• انواع نانو ساختارها…………………………………………………………………………………………………………………………… 12

 

  • روش­های سنتز نانو ذرات…………………………………………………………………………………………………………………. 17

 

  • کاربرد نانو ذرات………………………………………………………………………………………………………………………………. 17

 

  • نانو ذرات فلزی………………………………………………………………………………………………………………………………… 17

     

    • روش­های کلی تهیه­ی نانوذرات فلزی…………………………………………………………………………………… 18

 

  • نظریه مای Surface Plasmon Resonance(SPR)، رزونانس پلاسمون سطحی……………………… 19

 

  • عوامل موثر بر پیک پلاسمون سطحی………………………………………………………………………………………………… 21

 

  • خصوصیات نانو ذرات طلا و کاربرد آن…………………………………………………………………………………………….. 22

     

      • روش­های تهیه و سنتز نانو ذرات طلا ………………………………………………………………………………….. 23

     

    • تهیه بیولوژیکی نانو ذرات……………………………………………………………………………………………………. 24

 

  • شیمی سبز 24

 

  • ارزیابی تهیه زیستی نانو ذرات فلزی………………………………………………………………………………………………….. 25

 

  • سنتز سبز نانو ذرات طلا……………………………………………………………………………………………………………………. 26

     

      • سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره گیاه تنسی………………………………………………………….. 26

     

      • سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از گلوکان قارچ خوراکی…………………………………………………… 26

     

      • سنتز سبز نانو ذرات طلا با استفاده از نوعی پروتئین جانوری………………………………………………… 27

     

      • سنتز سبز سریع نانوذرات طلا با استفاده از عصاره ی گلبرگ رز در دمای اتاق……………………… 27

     

      • سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره ی زنجبیل……………………………………………………….. 27

     

    • سنتز بیولوژیکی نانوذرات طلا با استفاده از عصاره برگ زیتون……………………………………………… 27

 

  • کاربرد نانو ذرات فلزی به عنوان حسگرهای رنگ سنجی…………………………………………………………………… 28

 

  • کاربرد نانو ذرات طلا………………………………………………………………………………………………………………………… 28

     

      • تشخیص برهمکنش بین DNA و پروتئین با استفاده از نانوذرات طلا……………………………….. 28

     

      • حسگر فلزات سنگین با استفاده از نانوذرات طلا پوشیده با چیتوسان (chitosan)……………….. 28

     

      • تشخیص کالریمتری Hg2+ در محیط آبی با استفاده از نانوذرات طلا…………………………………….. 29

     

      • اندازه گیری کلسترول با استفاده از نانوکامپوزیت حاوی طلا…………………………………………………. 29

     

      • تشخیص کالریمتری Hg2+ با استفاده از عامل دی اکسی ریبونوکلئیک…………………………………. 29

     

      • سنسور کالریمتری یون Ag+ بوسیله ی نانوذرات طلا بر اساس DNA ……………………………….. 30

     

      • سنسور کالریمتری برای شناسائی سیستئین با استفاده از عملگر کربوکسی متیل سلولز روی نانوذرات طلا 30

     

      • حسگر نوری جهت اندازه گیری فلزات سنگین با استفاده از نانوذرات طلا…………………………….. 30

     

      • یک روش جدید و با حساسیت بالا برای شناسایی Cr3+ در محلولهای آبی بر اساس رنگ سنجی محلولهای نانوذرات طلا …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 31

     

    • حسگر نوری برپایه ی اتصال 1-آمینوپیرن (1-aminopyrene) با استفاده از نانوذرات طلا جهت اندازه گیری پیکریک اسید…………………………………………………………………………………………………………………………………. 31

 

  • بید……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 32

     

    • مشخصات گیاه شناسی………………………………………………………………………………………………………… 32

 

  • سیستئین…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 32

     

      • اهمیت اندازه گیری سیستئین……………………………………………………………………………………………….. 35

     

    • روش­های اندازه گیری سیستئین…………………………………………………………………………………………… 35

 

  • اهداف کار حاضر……………………………………………………………………………………………………………………………… 35

 

 

  • فصل دوم/بخش تجربی

     

