1-12-2كودمورد نیاز…………………………………………………………………………… 17

 

1-13 آفت های درخت عناب………………………………………………………………….. 17

 

1-14 پرورش درخت عناب برای تولید چوب………………………………………………….. 17

 

1-15 پراكندگی جغرافیایی گیاه عناب در جهان…………………………………………………. 18

 

1-15-1مشخصات مناطق  پراكنش عناب در ایران……………………………………………… 19

 

1-16 عملكرد عناب…………………………………………………………………………….. 22

 

1-17تركیبات شیمیایی عناب……………………………………………………………………. 22

 

1-18مصارف خوراكی عناب……………………………………………………………………. 24

 

1-18-1 میوه خشك شده عناب………………………………………………………………… 25

 

1-19 خواص دارویی عناب……………………………………………………………………. 25

 

1-20 عناب در طب سنتی………………………………………………………………………. 28

 

1-21مضرات عناب…………………………………………………………………………….. 28

 

1-22 عصاره گیری از عناب…………………………………………………………………….. 29

 

1-22-1عصاره آبی عناب……………………………………………………………………… 29

 

1-23شربت عناب………………………………………………………………………………. 29

 

1-24تهیه جوشانده عناب……………………………………………………………………….. 30

 

1-24-1جوشانده عناب…………………………………………………………………………. 31

 

1-24-2 جوشانده نوع دیگری از عناب…………………………………………………………. 31

 

1-25  خیس كرده عناب……………………………………………………………………….. 31

 

1-26 خواص آنتی اكسیدانی و ضد التهابی عناب……………………………………………….. 32

 

1-26- 1 آنتی اكسیدان………………………………………………………………………….. 32

 

1-26- 2  متداول ترین آنتی اكسیدان های طبیعی داخل میوه عناب…………………………….. 33

 

1-26-3كاروتنوئیدها :…………………………………………………………………………… 33

 

1-26-4ویتامین: A…………………………………………………………………………….. 33

 

1-26-5ویتامین: C ……………………………………………………………………………. 33

 

1-26-6ویتامینE…………………………………………………………………………….. 34

 

1-26-7توكوفرول ها :………………………………………………………………………….. 34

 

1-26-8فنول ها :……………………………………………………………………………….. 34

 

1-26-فلاوونوئیدها :…………………………………………………………………………. 35

 

1-27 اسیدهای چرب شناسایی شده در میوه عناب :…………………………………………….. 36

 

1-27-1 نقش اسیدهای چرب موجود در عناب………………………………………………………….. 36

 

1-28 عوامل موثر در اكسیداسیون چربیها و روغنها :…………………………………………….. 36

 

1-28-1 تركیب اسید چرب :…………………………………………………………………… 36

 

1-28-حرارت:……………………………………………………………………………….. 36

 

1-28-3 اكسیژن :……………………………………………………………………………….. 37

 

1-28-4 رطوبت :………………………………………………………………………………. 37

 

1-28-5 كاتالیزورها :…………………………………………………………………………… 37

 

1-28-6 نور :…………………………………………………………………………………… 37

 

1-28-7 آنزیم ها :………………………………………………………………………………. 37

 

1-29 اهمیت چربیها :…………………………………………………………………………… 37

 

1-29-1 ویژگی های فیزیكی چربیها :………………………………………………………….. 38

پایان نامه

 

 

1-29-2 مراحل كریستالیزاسیون :……………………………………………………………….. 39

 

1-29-3 هسته گذاری :…………………………………………………………………………. 39

 

1-29-4 سه شكل پلی مورفیكی مهم توسط سیستم های چربی :………………………………… 40

 

1-29-5 بافت چربیها :………………………………………………………………………….. 41

 

1-29-6 دو روش قدیمی برای تعیین میزان چربی جامد :………………………………………. 41

 

1-29-7 امولسیون های غذایی :…………………………………………………………………. 42

 

