پایان نامه ارشد: اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه … |
2-12- کشت ارگانیک در گیاهان…………………………………………………………………………………………. 19
2-13- کود دامی و تأثیر آن بر گیاه……………………………………………………………………………………….. 20
2-13-1- کود ورمیکمپوست……………………………………………………………………………………………… 21
2-14- تأثیر اسید سالیسیلیک بر عملکرد و مواد مؤثره گیاهان دارویی…………………………………………… 22
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- زمان و مکان آزمایش………………………………………………………………………………………………… 25
3-2- مشخصات طرح آزمایشی…………………………………………………………………………………………… 25
3-3- مراحل آزمایش………………………………………………………………………………………………………… 26
3-3-1- مشخصات خاک مزرعه…………………………………………………………………………………………. 27
3-3-2- جمعآوری نمونه خاک………………………………………………………………………………………….. 27
3-3-3- تهیه بستر کشت و اعمال تیمار کودی……………………………………………………………………….. 28
3-3-4- تیمار اسید سالیسیلیک…………………………………………………………………………………………….. 29
3-3-5- تاریخ برداشت………………………………………………………………………………………………………. 29
3-3-6- صفات ظاهری اندازه گیری شده……………………………………………………………………………. 29
3-3-7- اندازهگیری صفات مورفولوژی……………………………………………………………………………….. 29
3-3-8- اندازهگیری صفات بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………. 31
3-3-8-1- مشخصات دستگاه HPLC مورد استفاده……………………………………………………………….. 31
3-3-8-2- تزریق نمونه گیاهی…………………………………………………………………………………………… 32
3-3-8-3- تهیه استاندارد…………………………………………………………………………………………………… 34
3-3-8-4- تعیین مقدار اسید کلروژنیک و اسید کافئیک با Hplc……………………………………………….. 34
3-3-9- سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی، فلاونوئید و فنل کل……………………………………………………… 35
3-3-9-1- تهیه عصاره……………………………………………………………………………………………………… 35
3-3-9-2- سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی………………………………………………………………………………. 36
3-3-9-3- سنجش فلاونوئید کل………………………………………………………………………………………… 37
3-3-9-4- سنجش فنول کل………………………………………………………………………………………………. 38
3-4- تجزیه تحلیل دادهها………………………………………………………………………………………………….. 39
فصل چهارم: نتایج و بحث
4- 1- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولوژیکی……………. 41
4- 2- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………………… 42
4- 3- مقایسه میانگین تأثیر اسید سالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی…………………………………….. 43
4- 4- تأثیر متقابل کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولویکی………………………… 45
4- 5- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزنتر و خشک گیاه……………. 45
4- 6- اثر متقابل تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن تر و خشک گیاه……………………. 47
4- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر اجزای عملکرد……………………………………………………… 49
4- 7- 1- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………………….. 49
4- 7- 2- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ………………………………………………………… 49
4- 7- 3- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ……………………………………………………… 50
4- 7- 4- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول یه عرض برگ………………………………….. 51
4- 7- 5- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر قطر گل…………………………………………………………. 52
4- 7- 6- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر تعداد کل برگ در بوته……………………………………….. 53
4- 7- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر کلروفیل…………………………………………………………. 54
4- 7- 8- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر نهنج…………………………………………………………. 56
4- 7- 9- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول دمبرگ…………………………………………………….. 57
4- 7-10- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر ارتفاع گیاه……………………………………………………… 58
4- 7-11- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ریشه……………………………………………………… 60
4- 7-12- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر ریشه………………………………………………………. 60
4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………… 61
4- 8- 1- میزان فنل کل، فلاونوئید و توانمندی آنتیاکسیدانی……………………………………………………. 61
4- 8- 2- میزان اسیدکلروژنیک و اسیدکافئیک………………………………………………………………………… 62