      • ابزارهای به کار برده شده………………………………………………………………………………………………………………….. 37

     

  •  

      • پایان نامه

      •  

        مواد شیمیایی مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………………… 38

     

      • مراحل تهیه سنتز نانو ذرات طلا………………………………………………………………………………………………………. 39

         

          • تهیه نمک هیدروژن تترا کلروآیورات…………………………………………………………………………………… 39

         

        • سنتز نانو ذرات طلا با استفاده از پوست درخت بید………………………………………………………………. 39

     

    • تفسیر طیف FT-IR عصاره پوست درخت بید……………………………………………………………………………………. 39

 

 

  • فصل سوم/نتایج و بحث ها

     

      • سنتز نانو ذرات طلا…………………………………………………………………………………………………………………………… 42

         

          • مکانیسم پیشنهادی سنتز نانوذرات طلا با استفاده از پوست درخت بید…………………………………… 42

         

          • مکانیسم پیشنهادی اثر سیستئین بر نانو ذره طلا…………………………………………………………………….. 42

         

          • بهینه سازی مقدار عصاره بید مصرفی برای سنتز نانوذرات طلا……………………………………………… 43

         

          • بهینه سازی نمک طلا در سنتز نانو ذرات …………………………………………………………………………….. 44

         

          • بهینه سازی pH ………………………………………………………………………………………………………..45

         

          • بررسی پایداری نانوذرات طلای سنتز شده با عصاره پوست درخت بید…………………………………. 47

         

        • تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)…………………………………………………………………… 48

     

      • کاربرد نانوذرات طلای سنتز شده با عصاره پوست درخت بید  دراندازه گیری سیستئین بروش اسپکتروفتومتری    49

         

          • منحنی کالیبراسیون برای اندازه گیری سیستئین در pH = 5…………………………………………………. 49

         

          • بررسی اثر pH در اندازه گیری سیستئین………………………………………………………………………………. 50

         

          • بررسی اثر زمان…………………………………………………………………………………………………………51

         

        • بررسی اثر مزاحمت سایر اسید­های آمینه برای اندازه گیری سیستئین…………………………………….. 51

     

      • کاربرد نانوذرات طلای سنتز شده با عصاره پوست درخت بید  دراندازه گیری سیستئین بروش رنگ سنجی(کالریمتری)      53

     

      • بررسی سیستئین در نمونه حقیقی………………………………………………………………………………………………………… 54

     

      • نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………… 55

     

    • کارهای پیشنهادی………………………………………………………………………………………………………………………………

 

فهرست جداول

 

عنوان

 

 

  • روش­های اندازه­گیری سیستئین با استفاده از نانوذرات فلزی با روش رنگ­سنجی………………….. 34

 

2-1-   دستگا­های مورد استفاده……………………………………………………………………………………………. 37

 

2-2- مواد شیمیایی مورد استفاده…………………………………………………………………………………………. 38

 

3-1- ویژگیهای تجزیه ای مربوط به اندازه گیری سیستئین  بروش اسپکتروفتومتری و با نانوذرات طلای سنتز  شده از عصاره پوست درخت بید………………………………………………………………………………………………………………….. 50

 

فهرست شکل ها

 

عنوان

 

 

    • درک ابعاد نانو از طریق مقایسه ابعاد بعضی اشیاء و موجودات…………………………………………….. 4

 

    • نانو الیاف دست پای مارمولک به آن اجازه می دهد تا روی سطوح عمودی بایستد……………….. 6

 

    • اثر ریز شدن مواد در افزایش سطح آنها……………………………………………………………………………….. 8

 

    • تفاوت انرژی اتمهای سطح با استفاده از طیف سنجی دامنه نوسان………………………………………… 9

 

    • تغییر ترازهای انرژی به نوار های انرژی از اتم منفرد تا حالت بالک……………………………………… 9

 

    • ذرات کلوئیدی طلا با اندازه های متفاوت که تغییر اندازه ذرات تغییر رنگ محلول را به دنبال دارد 10

 

    • نانو ذرات…………………………………………………………………………………………………………………………… 12

 

    • نانو لوله ها…………………………………………………………………………………………………………………………. 13

 

