فصل اول : تعاریف و مفاهیم اساسی حق بر غذا

 

مبحث اول – مفهوم و ماهیت حق بر غذا……………………………………………………………………………. 11

 

گفتار اول – مفهوم حق بر غذا…………………………………………………………………………………….. 11

 

گفتار دوم – ماهیت حق بر غذا…………………………………………………………………………………… 14

 

بند اول – تحقق تدریجی……………………………………………………………………………………… 14

 

بند دوم – تحقق فوری………………………………………………………………………………………… 16

 

الف- رفع تبعیض…………………………………………………………………………………………. 16

 

ب- تعهد به رعایت……………………………………………………………………………………….. 16

 

ج- تعهد به تامین حداقل سطح امرار معاش…………………………………………………………….. 17

 

گفتار سوم – اهمیت حق بر غذا………………………………………………………………………………….. 18

 

گفتار چهارم – مفاهیم مرتبط با حق بر غذا………………………………………………………………………. 18

 

بند اول – امنیت غذایی………………………………………………………………………………………… 18

 

الف – تعریف امنیت غذایی………………………………………………………………………………. 21

 

ب – مفاهیم اصلی امنیت غذایی …………………………………………………………………………. 23

 

1-  غذای کافی……………………………………………………………………………………….. 23

 

2- دسترسی به غذا……………………………………………………………………………………. 24

 

3- امنیت………………………………………………………………………………………………. 29

 

4-  زمان……………………………………………………………………………………………….. 29

 

بند دوم – استقلال غذایی……………………………………………………………………………………… 30

 

بند سوم- ایمنی غذایی………………………………………………………………………………………… 32

 

مبحث دوم – حق بر غذا در حقوق بین الملل……………………………………………………………………….. 33

 

گفتار اول – چیستی حق…………………………………………………………………………………………… 33

 

بند اول – تحلیل مفهوم حق…………………………………………………………………………………… 33

 

بند دوم –  حق – مطالبه /ادعا………………………………………………………………………………… 36

 

گفتار دوم – محتوای هنجاری حق بر غذا در حقوق بین الملل………………………………………………… 38

 

بند اول – حق برخورداری از معیارهای کافی برای زندگی…………………………………………………. 41

 

بند دوم – رهایی از گرسنگی و حق حیات…………………………………………………………………… 41

 

بند سوم – حمایت از گروه های خاص بشری………………………………………………………………. 42

 

بند چهارم –  عدم محرومیت از غذا و ابزار معاش………………………………………………………….. 43

 

بند پنجم – ممنوعیت استفاده ابزاری از غذا برای مقاصد نظامی……………………………………………. 43

 

بند ششم –  تقبیح استفاده ابزاری از غذا برای مقاصد اقتصادی و سیاسی…………………………………. 44

 

فصل دوم : تجلی حق بر غذا در قوانین و سازمان های داخلی و بین المللی

 

مبحث اول – تجلی حق بر  غذا  در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی……………………………………………… 46

 

گفتار اول – ملی……………………………………………………………………………………………………. 46

 

گفتار دوم –  فراملی………………………………………………………………………………………………… 47

 

بند اول – منطقه ای……………………………………………………………………………………………. 48

 

بند دوم – جهانی……………………………………………………………………………………………….. 48

 

الف – جایگاه حق بر غذا در نظام بین المللی حقوق بشر………………………………………………. 49

 

1- حقوق معاهداتی…………………………………………………………………………………… 50

 

2 – رابطه حق غذا با سایر حقوق بشری……………………………………………………………. 55

 

ب – حق دسترسی به غذا در نظام حقوق بین الملل بشردوستانه………………………………………. 56

 

پ – حق غذا در مفاد کنوانسیون های چهارگانه ژنو…………………………………………………… 57

 

ت- پروتکلهای الحاقی به کنوانسیون چهارگانه ژنو مصوب 1949………………………………….. 59

 

ث – نقش نهادها و سازمان های تخصصی ملل متحد در برآورده نمودن حق بر غذا………………… 67

 

1 – کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی……………………………………………………. 68

 

