دانلود پایان نامه:ارزیابی اثرات متقابل دارویی و فعالیت ضد باكتریایی عصاره متانولی خارخسک روی ایزولههای بالینی Escherichia coli |
2-1-5 خصوصیات کشت و بیوشیمیایی.. 9
1-2-1-5 خصوصیات کشت… 9
2-2-1-5 خصوصیات بیوشیمیایی.. 10
1-6 ساختار آنتی ژنی اشریشیاکلی.. 10
1-1-6 آنتی ژن سوماتیک یا آنتی ژن O.. 11
2-1-6 آنتی ژنهای کپسولی یا آنتی ژن K.. 11
3-1-6 آنتی ژنهای تاژکی یا آنتی ژن H.. 11
1-7 بیماری زایی اشریشیاکلی.. 12
1-1-7 عفونت دستگاه ادراری.. 12
2-1-7 فاکتور چسبندگی Adhesins. 12
3-1-7 اگزوتوکسینها 13
4-1-7 انترو توکسین ها 13
5-1-7 وروتوکسینها 14
6-1-7 همولیزینها 14
7-1-7 باکتریوسین.. 14
8-1-7 سیدروفورها 15
1-8 عفونتهای اشریشیاکلی.. 15
1-1-8 سپتی سمی.. 15
2-1-8 گاستروانتریت… 16
1-2-1-8 اشریشیاکلی انترو توکسیژنیک (ETEC) 16
2-2-1-8 اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک (EPEC) 17
5-2-1-8 اشریشیاکلی انترواگرگتیو(EAEC) 18
1-9 عفونتهای اشریشیاکلی خارج رودهای.. 18
1-1-9 مننژیت نوزادی.. 19
2-1-9 سپسیس…. 19
3-1-9 التهاب مثانه. 19
4-1-9 عفونتهای مجاری ادراری (UTI) 19
1-10 مقاومتهای میکروبی.. 21
1-11 موارد استفاده از گیاهان دارویی.. 22
1-12کشت گیاهان دارویی.. 22
1-13گیاهان دارویی و نقش آنها در درمان بیماریها 26
1-14 گیاهان دارویی و اثرات ضدمیکروبی آنها 27
1-15 خارخسک…. 28
1-16خواص خارخسک از دیدگاه طب سنتی.. 30
1-17 خواص خارخسک در تحقیقات جدید. 30
1-1-17 نقش گیاه خارخسک در ناباروری و افزایش میل جنسی.. 32
2-1-17 نقش گیاه خارخسک در نیروزایی.. 32
3-1-17 نقش گیاه خارخسک در درمان سنگهای کلیوی.. 33
1-18ترکیبات موثره استخراج شده از گیاه خارخسک…. 33
1-19 ترکیبات ضد میکروب شناسایی شده در گیاه خارخسک…. 33
1-1-19ساپونینها 34
2-1-19فلاوونوئیدها 34
3-1-19 آلکالوئیدها 35
1-20 عوارض جانبی گیاه خارخسک…. 35
1-21 تداخلات دارویی و غذایی.. 35
1-22 مصرف در بارداری و شیردهی.. 36
1-23 منع و احتیاطات مصرف… 36
1-24 اشکال دارویی رسمی موجود در ایران. 37
فصل دوم. 37
بررسی منابع.. 37
2-1 پیشینه پژوهش و هدف از مطالعه. 38
فصل سوم. 40
مواد و روش ها 40
3-1مواد و تجهیزات مورد استفاده 42
3-2روش اجرای آزمون. 44
1-3-2 عصاره گیاه و آنالیزهای شیمیایی.. 44
1-1-3-2 عصاره خارخسک (Tribulus terrestris) 44
3- 3روش شناسایی و تعیین مقدار ماده شاخص هر یک از اجزاء. 44
1-3-3 تعیین مقدار ساپونین تام در عصاره خارخسک: 44
3-4 آنالیزهای میکروبی.. 46
1-3-4سویههای بالینی E. coli 46
1-2-3-4 طرز تهیه محیط کشت EMB.. 46
3-5 تهیه سوسپانسیون میکروبی معادل استاندارد نیم مک فارلند. 47
1-3-5 طرز تهیه استاندارد نیم مک فارلند. 47
2-3-5 طرز تهیه سرم فیزیولوژی.. 48
3-6 ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی خارخسک به روش انتشار در آگار (Disc Diffusion) 49
1-3-6 طرز تهیه محیط کشت مولر هینتون آگار. 50
2-3-6 طرز تهیه محلول استوک mg/ml4/ 102 از عصاره متانولی خارخسک…. 50
3-7 ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی خارخسک به روش میکروبراث دایلوشن.. 50
1-3-7 طرز تهیه محیط کشت مولر هینتون براث… 51
2-3-7 طرز تهیه محلول استوک آنتی بیوتیک جنتامایسین.. 51
3-3-7 طرز تهیه سری رقت از محلول استوک خارخسک mg/ml4/ 102. 52
3-8 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک و جنتامایسین.. 53
1-3-8 روش انتشار در آگار. 53
2-3-8 روش Checkboard microtiter assay. 54
1-2-3-8 طرز تهیه تترازولیوم کلراید: 56
3-9 آنالیز آماری.. 56
فصل چهارم. 57
نتایج.. 57
4-1 آنالیز محتوی ساپونینی خارخسک…. 58
4-2بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی خارخسک در مقابل ایزولههای بالینی اشریشیاکلی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن 58
4-3 بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی خارخسک در مقابل ایزولههای بالینی اشریشیاکلی با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن 59
4-4 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک و جنتامایسین با روش انتشار در آگار. 60
4-5 ارزیابی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک و جنتامایسین با Checkbord.. 62
microtiter assay. 62
فصل پنجم. 64
بحث ونتیجه گیری.. 64
5-1 بحث و نتیجه گیری.. 65
5-2 پیشنهادات… 71
منابع و مأخذ. 72
الف) منابع فارسی.. 73
ب) منابع لاتین.. 76
فهرست جداول
عنوان ……………………………………………………………………………………………………………………………صفحه
جدول (3-1) تجهیزات مورد استفاده 42
جدول(3-2) مواد شیمیایی و محیط کشتهای مورد استفاده 43
فهرست نمودار
عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………..صفحه
نمودار( 4-1) مقایسه میانگین میزان MIC و MBCجنتامایسین و عصاره متانولی خارخسک 60
نمودار(4-2) بررسی فعالیت سینرژیسمی عصاره متانولی خارخسک و جنتامایسین با روش انتشار در آگار 62
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1399-10-08] [ 12:33:00 ب.ظ ]
|