1-29-8 تقسیم بندی امولسیفایرها :…………………………………………………………….. 43

 

1-29-9 نحوه تشكیل امولسیونها :………………………………………………………………. 44

 

1-29-10 نیروهای موثر در تشكیل و پایداری امولسیونها :……………………………………… 44

 

1-29-10-1 نیروهای الكتروستاتیك حد فاصل دو لایه :……………………………………….. 44

 

1-29-10-2 نیروهای واندروالس :……………………………………………………………… 44

 

1-29-10-3 واكنش های ناشی از حضور پلیمرها :……………………………………………… 44

 

1-29-10-4 واكنش های هیدروفوبیك :………………………………………………………… 45

 

1-29-10-5 نیروهای دافعه حاصل از هیدراته شدن :…………………………………………… 45

 

1-29-11 مكانیسم های مربوط به ثبات و پایداری امولسیونها :………………………………….. 45

 

1-29-11-1 پایداری الكترواستاتیكی :………………………………………………………….. 45

 

1-29-11-2 پایداری توسط ماكرومولكولها :……………………………………………………. 45

 

1-29-11-3 پایداری امولسیونها به وسیله ذرات جامد :…………………………………………. 45

 

1-29-11-4 پایداری از طریق افزایش ویسكوزیته :…………………………………………….. 45

 

1-29-12 نقش های امولسیفایرها :……………………………………………………………… 46

 

1-30 روغن :…………………………………………………………………………………… 46

 

1-30-1 وضعیت تغذیه ای روغن ها :………………………………………………………….. 46

 

1-30-2 روغن های خوراكی :………………………………………………………………….. 47

 

1-30-3 روغن های نباتی :…………………………………………………………………….. 48

 

1-30-4 منبع روغن نباتی :……………………………………………………………………… 48

 

1-30-5 دانه های روغنی :……………………………………………………………………… 48

 

1-30-6 اجزا موجود در روغن ها :…………………………………………………………….. 48

 

1-30-6-1 فسفولیپیدها :……………………………………………………………………….. 48

 

1-30-6-2 تركیبات غیر صابونی شونده :……………………………………………………….. 49

 

1-30-6-3 استرول ها :…………………………………………………………………………. 49

 

1-30-6-4 توكوفرول ها :………………………………………………………………………. 49

 

1-30-7 فرآیند استخراج روغن :……………………………………………………………….. 49

 

1-30-7-1 روش های استخراج روغن از دانه ها و میوه های روغنی :………………………….. 51

 

1-30-8 پالایش روغن ها و چربی ها :…………………………………………………………. 53

 

1-30-8-1مراحل پالایش روغن خام :………………………………………………………….. 53

 

1-30-8-2 صمغ  گیری :………………………………………………………………………. 53

 

1-30-8-3 تصفیه فیزیكی :…………………………………………………………………….. 53

 

1-30-8-4 تصفیه قلیایی :………………………………………………………………………. 53

 

1-30-8-5 خنثی سازی :……………………………………………………………………….. 53

 

1-30-8-6 بی رنگ كردن :…………………………………………………………………….. 53

 

1-30-9 روش های نوین استخراج روغن :…………………………………………………….. 54

 

1-30-10 دستگاه سانتریفیوژ و دكانتور :………………………………………………………… 54

 

1-30-11 روش سینولا :………………………………………………………………………… 56

 

1-30-12 توضیح نحوه استخراج روغن :……………………………………………………….. 57

 

1-30-12-1 استخراج روغن از دانه های آماده شده روغنی به سه طریق :………………………. 57

 

1-30-12-2استخراج روغن با حلال :………………………………………………………….. 58

 

1-30-12-3 متغیرهای قابل كنترل در استخراج :………………………………………………… 58

 

1-30-12-4 روش های استحصال روغن توسط حلال :………………………………………… 58

 

1-30-13 روشی دیگر برای روغن كشی از میوه ها :……………………………………………. 59

 