    • نقاط کوانتومی……………………………………………………………………………………………………………………. 13

 

    • نانو پوشش ها…………………………………………………………………………………………………………………….. 13

 

    • نانو سیم ها…………………………………………………………………………………………………………………………. 14

 

    • نانو کپسول ها……………………………………………………………………………………………………………………. 14

 

    • نانو کامپوزیت ها……………………………………………………………………………………………………………….. 15

 

    • درخت سان ها……………………………………………………………………………………………………………………. 15

 

    • فولرن ها…………………………………………………………………………………………………………………………….. 16

 

    • نانو حفره ها……………………………………………………………………………………………………………………….. 16

 

    • مفهوم شماتیک تهیه­ی نانوذرات فلزی با دو روش فیزیکی و شیمیایی………………………………….. 19

 

    • وابستگی پیک پلاسمون به ترکیب نانوذرات……………………………………………………………………….. 22

 

    • ساختار مولکولی سیستئین…………………………………………………………………………………………………… 33

 

  • تجمع نانوذرات طالی عاملدار شده با کربوکسی متیل سلولز در حضور سیستئین ………………….. 34

 

2-1-     طیف FT-IR عصاره پوست درخت بید………………………………………………………………….. 40

 

3-1-    نحوه اتصال سیستئین به نانو ذره طلا سنتز شده(الف) اتصالت بین دو نانو ذره طلا بعد از اتصال  سیستئین(ب)………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 42

 

3-2-    طیف UV-Vis بهینه مقدار عصاره رقیق شده برای تهیه نانو ذره………………………………. 44

 

3-3-   طیف UV-Vis نانو ذرات طلای سنتزی با عصاره بید در حجم های مختلف از نمک طلا به غلظت 1 میلی مولار………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 44

 

3-4-    طیف UV-Vis نانوذرات طلای سنتز شده در pH های مختلف (غلظت ثابتی از نمک طلا(((1Mm       45

 

3-5-    نمودار جذب ماکزیمم بر حسب pH در 520 نانومتر، در غلظت ثابتی از نمک  طلا(1mM)     46

 

3-6-    نمودار (پهنای پیک در نیمه ی ارتفاع / ارتفاع پیک) بر حسب pH…………………………… 46

 

3-7-    پایداری نانو ذررات طلای سنتز شده بعد از شش هفته در 7-pH=5  و در غلظت ثابتی از نمک طلا (  1mM)………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 47

 

3-8-    بررسی پایداری نانو ذره در شش هفته……………………………………………………………………… 47

 

3-9-    بررسی پایداری و یکنواختی نانو ذره……………………………………………………………………….. 48

 

3-10-  عکس TEM از نانوذرات طلای سنتز شده با پوست درخت بید  در pH=5  و در غلظت ثابتی از نمک طلا(1mM)………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 48

 

3-11-  طیف UV-Vis نانوذرات طلای سنتز شده با عصاره پوست درخت بید بعد از افزایش غلظت های مختلف ازسیستئین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 49

 

3-12-  منحنی کالیبراسیون برای اندازه گیری سیستئین با استفاده از نانو ذره طلای سنتزی به کمک عصاره  پوست درخت بید……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49

 

3-13-  pH بهینه سیستئین با غلظت M0.001 در غلظت ثابت نمک (1mM)………………….. 50

 

3-14-  اثر زمان روی تکمیل بر هم کنش سیستئین (5-10×5) مولار و 1.5 میلی لیتر نانو ذره سنتزی با pH  5-7 به کمک عصاره پوست درخت بید………………………………………………………………………………………………………………….. 51

 

3-15-  طیف UV-Vis جهت بررسی اثر مزاحمت سایر اسیدهای آمینه برای اندازه گیری سیستئین در pH   بهینه در غلظت ثابت نمک طلا(1mM)……………………………………………………………………………………………………………………. 52

 

3-16- تصویر مربوط به تاثیر متقابل سیستئین و سایر اسیدهای آمینه با نانو ذرات طلا در شرایط مورد مطالعه       53

 

3-17- بررسی برهمکنش پلاسما و نانوذره سنتزی……………………………………………………………….. 54

 

 

 

چکیده

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...