4- 9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی…………….. 64
4- 10- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………. 66
4- 11- تأثیر غلظتهای متفاوت اسیدسالیسیلیک بر صفات بیوشیمیایی……………………………………….. 66
4- 11- 1- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فنل کل………………………………………………… 67
4- 11- 2- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان ترکیبات فلاونوئیدی……………………………. 67
4- 11- 3- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانی…………………………….. 68
4- 11-4- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان اسیدکلروژنیک و اسیدکافئیک……………………. 69
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات
5 – 1 نتیجهگیری کلی……………………………………………………………………………………………………….. 79
5 – 2 پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………. 80
منابع……………………………………………………………………………………………………………………………….. 81
«فهرست جدولها»
جدول 3-1- مشخصات هواشناسی شهرستان گرگان………………………………………………………………… 35
جدول 3-2- نتایج تجزیه خاک مزرعه مورد استفاده در آزمایش…………………………………………………. 38
جدول 3-3- مشخصات صفات و نحوه اندازهگیری آنها…………………………………………………………. 40
جدول 4-1- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک بر صفات مورفولوژیکی ……………… 41
جدول 4-2- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………….. 43
جدول 4-3- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی……………………………….. 44
جدول 4-4- تجزیه واریانس وزنتر و خشک اندامهای هوایی و ریشه………………………………………… 44
جدول 4-5- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی بر وزن تر و خشک گیاه………………………………………. 46
جدول 4-6- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک بر وزن تر و خشک گیاه……………………………………. 46
جدول 4-7- مقایسه میانگین تأثیر نوع اندام بر وزن تر و خشک گیاه…………………………………………… 46
جدول 4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک و اندام بر میزان صفات بیوشیمیایی… 63
جدول 4-9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی بر روی صفات بیوشیمیایی……………………………………. 65
جدول 4-10- مقایسه میانگین اثر اسیدسالیسیلیک بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………… 65
جدول 4-11- مقایسه میانگین اثر نوع اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………………… 65
«فهرست شكلها»
شکل 2-1- سایر مشتقات اسیدکافئیک…………………………………………………………………………………… 18
شکل 2-2- ساختمان کلی فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………… 25
شکل 2-3- اسیدکافئیک………………………………………………………………………………………………………. 17
شکل 2-4- مسیرهای انتقال پیام به وسیله اسیدسالیسیلیک………………………………………………………….. 33
شکل 3-1- بذور کشت شده سرخارگل…………………………………………………………………………………. 36
شکل 3-2- مراحل کشت سرخارگل……………………………………………………………………………………… 36
شکل 3-3- اندامهای سرخارگل…………………………………………………………………………………………… 41
شکل 3-4- دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)………………………………………………….. 42
شکل 3-5- کروماتوگرام نمونه اسیدکلروژنیک………………………………………………………………………… 43
شکل 3-6- کروماتوگرام نمونه اسیدکافئیک……………………………………………………………………………. 44
شکل 3-7- منحنی استاندارد اسیدکافئیک………………………………………………………………………………… 45
شکل 3-8- منحنی استاندارد اسیدکلروژنیک……………………………………………………………………………. 46
شکل 3-9- اندازهگیری فعالیت آنتیاکسیدانی………………………………………………………………………….. 47
شکل 3-10- اسپکتروفتومتر…………………………………………………………………………………………………. 48
شکل 3-11- منحنی استاندارد کوئرسیتین……………………………………………………………………………….. 48
شکل 3-12- منحنی استاندارد اسیدگالیک……………………………………………………………………………….. 49
شکل 4- 1- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن تر گیاه……………………………. 48
شکل 4- 2- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن خشک گیاه …………………….. 48
شکل4- 3- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………… 49
شکل 4- 4- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ…………………………………………….. 50
شکل 4- 5- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ………………………………………….. 51
شکل 4- 6- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول به عرض برگ………………………. 52
شکل 4- 7- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر گل……………………………………………….. 53
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 08:20:00 ق.ظ ]
|