1-2-11- مقاومت به خشكی ……………………………………………………………..11

 

1-2-12- انواع مكانیزم­های مقاومت به خشكی …………………………………………12

 

1-2-12-1- مقاومت به خشكی………………………………………………………..12

 

1-2-12-2- فرار از خشكی ……………………………………………………………….13

 

1-2-12-3- اجتناب از خشكی…………………………………………………………..13

 

1-2-12-4- تحمل خشكی………………………………………………………………..13

 

1-2-12-5- بازیافت (بهبود) ……………………………………………………………..13

 

1-2-13- مكانیزم­های گریز از خشكی ………………………………………………….13

 

1-2-13-1- زودرسی یا دوره رشد كوتاه ……………………………………………….13

 

1-2-13-2- حساسیت به طول روز …………………………………………………….13

 

1-2-13-3- كنترل پنجه­دهی ……………………………………………………………13

 

1-2-14- مكانیزم­های اجتناب …………………………………………………………..14

 

1-2-14-1- سیستم ریشه­ای توسعه یافته …………………………………………..14

 

1-2-14-2- هدایت روزنه­ای …………………………………………………………..14

 

1-2-14-3- اندازه و فراوانی روزنه­ها ……………………………………………………..14

 

1-2-14-4- تجمع آبسیزیك اسید ………………………………………………………15

 

1-2-14-5- ضخامت كوتیكول و قشر مومی روی برگ ……………………………….15

 

1-2-15- مكانیزم­های تحمل خشكی …………………………………………………15

 

1-2-15-1- تنظیم فشار اسمزی ………………………………………………………15

 

1-2-15-2- تجمع پرولین  ………………………………………………………………..16

 

1-2-15-3- جابجایی مواد پرورده ………………………………………………………16

 

1-2-16- صفات مورفولوژیك مرتبط با تنش اسمزی …………………………………..16

 

1-2-17- شاخص­های مقاومت …………………………………………………………..17

 

1-2-17-1- شاخص میانگین ریاضی تولید  ……………………………………………18

 

1-2-17-2- شاخص هارمونیك  …………………………………………………………..18

 

1-2-17-3- شاخص میانگین هندسی تولید …………………………………………19

 

1-2-17-4- شاخص تحمل به تنش …………………………………………………..19

 

1-2-17-5- شاخص  TI…………………………………………………………………

 

1-2-18- صفات فیزیولوژیك مرتبط با تنش اسمزی …………………………………20

 

1-2-18-1- اثر تنش اسمزی بر فلورسانس كلروفیل ……………………………….20

 

1-2-18-2- اثر تنش اسمزی بر میزان پرولین  ………………………………………21

 

1-2-18-3- اثر تنش اسمزی بر قند محلول ………………………………………..21

 

1-2-18-4- اثر تنش اسمزی بر میزان كلروفیل  …………………………………….22

 

1-2-19- هیدروپونیك ………………………………………………………………..22

 

1-2-19-1- سیستم­های آب­كشتی (بدون محیط كشت جامد) …………………..22

 

1-2-20- اصلاح مقاومت به خشكی ………………………………………………..23

 

1-2-20-1- استفاده از تنوع ژنتیكی موجود ……………………………………..24

 

1-2-20-2- تلاقی­های درون و برون گونه­ای …………………………………………25

 

1-2-20-3- ایجاد تنوع ……………………………………………………………25

 

1-2-20-4- انتقال ژن ………………………………………………………………25

 

1-2-21- اهمیت تنوع ژنتیكی ……………………………………………………..26

پایان نامه

 

 

1-2-22- روش­های براورد تنوع ژنتیكی  ……………………………………………26

 

1-2-22-1- نشانگرهای مورفولوژیكی  ………………………………………….26

 

1-2-22-2- نشانگرهای بیوشیمیایی  ……………………………………………..26

 

1-2-22-3- نشانگرهای مولكولی …………………………………………………27

 

1-2-22-3-1- نشانگرهای رپید ………………………………………………….27

 

1-2-22-3-1-1- مزایای نشانگرهای رپید …………………………………………28

 

1-2-22-3-1-2- معایب نشانگرهای رپید  ………………………………………….28

 

1-3- هدف و ضرورت تحقیق ………………………………………………………29

 

فصل دوم: مواد و روش­ها

 

2-1- مواد گیاهی و نوع طرح آزمایش ……………………………………………..31

 

