2-1-5 خصوصیات کشت و بیوشیمیایی.. 9

 

1-2-1-5  خصوصیات کشت… 9

 

2-2-1-5 خصوصیات بیوشیمیایی.. 10

 

1-6 ساختار آنتی ژنی اشریشیاکلی.. 10

 

1-1-6 آنتی ژن سوماتیک یا آنتی ژن O.. 11

 

2-1-6 آنتی ژن‏های کپسولی یا آنتی ژن K.. 11

 

3-1-6 آنتی ژن‏های تاژکی یا آنتی ژن H.. 11

 

1-7 بیماری زایی اشریشیاکلی.. 12

 

1-1-7 عفونت دستگاه ادراری.. 12

 

2-1-7 فاکتور چسبندگی Adhesins. 12

 

3-1-7 اگزوتوکسین‏ها 13

 

4-1-7 انترو توکسین ها 13

 

5-1-7 وروتوکسین‏ها 14

 

6-1-7 همولیزین‏ها 14

 

7-1-7 باکتریوسین.. 14

 

8-1-7 سیدروفورها 15

 

1-8 عفونت‏های اشریشیاکلی.. 15

 

1-1-8 سپتی سمی.. 15

 

2-1-8 گاستروانتریت… 16

 

1-2-1-8 اشریشیاکلی انترو توکسیژنیک (ETEC) 16

 

2-2-1-8 اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک (EPEC) 17

 

5-2-1-8 اشریشیاکلی انترواگرگتیو(EAEC) 18

 

1-9 عفونت‏های اشریشیاکلی خارج روده‏ای.. 18

 

1-1-9 مننژیت نوزادی.. 19

 

2-1-9 سپسیس…. 19

 

3-1-9 التهاب مثانه. 19

 

4-1-9 عفونتهای مجاری ادراری (UTI) 19

 

1-10 مقاومت‏های میکروبی.. 21

 

1-11 موارد استفاده از گیاهان دارویی.. 22

 

1-12کشت گیاهان دارویی.. 22

 

1-13گیاهان دارویی و نقش آنها در درمان بیماری‏ها 26

 

1-14 گیاهان دارویی و اثرات ضدمیکروبی آنها 27

 

1-15 خارخسک…. 28

 

1-16خواص خارخسک از دیدگاه طب سنتی.. 30

 

1-17 خواص خارخسک در تحقیقات جدید. 30

 

1-1-17  نقش گیاه خارخسک در ناباروری و افزایش میل جنسی.. 32

 

2-1-17 نقش گیاه خارخسک در نیروزایی.. 32

 

3-1-17 نقش گیاه خارخسک در درمان سنگ‏های کلیوی.. 33

 

1-18ترکیبات موثره استخراج شده از گیاه خارخسک…. 33

 

1-19 ترکیبات ضد میکروب شناسایی شده در گیاه خارخسک…. 33

 

1-1-19ساپونینها 34

پایان نامه و مقاله

 

 

2-1-19فلاوونوئیدها 34

 

3-1-19 آلکالوئیدها 35

 

1-20 عوارض جانبی گیاه خارخسک…. 35

 

1-21 تداخلات دارویی و غذایی.. 35

 

1-22 مصرف در بارداری و شیردهی.. 36

 

1-23 منع و احتیاطات مصرف… 36

 

1-24 اشکال دارویی رسمی موجود در ایران. 37

 

فصل دوم. 37

 

بررسی منابع.. 37

 

2-1 پیشینه پژوهش و هدف از مطالعه. 38

 

فصل سوم. 40

 

مواد و روش ها 40

 

3-1مواد و تجهیزات مورد استفاده 42

 

3-2روش اجرای آزمون. 44

 

1-3-2  عصاره گیاه و آنالیزهای شیمیایی.. 44

 

1-1-3-2  عصاره خارخسک (Tribulus terrestris) 44

 

3- 3روش شناسایی و تعیین مقدار ماده شاخص هر یک از اجزاء. 44

 

1-3-3 تعیین مقدار ساپونین تام در عصاره خارخسک: 44

 

3-4 آنالیزهای میکروبی.. 46

 

1-3-4سویه‏های بالینی E. coli 46

 

1-2-3-4 طرز تهیه محیط کشت EMB.. 46

 

3-5 تهیه سوسپانسیون میکروبی معادل استاندارد نیم مک فارلند. 47

 

1-3-5 طرز تهیه استاندارد نیم مک فارلند. 47

 

2-3-5 طرز تهیه سرم فیزیولوژی.. 48

 

3-6 ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی خارخسک به روش انتشار در آگار               (Disc Diffusion) 49

 

1-3-6 طرز تهیه محیط کشت مولر هینتون آگار. 50

 

2-3-6 طرز تهیه محلول استوک  mg/ml4/ 102 از عصاره متانولی خارخسک…. 50

 

3-7 ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی خارخسک به روش میکروبراث دایلوشن.. 50

 

1-3-7 طرز تهیه محیط کشت مولر هینتون براث… 51

 

2-3-7 طرز تهیه محلول استوک آنتی بیوتیک جنتامایسین.. 51

 

3-3-7 طرز تهیه سری رقت از محلول استوک خارخسک mg/ml4/ 102. 52

 

3-8 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک  و جنتامایسین.. 53

 

1-3-8 روش انتشار در آگار. 53

 

2-3-8 روش Checkboard microtiter assay. 54

 

1-2-3-8 طرز تهیه تترازولیوم کلراید: 56

 

3-9 آنالیز آماری.. 56

 

فصل چهارم. 57

 

نتایج.. 57

 

4-1 آنالیز محتوی ساپونینی خارخسک…. 58

 

4-2بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی خارخسک در مقابل ایزوله‏های بالینی اشریشیاکلی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن  58

 

4-3 بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی خارخسک در مقابل ایزوله‏های بالینی اشریشیاکلی با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن   59

 

4-4 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک  و جنتامایسین با روش انتشار در آگار. 60

 

4-5 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک  و جنتامایسین با Checkbord.. 62

 

microtiter assay. 62

 

فصل پنجم. 64

 

بحث ونتیجه گیری.. 64

 

5-1 بحث و نتیجه گیری.. 65

 

5-2 پیشنهادات… 71

 

منابع و مأخذ. 72

 

الف) منابع فارسی.. 73

 

ب) منابع لاتین.. 76

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جداول

 

عنوان ……………………………………………………………………………………………………………………………صفحه

 

جدول (3-1) تجهیزات مورد استفاده 42

 

جدول(3-2) مواد شیمیایی و محیط کشتهای مورد استفاده 43

 

 

 

فهرست نمودار

 

عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………..صفحه

 

نمودار( 4-1) مقایسه میانگین میزان MIC و MBCجنتامایسین و عصاره متانولی خارخسک 60

 

نمودار(4-2) بررسی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک  و جنتامایسین با روش انتشار در آگار 62

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...