پایان نامه مطالعه تطبیقی و ویژگی های حق بر غذای کافی در ایران و حقوق بین الملل بشر |
فصل اول : تعاریف و مفاهیم اساسی حق بر غذا
مبحث اول – مفهوم و ماهیت حق بر غذا……………………………………………………………………………. 11
گفتار اول – مفهوم حق بر غذا…………………………………………………………………………………….. 11
گفتار دوم – ماهیت حق بر غذا…………………………………………………………………………………… 14
بند اول – تحقق تدریجی……………………………………………………………………………………… 14
بند دوم – تحقق فوری………………………………………………………………………………………… 16
الف- رفع تبعیض…………………………………………………………………………………………. 16
ب- تعهد به رعایت……………………………………………………………………………………….. 16
ج- تعهد به تامین حداقل سطح امرار معاش…………………………………………………………….. 17
گفتار سوم – اهمیت حق بر غذا………………………………………………………………………………….. 18
گفتار چهارم – مفاهیم مرتبط با حق بر غذا………………………………………………………………………. 18
بند اول – امنیت غذایی………………………………………………………………………………………… 18
الف – تعریف امنیت غذایی………………………………………………………………………………. 21
ب – مفاهیم اصلی امنیت غذایی …………………………………………………………………………. 23
1- غذای کافی……………………………………………………………………………………….. 23
2- دسترسی به غذا……………………………………………………………………………………. 24
3- امنیت………………………………………………………………………………………………. 29
4- زمان……………………………………………………………………………………………….. 29
بند دوم – استقلال غذایی……………………………………………………………………………………… 30
بند سوم- ایمنی غذایی………………………………………………………………………………………… 32
مبحث دوم – حق بر غذا در حقوق بین الملل……………………………………………………………………….. 33
گفتار اول – چیستی حق…………………………………………………………………………………………… 33
بند اول – تحلیل مفهوم حق…………………………………………………………………………………… 33
بند دوم – حق – مطالبه /ادعا………………………………………………………………………………… 36
گفتار دوم – محتوای هنجاری حق بر غذا در حقوق بین الملل………………………………………………… 38
بند اول – حق برخورداری از معیارهای کافی برای زندگی…………………………………………………. 41
بند دوم – رهایی از گرسنگی و حق حیات…………………………………………………………………… 41
بند سوم – حمایت از گروه های خاص بشری………………………………………………………………. 42
بند چهارم – عدم محرومیت از غذا و ابزار معاش………………………………………………………….. 43
بند پنجم – ممنوعیت استفاده ابزاری از غذا برای مقاصد نظامی……………………………………………. 43
بند ششم – تقبیح استفاده ابزاری از غذا برای مقاصد اقتصادی و سیاسی…………………………………. 44
فصل دوم : تجلی حق بر غذا در قوانین و سازمان های داخلی و بین المللی
مبحث اول – تجلی حق بر غذا در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی……………………………………………… 46
گفتار اول – ملی……………………………………………………………………………………………………. 46
گفتار دوم – فراملی………………………………………………………………………………………………… 47
بند اول – منطقه ای……………………………………………………………………………………………. 48
بند دوم – جهانی……………………………………………………………………………………………….. 48
الف – جایگاه حق بر غذا در نظام بین المللی حقوق بشر………………………………………………. 49
1- حقوق معاهداتی…………………………………………………………………………………… 50
2 – رابطه حق غذا با سایر حقوق بشری……………………………………………………………. 55
ب – حق دسترسی به غذا در نظام حقوق بین الملل بشردوستانه………………………………………. 56
پ – حق غذا در مفاد کنوانسیون های چهارگانه ژنو…………………………………………………… 57
ت- پروتکلهای الحاقی به کنوانسیون چهارگانه ژنو مصوب 1949………………………………….. 59
ث – نقش نهادها و سازمان های تخصصی ملل متحد در برآورده نمودن حق بر غذا………………… 67
1 – کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی……………………………………………………. 68
2 – شورای حقوق بشر……………………………………………………………………………….. 70
3 – برنامه جهانی غذا…………………………………………………………………………………. 71
