2-12- کشت ارگانیک در گیاهان…………………………………………………………………………………………. 19

 

2-13- کود دامی و تأثیر آن بر گیاه……………………………………………………………………………………….. 20

 

2-13-1- کود ورمی­کمپوست……………………………………………………………………………………………… 21

 

2-14- تأثیر اسید سالیسیلیک بر عملکرد و مواد مؤثره گیاهان دارویی…………………………………………… 22

 

فصل سوم: مواد و روش­ها

 

3-1- زمان و مکان آزمایش………………………………………………………………………………………………… 25

 

3-2- مشخصات طرح آزمایشی…………………………………………………………………………………………… 25

 

3-3- مراحل آزمایش………………………………………………………………………………………………………… 26

 

3-3-1- مشخصات خاک مزرعه…………………………………………………………………………………………. 27

 

3-3-2- جمع­آوری نمونه خاک………………………………………………………………………………………….. 27

 

3-3-3- تهیه بستر کشت و اعمال تیمار کودی……………………………………………………………………….. 28

 

3-3-4- تیمار اسید سالیسیلیک…………………………………………………………………………………………….. 29

 

3-3-5- تاریخ برداشت………………………………………………………………………………………………………. 29

 

3-3-6-  صفات ظاهری اندازه گیری شده……………………………………………………………………………. 29

 

3-3-7- اندازه­گیری صفات مورفولوژی……………………………………………………………………………….. 29

 

3-3-8- اندازه­گیری صفات بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………. 31

 

3-3-8-1- مشخصات دستگاه HPLC  مورد استفاده……………………………………………………………….. 31

 

3-3-8-2- تزریق نمونه گیاهی…………………………………………………………………………………………… 32

 

3-3-8-3- تهیه استاندارد…………………………………………………………………………………………………… 34

 

3-3-8-4- تعیین مقدار اسید کلروژنیک و اسید کافئیک با Hplc……………………………………………….. 34

 

3-3-9- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی، فلاونوئید و فنل کل……………………………………………………… 35

 

3-3-9-1- تهیه عصاره……………………………………………………………………………………………………… 35

 

3-3-9-2- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………………. 36

 

3-3-9-3- سنجش فلاونوئید کل………………………………………………………………………………………… 37

 

3-3-9-4- سنجش فنول کل………………………………………………………………………………………………. 38

 

3-4- تجزیه تحلیل داده­ها………………………………………………………………………………………………….. 39

 

فصل چهارم: نتایج و بحث

 

4- 1-  تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولوژیکی……………. 41

 

4- 2-  مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………………… 42

 

4- 3-  مقایسه میانگین تأثیر اسید سالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی…………………………………….. 43

 

4- 4-  تأثیر متقابل کودهای آلی و اسید سالیسیلیک  بر روی صفات مورفولویکی………………………… 45

 

4- 5-  مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن­تر و خشک گیاه……………. 45

 

4- 6- اثر متقابل تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن تر و خشک گیاه……………………. 47

 

4- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر اجزای عملکرد……………………………………………………… 49

 

4- 7- 1- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………………….. 49

 

4- 7- 2- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ………………………………………………………… 49

 

4- 7- 3- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ……………………………………………………… 50

 

4- 7- 4- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول یه عرض برگ………………………………….. 51

 

4- 7- 5- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر قطر گل…………………………………………………………. 52

 

4- 7- 6- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر تعداد کل برگ در بوته……………………………………….. 53

 

4- 7- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر کلروفیل…………………………………………………………. 54

پایان نامه

 

 

4- 7- 8- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر نهنج…………………………………………………………. 56

 

4- 7- 9- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول دمبرگ…………………………………………………….. 57

 

4- 7-10-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر ارتفاع گیاه……………………………………………………… 58

 

4- 7-11-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ریشه……………………………………………………… 60

 

4- 7-12-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر ریشه………………………………………………………. 60

 

4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………… 61

 

4- 8- 1- میزان فنل کل، فلاونوئید و توانمندی آنتی­اکسیدانی……………………………………………………. 61

 

4- 8- 2- میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک………………………………………………………………………… 62

 

4- 9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی…………….. 64

 

4- 10- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………. 66

 