1-30-13-1 روغن كشی به روش پرس سرد – استخراج سرد :………………………………… 61

 

1-30-13-2 تاثیرات كلان اقتصادی روش های روغن كشی متداول قدیمی:……………………. 62

 

1-30-13-3 روش سرد در مقایسه با روش های موجود گرم :………………………………….. 63

 

1-30-14 روش پرس های گرم و استخراج مانده روغن با حلال :……………………………… 63

 

1-30-15 روش cold – pressing :…………………………………………………………. 65

 

1-30-15-1 كاربردها :…………………………………………………………………………. 66

 

1-30-15-2 تهیه روغن های گیاهی به روش كلد پرس :……………………………………….. 67

 

1-30-16 سوكسله چیست ؟……………………………………………………………………. 68

 

1-30-16-1 استخراج مداوم به وسیله سوكسله :………………………………………………… 69

 

1-30-16-2 تئوری آزمایش :…………………………………………………………………… 70

 

1-30-16-3 مراحل آزمایش :…………………………………………………………………… 70

 

فصل دوم :مروری بر مطالعات پیشین

 

فصل سوم :موادو روشها

 

3-1 آماده سازی مواداولیه :……………………………………………………………………… 89

 

3-2 موادشیمیایی :………………………………………………………………………………. 89

 

3-3 وسایل و تجهیزات :……………………………………………………………………….. 90

 

3-4 استخراج روغن:……………………………………………………………………………. 91

 

3-5 تجزیه شیمیایی هسته عناب :……………………………………………………………….. 91

 

3-5-1 اندازه گیری رطوبت و ماده خشك :…………………………………………………….. 92

 

3-5-2 اندازه گیری خاكستر :…………………………………………………………………… 92

 

3-5-3 اندازه گیری درصد پروتئین :……………………………………………………………. 92

 

3-5-4 اندازه گیری درصد فیبرخام :…………………………………………………………….. 92

 

3-6 تعین میزان وتركیب اسیدهای چرب :………………………………………………………. 93

 

3-7تعیین  اندیس پراكسید :…………………………………………………………………….. 93

 

3-7-1 معرف ها وحلال :………………………………………………………………………. 94

 

3-7-2 روش كار :……………………………………………………………………………… 94

 

3-8 تعیین اندیس یدی :………………………………………………………………………… 95

 

3-8-1 روش اجرای آزمون :……………………………………………………………………. 96

 

3-9 زمان پایداری روغن در برابر اكسیداسیون :…………………………………………………. 96

 

3-9-1 آزمون تندی روغن ها (رنسیدیتی ):…………………………………………………….. 97

 

3-10تعیین  اندیس اسیدی :…………………………………………………………………….. 97

 

3-11تعیین  رنگ :……………………………………………………………………………… 98

 

3-12 تعیین میزان فسفر و فسفو لیپیدها :……………………………………………………….. 98

 

3-13 تعیین میزان تركیبات غیر صابونی شونده :…………………………………………………. 98

 

3-13-1 تعیین مواد غیر قابل صابونی شدن روغن ها :………………………………………….. 99

 

3-13-2 روش كار :…………………………………………………………………………….. 99

 

3-14 تعیین میزان كل استرول ها و توكوفرول ها :………………………………………………. 99

 

3-15 تعیین میزان مس و آهن :…………………………………………………………………. 99

 

3-15-1 عملكرد مس :…………………………………………………………………………. 99

 

3-16 اندازه گیری ضریب شكست :…………………………………………………………… 100

 

3-17 استخراج روغن از هسته عناب :…………………………………………………………. 100

 

3-17-1 مراحل آزمایش :……………………………………………………………………… 101

 

3-17-2 تعیین راندمان درصد استخراج روغن هسته عناب :…………………………………… 103

 

3-18جداسازی و شناسایی اجزای روغن :…………………………………………………….. 103

 

3-18-1 مشخصات و برنامه دمای دستگاهGC………………………………………………… 104

 