4 – صندوق بین المللی برای توسعه کشاورزی…………………………………………………….. 72
5 – نقش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در تحقق حق بر غذا………………………….. 73
http://pifo.ir/%d9%be%d8%a7%db%8
مبحث سوم – جایگاه حق بر غذا در حقوق و سازمان های ایرانی…………………………………………………. 78
گفتار اول – وضعیت امنیت غذایی در ایران در مقایسه با دیگر کشورها………………………………………. 78
گفتار دوم – حق بر غذا در حقوق و سازمان های ایرانی……………………………………………………….. 81
بند اول – قانون سازمان وزارت بهداری مصوب آذر ماه ١٣٢٤……………………………………………….. 81
بند دوم- قانون بهداشت شهری مصوب ٢٩/11/1329……………………………………………………….. 82
بند سوم- قانون مربوط به مقررات امور پزشكی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ٢٩/2/1334 82
بند چهارم- قانون اجازه پرداخت حق السهم دولت ایران در برنامه غذایی جهانی مصوب 10/9/1347 83
بند پنجم- قانون اجازه تأسیس مؤسسه خواربار و تغذیه ایران مصوب ١٤/10/1343……………………….. 83
بند ششم- قانون تشكیل انستیتوی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران مصوب 15/4/1345………………….. 83
بند هفتم – قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ٢٢/4/1346………………………. 83
بند هشتم- قانون اصلاح ماده ٢ مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و تبصره آن 9/8/1347 84
بند نهم- قانون اصلاح بعضی از مواد قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی………………….. 84
بند دهم – قانون اصلاح ماده ( ١٣ ) قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب 13/9/1379 84
بند یازدهم- قانون تشكیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مصوب 9/7/1364…………………. 85
بند دوزادهم- قانون تشكیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی مصوب 3/3/1367 85
بند سیزدهم- قانون تعزیرات حكومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب ٢٣/12/1367…………………….. 85
بند چهاردهم- حق بر غذا در برنامه سوم توسعه كشور……………………………………………………….. 86
بند پانزدهم – امنیت غذایی درسند چشم انداز، سیاستهای کلی نظام وقانون برنامه پنجم توسعه 91
فصل سوم : مسولیت های اجرا و نقض حق بر غذا
مبحث اول – ماهیت تعهدات ناشی از حق بر غذا از منظر حقوق بین الملل بشر…………………………………. 95
گفتار اول – تعهد به وسیله و نتیجه………………………………………………………………………………. 96
گفتار دوم – تعهد به احترام، حمایت و ایفا………………………………………………………………………. 96
مبحث دوم – ماهیت تعهدات ناشی از حق بر غذا از منظر حقوق بین الملل بشردوستانه………………………… 97
گفتار اول – تعهد به احترام به حق غذا…………………………………………………………………………… 97
گفتار دوم – تعهد به حمایت از حق غذا………………………………………………………………………… 98
گفتار سوم – تعهد به تسهیل حق غذا…………………………………………………………………………….. 98
گفتار چهارم – تعهد به فراهم کردن حق غذا…………………………………………………………………….. 98
مبحث سوم – نقض حق بر غذا……………………………………………………………………………………….. 99
گفتار اول – امکان رسیدگی به جنایات ارتکایی از نقض حق غذا……………………………………………. 100
بند اول – دیوان کیفری بین المللی…………………………………………………………………………. 100
بند دوم – رسیدگی در مراجع ملی سایر کشورها………………………………………………………….. 102
بند سوم – تشکیل دادگاه کیفری بین المللی ویژه توسط شورای امنیت…………………………………. 103
بند چهارم – دیوان دادگستری بین المللی………………………………………………………………….. 103
نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………… 104
منابع…………………………………………………………………………………………………………………… 111
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-10-07] [ 09:20:00 ب.ظ ]
|