2 – شورای حقوق بشر……………………………………………………………………………….. 70

 

3 – برنامه جهانی غذا…………………………………………………………………………………. 71

 

4 – صندوق بین المللی برای توسعه کشاورزی…………………………………………………….. 72

 

5 – نقش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در تحقق حق بر غذا………………………….. 73

http://pifo.ir/%d9%be%d8%a7%db%8

 

 

مبحث سوم – جایگاه حق بر غذا در حقوق و سازمان های ایرانی…………………………………………………. 78

 

گفتار اول – وضعیت امنیت غذایی در ایران در مقایسه با دیگر کشورها………………………………………. 78

 

گفتار دوم – حق بر غذا در حقوق و سازمان های ایرانی……………………………………………………….. 81

 

بند اول – قانون سازمان وزارت بهداری مصوب آذر ماه ١٣٢٤……………………………………………….. 81

 

بند دوم- قانون بهداشت شهری مصوب ٢٩/11/1329……………………………………………………….. 82

 

بند سوم- قانون مربوط به مقررات امور پزشكی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ٢٩/2/1334 82

 

بند چهارم- قانون اجازه پرداخت حق السهم دولت ایران در برنامه غذایی جهانی مصوب 10/9/1347       83

 

بند پنجم- قانون اجازه تأسیس مؤسسه خواربار و تغذیه ایران مصوب ١٤/10/1343……………………….. 83

 

بند ششم- قانون تشكیل انستیتوی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران مصوب 15/4/1345………………….. 83

 

بند هفتم –  قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ٢٢/4/1346………………………. 83

 

بند هشتم- قانون اصلاح ماده ٢ مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و تبصره آن 9/8/1347         84

 

بند نهم- قانون اصلاح بعضی از مواد قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی………………….. 84

 

بند دهم – قانون اصلاح ماده ( ١٣ ) قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب 13/9/1379 84

 

بند یازدهم-  قانون تشكیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مصوب 9/7/1364…………………. 85

 

بند دوزادهم-  قانون تشكیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مصوب 3/3/1367     85

 

بند سیزدهم-  قانون تعزیرات حكومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب ٢٣/12/1367…………………….. 85

 

بند چهاردهم- حق بر غذا در برنامه سوم توسعه كشور……………………………………………………….. 86

 

بند پانزدهم – امنیت غذایی درسند چشم انداز، سیاستهای کلی نظام وقانون برنامه پنجم توسعه              91

 

فصل سوم : مسولیت های اجرا و نقض حق بر غذا

 

مبحث اول – ماهیت تعهدات ناشی از حق بر غذا از منظر حقوق بین الملل بشر…………………………………. 95

 

گفتار اول – تعهد به وسیله و نتیجه………………………………………………………………………………. 96

 

گفتار دوم – تعهد به احترام، حمایت و ایفا………………………………………………………………………. 96

 

مبحث دوم – ماهیت تعهدات ناشی از حق بر غذا از منظر حقوق بین الملل بشردوستانه………………………… 97

 

گفتار اول – تعهد به احترام به حق غذا…………………………………………………………………………… 97

 

گفتار دوم  – تعهد به حمایت از حق غذا………………………………………………………………………… 98

 

گفتار سوم – تعهد به تسهیل حق غذا…………………………………………………………………………….. 98

 

گفتار چهارم – تعهد به فراهم کردن حق غذا…………………………………………………………………….. 98

 

مبحث سوم – نقض حق بر غذا……………………………………………………………………………………….. 99

 

گفتار اول – امکان رسیدگی به جنایات ارتکایی از نقض حق غذا……………………………………………. 100

 

بند اول – دیوان کیفری بین المللی…………………………………………………………………………. 100

 

بند دوم – رسیدگی در مراجع ملی سایر کشورها………………………………………………………….. 102

 

بند سوم – تشکیل دادگاه کیفری بین المللی ویژه توسط شورای امنیت…………………………………. 103

 

بند چهارم – دیوان دادگستری بین المللی………………………………………………………………….. 103

 

نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………… 104

 

منابع…………………………………………………………………………………………………………………… 111

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...