3-18-2 دماهای ستون و برنامه دمایی :………………………………………………………… 104

 

3-18-3 مشخصات دستگاهی :………………………………………………………………… 105

 

3-19 تجزیه و تحلیل آماری :…………………………………………………………………. 107

 

فصل چهارم : نتایج و بحث

 

4-1 مقایسه میزان درصد بازده استخراج روغن هسته عناب در سه تكرار :…………………….. 109

 

4-2 مقایسه میزان اسیدهای چرب:…………………………………………………………….. 109

 

4-3 مقایسه میزان اندیس یدی:………………………………………………………………… 114

 

4-4 بررسی ضریب شكست روغن:…………………………………………………………… 115

 

4-5 بررسی پایداری اكسیداسیون چربی توسط دستگاه رنسیمت :……………………………… 116

 

4-6 مقایسه رنگ های بدست آمده توسط دستگاه لاویباند از روغن هسته عناب :……………… 118

 

4-7 مقایسه اندیس اسیدی:…………………………………………………………………….. 121

 

4-8 مقایسه اندیس پراكسید:…………………………………………………………………… 122

 

4-9 مقایسه مواد غیر صابونی شونده:…………………………………………………………… 123

 

4-10 مقایسه میزان كل استرول:……………………………………………………………….. 124

 

4-11 مقایسه میزان توكوفرول:…………………………………………………………………. 125

 

4-12  مقایسه میزان آهن:……………………………………………………………………… 126

 

4-13 بررسی میزان مس:………………………………………………………………………. 127

 

4-14 مقایسه  اندازه گیری میزان  فسفولیپید:…………………………………………………… 128

 

4-15 آزمون های شیمیایی هسته عناب :……………………………………………………….. 129

 

4-15-1 آزمون اندازه گیری میزان خاكستر :……………………………………………………. 129

 

4-15-2 آزمون اندازه گیری میزان پروتئین هسته :……………………………………………… 129

 

4-15-3 آزمون اندازه گیری میزان فیبرخام :……………………………………………………. 129

 

4-15-4 آزمون اندازه گیری میزانرطوبت :……………………………………………………… 129

 

4-15-5 اندازه گیری میزان درصد ماده خشك :……………………………………………….. 130

 

فصل پنجم : نتیجه گیری

 

نتیجه گیری :…………………………………………………………………………………… 132

 

پیشنهادات :……………………………………………………………………………………. 132

 

منابع فارسی :………………………………………………………………………………….. 133

 

منابع غیر فارسی :……………………………………………………………………………… 135

 

چكیده لاتین :………………………………………………………………………………….. 139

 

فهرست جدول ها

 

جدول 1-1 آمار سطح زیر کشت عناب در استان خراسان جنوبی…………………………… 20

 

جدول 3-1 شناسایی وسایل و تجهیزات……………………………………………………. 90

 

جدول 3-2 شناسایی درصد تركیبات اسیدهای چرب روغن هسته عناب…………………… 107

 

جدول 4-1 مقایسه میزان درصد بازده روغن هسته عناب درسه تكرار……………………… 109

 

جول 4-2 شناسایی میزان درصد  پروفایل اسیدهای چرب حاصل از روغن عناب…………. 113

 

جدول 4-3 مقایسه میزان اندیس یدی……………………………………………………… 115

 

جدول 4-4 مقایسه میزان ضریب شكست…………………………………………………. 116

 

جدول 4-5 مقایسه میزان پایداری اكسیداسیون روغن……………………………………… 117

 

جدول 4-6 مقایسه میزان رنگهای بدست آمده از روغن هسته عناب……………………….. 119

 

جدول 4-7 مقایسه میزان اندیس اسیدی…………………………………………………… 122

 

جدول 4-8 مقایسه میزان اندیس پراكسید………………………………………………….. 123

 

جدول 4-9 مقایسه میزان مواد غیر صابونی شونده…………………………………………. 124

 