2-2- كشت هیدروپونیك …………………………………………………………..31

 

2-2-1- كشت در ماسه  …………………………………………………………..31

 

2-2-2- كشت در آب …………………………………………………………………31

 

2-3- اعمال تیمارها در سیستم هیدروپونیك  ………………………………….32

 

2-3-1- اعمال تنش در سیستم آب­كشت  ……………………………………..32

 

2-3-2- اعمال تنش در سیستم ماسه­كشت …………………………………..32

 

2-4- اندازه­ گیری صفات…………………………………………………………..34

 

2-4-1- اندازه­ گیری صفات مورفولوژیكی …………………………………..34

 

2-4-2- اندازه ­گیری صفات فیزیولوژیكی ……………………………………….34

 

2-4-2-1- اندازه­گیری فلورسانس و مقدار كلروفیل ……………………………34

 

2-4-2-2- اندازه­گیری پرولین …………………………………………………….34

 

2-4-2-3- اندازه­گیری قند محلول ………………………………………………..35

 

2-4-2-4- اندازه­گیری رنگیزه­های فتوسنتزی  …………………………………..36

 

2-4-3- اندازه­گیری شاخص­های تحمل………………………………………….36

 

2-5- تجزیه و تحلیل داده­های كمی …………………………………………36

 

2-6- صفات مولكولی……………………………………………………………..37

 

فصل سوم: نتایج و بحث

 

3-1- تنش كم­آبی ……………………………………………………………….39

 

3-1-1- تجزیه واریانس داده­های ماسه كشت ……………………………….39

 

3-1-2- مقایسه میانگین صفات در سیستم ماسه كشت ماسه كشت……41

 

3-1-2-1- مقایسه میانگین صفات مورفولوژی در سیستم ماسه­ كشت…….41

 

3-1-2-2- مقایسه میانگین صفات فیزیولوژی در سیستم ماسه ­كشت………47

 

3-1-2-3- مقایسه میانگین شاخص­های مقاومت در سیستم ماسه­ كشت ….54

 

3-1-2-3-1- تجزیه­ی خوشه ای لاین­های مورد مطالعه بر اساس شاخص­ها در سیستم ماسه­ كشت..55

 

3-1-3- تاثیر خشكی روی صفات مورد مطالعه در سیستم ماسه كشت …..57

 

3-1-4- تجزیه خوشه­ای لاین­های مورد مطالعه بر اساس صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم ماسه­ كشت..58

 

3-1-5- تجزیه به عامل­ها برای صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم ماسه­ كشت…..68

 

3-1-5-1- تجزیه به عامل­ها برای صفات مورفولوژی در سیستم ماسه­ كشت …..68

 

3-1-5-2- تجزیه به عامل­ها برای صفات فیزیولوژی در سیستم ماسه­ كشت………70

 

3-1-6- تجزیه واریانس داده­های آبكشت………………………………………………76

 

3-1-7- مقایسه میانگین داده­های آبكشت……………………………………………77

 

3-1-7-1- مقایسه میانگین صفات مورفولوژی در سیستم آب­كشت…………………77

 

3-1-7-2- مقایسه میانگین صفات فیزیولوژی در سیستم آب­كشت…………………..82

 

3-1-7-3- مقایسه میانگین شاخص­های مقاومت در سیستم آبكشت……………….87

 

3-1-7-3-1- تجزیه خوشه­ای لاین­های مورد مطالعه بر اساس شاخص­ها در سیستم آب­كشت……89

 

3-1-8- تاثیر خشكی روی صفات مورد مطالعه در سیستم آب كشت ……………91

 

3-1-9 – تجزیه خوشه­ای ارقام مورد مطالعه بر اساس صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم آب­كشت…92

 

3-1-10- تجزیه به عامل­ها برای صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم آب­كشت …….98

 

3-2- تجزیه مولكولی RAPD ………………………………………

 

3-2-6- رابطه بین داده­های مولكولی و صفات مورفوفیزیولوژی …………….102

 

3-2-6-1- رابطه بین داده­های مولكولی و صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم ماسه­ كشت………103

 

3-2-6-2- رابطه بین داده­های مولكولی و صفات مورفوفیزیولوژی در سیستم آب­كشت….105

 

3-3- نتیجه گیری كلی …………………………………………………….121

 

3-4- پیشنهادات……………………………………………………………122

 

منابع مورد استفاده………………………………………………………….123

 

چکیده:

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...