4- 11- تأثیر غلظت­های متفاوت اسیدسالیسیلیک بر صفات بیوشیمیایی……………………………………….. 66

 

4- 11- 1- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فنل کل………………………………………………… 67

 

4- 11- 2-  تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان ترکیبات فلاونوئیدی……………………………. 67

 

4- 11- 3- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی…………………………….. 68

 

4- 11-4-  اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک……………………. 69

 

فصل پنجم: نتیجه­گیری و پیشنهادات

 

5 – 1 نتیجه‌گیری کلی……………………………………………………………………………………………………….. 79

 

5 – 2 پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………. 80

 

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………….. 81

 

«فهرست جدول‌ها»

 

جدول 3-1- مشخصات هواشناسی شهرستان گرگان………………………………………………………………… 35

 

جدول 3-2- نتایج تجزیه خاک مزرعه مورد استفاده در آزمایش…………………………………………………. 38

 

جدول 3-3- مشخصات صفات و نحوه اندازه­گیری آن­ها…………………………………………………………. 40

 

جدول 4-1- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک بر صفات مورفولوژیکی ……………… 41

 

جدول 4-2- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی………………………………….. 43

 

جدول 4-3- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی……………………………….. 44

 

جدول 4-4- تجزیه واریانس وزن­تر و خشک اندام­های هوایی و ریشه………………………………………… 44

 

جدول 4-5- مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی بر وزن­ تر و خشک گیاه………………………………………. 46

 

جدول 4-6- مقایسه میانگین تأثیر اسیدسالیسیلیک بر وزن­ تر و خشک گیاه……………………………………. 46

 

جدول 4-7- مقایسه میانگین تأثیر نوع اندام بر وزن ­تر و خشک گیاه…………………………………………… 46

 

جدول 4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسیدسالیسیلیک و اندام بر میزان صفات بیوشیمیایی… 63

 

جدول 4-9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی  بر روی صفات بیوشیمیایی……………………………………. 65

 

جدول 4-10- مقایسه میانگین اثر اسیدسالیسیلیک بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………… 65

 

جدول 4-11- مقایسه میانگین اثر نوع اندام بر روی صفات بیوشیمیایی………………………………………… 65

 

«فهرست شكل‌ها»

 

شکل 2-1- سایر مشتقات اسیدکافئیک…………………………………………………………………………………… 18

 

شکل 2-2- ساختمان کلی فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………… 25

 

شکل 2-3- اسیدکافئیک………………………………………………………………………………………………………. 17

 

شکل 2-4- مسیرهای انتقال پیام به وسیله اسیدسالیسیلیک………………………………………………………….. 33

 

شکل 3-1- بذور کشت شده سرخارگل…………………………………………………………………………………. 36

 

شکل 3-2- مراحل کشت سرخارگل……………………………………………………………………………………… 36

 

شکل 3-3- اندام­های سرخارگل…………………………………………………………………………………………… 41

 

شکل 3-4- دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)………………………………………………….. 42

 

شکل 3-5- کروماتوگرام نمونه اسید­کلروژنیک………………………………………………………………………… 43

 

شکل 3-6- کروماتوگرام نمونه اسید­کافئیک……………………………………………………………………………. 44

 

شکل 3-7- منحنی استاندارد اسیدکافئیک………………………………………………………………………………… 45

 

شکل 3-8- منحنی استاندارد اسیدکلروژنیک……………………………………………………………………………. 46

 

شکل 3-9- اندازه­گیری فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………….. 47

 

شکل 3-10- اسپکتروفتومتر…………………………………………………………………………………………………. 48

 

شکل 3-11- منحنی استاندارد کوئرسیتین……………………………………………………………………………….. 48

 

شکل 3-12- منحنی استاندارد اسیدگالیک……………………………………………………………………………….. 49

 

شکل 4- 1- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن ­تر گیاه……………………………. 48

 

شکل 4- 2- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و نوع اندام بر وزن خشک گیاه …………………….. 48

 

شکل4- 3- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه……………………………………………… 49

 

شکل 4- 4- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ…………………………………………….. 50

 

شکل 4- 5- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ………………………………………….. 51

 

شکل 4- 6- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول به عرض برگ………………………. 52

 

شکل 4- 7- اثر متقابل کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر گل……………………………………………….. 53

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...