جدول 4-10 مقایسه میزان كل استرولها در روغن هسته عناب…………………………….. 125

 

جدول 4-11 مقایسه میزان توكوفرولها  در روغن هسته عناب……………………………… 126

 

جدول 4-12 مقایسه میزان آهن……………………………………………………………. 127

 

جدول 4-13 مقایسه میزان مس……………………………………………………………. 127

 

جدول 4-14 مقایسه میزان فسفولیپید………………………………………………………. 128

 

جدول 4-15 آنالیز شیمیایی هسته عناب…………………………………………………… 13

 

فهرست نمودارها

 

نمودار 3-1 نتیجه حاصل از دستگاه كروماتوگرافی گازی………………………………………. 106

 

نمودار 4-1 درصد روغن هسته عناب………………………………………………………….. 109

 

نمودار 4-2 پروفایل اسیدهای چرب…………………………………………………………… 114

 

نمودار 4-3 مقادیر ضریب شكست……………………………………………………………. 116

 

نمودار 4-4 پایداری اكسیداسیون روغن………………………………………………………… 118

 

نمودار 4-5 شناسایی رنگ زرد………………………………………………………………… 119

 

نمودار 4-6 شناسایی رنگ قرمز……………………………………………………………….. 120

 

نمودار 4-6 شناسایی رنگ آبی………………………………………………………………… 121

 

نمودار 4-7 شناسایی اندیس اسیدی……………………………………………………………. 122

 

نمودار 4-8 شناسایی اندیس پراكسید………………………………………………………….. 123

 

نمودار 4-9 شناسایی موادغیر صابونی شونده…………………………………………………… 124

 

نمودار 4-10 شناسایی كل استرول……………………………………………………………… 125

 

نمودار 4-11 توكوفرول ها…………………………………………………………………….. 126

 

نمودار 4-12 شناسایی آهن در روغن هسته عناب……………………………………………… 127

 

نمودار 4-13 شناسایی مس در روغن هسته عناب…………………………………………….. 128

 

نمودار 4-14شناسایی فسفولیپیدها……………………………………………………………… 129

 

فهرست شكل ها

 

شكل 1-2 میوه عناب وهسته عناب…………………………………………………………… 7

 

شكل 1-3تیره عناب………………………………………………………………………….. 7

 

شكل 1-4 گیاه عناب…………………………………………………………………………. 8

 

شكل 1-5 گیاه عناب…………………………………………………………………………. 9

 

شكل 1-6 باغات عناب…………………………………………………………………….. 10

 

شكل 1-7 درختان عناب……………………………………………………………………. 20

 

شكل 1-8 مصرف خوراكی میوه عناب………………………………………………………. 24

 

شكل 1-9 مربای عناب……………………………………………………………………… 25

 

شكل 1-10 چای عناب…………………………………………………………………….. 25

 

شكل 1-11 آبنبات عناب……………………………………………………………………. 25

 

شكل 1-12 چای عناب در چین……………………………………………………………. 25

 

شكل 1-13 عناب خشك شده………………………………………………………………. 25

 

شكل 1-14 روغن كشی به روش سرد……………………………………………………… 62

 

شكل 1-15 تصویر شماتیك از روش استخراج سرد………………………………………… 65

 

شكل 1-16 روغن دارویی………………………………………………………………….. 66

 

شكل 1-17 روغن………………………………………………………………………….. 67

 

شكل 1-18 قسمتهای مختلف سوكسله……………………………………………………… 69

 

شكل 1-19 سوكسله………………………………………………………………………… 69

 

شكل 3-1 دستگاه رفركتومتر………………………………………………………………… 90

 

شكل 3-2 ترازودیجیتال 210 گرم با دقت0001/0 گرم……………………………………… 90

 

شكل 3-3 آون تحت خلا…………………………………………………………………… 91

 

شكل 3-4 دستگاه كروماتوگرافی گازی……………………………………………………… 91

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...