• پراکنش جغرافیایی آویشن………………………………………………………………………………..19

 

1-5-1- پراکنش جغرافیایی آویشن در جهان……………………………………………………….. …19

 

1-5-2- پراکنش جغرافیایی آویشن در ایران………………………………………………………… …20

 

1-5-3- جایگاه سیستماتیک گیاه آویشن ……………………………………………………………. …20

 

1-5-4- گونه‌های آویشن.موجود در ایران…………………………………………………………… …20

 

 

    • تاکسونومی و گونه‌های آویشن…………………………………………………………………………….21

 

    • ویژگی‌های گیاهی آویشن شیرازی…………………………………………………………………….22

 

    • نیازهای اکولوژیک آویشن شیرازی……………………………………………………………………23

 

  • سابقه تاریخی گیاه آویشن………………………………………………………………………………..25

 

1-9-1- مصارف آویشن در طب سنتی………………………………………………………………. …27

 

1-9-2-آویشن در طب نوین…………………………………………………………………………… …27

 

1-9-3-مصارف خوراکی………………………………………………………………………………… …28

 

 

  • متابولیت‌ ثانویه ………………………………………………………………………………………….28

 

1-10-1- ماهیت اسانس و متابولیت ثانویه…………………………………………………………… …29

 

1-10-1-1- متابولیسم اسانس در بدن انسان………………………………………………………… …30

 

1-10-1-2- محل تولید و ترشح اسانس‌های گیاهی ………………………………………………. …31

 

1-10-1-3- بیوسنتز اسانس‌ها…………………………………………………………………………… …32

 

 

  • روش‌های مختلف اسانس‌گیری…………………………………………………………………………33

 

1-11-1- تقطیر با آب……………………………………………………………………………………. …33

 

1-11-2- تقطیر با آب و بخار………………………………………………………………………….. …34

 

1-11-3- تقطیر با بخار مستقیم…………………………………………………………………………. …34

 

1-11-4-روش آنزیمی……………………………………………………………………………………. …34

 

1-11-5- روش فشردن در حرارت معمولی…………………………………………………………. …35

 

1-11-6- استخراج به کمک حلال……………………………………………………………………… …35

 

1-11-7- استخراج به کمک گازها……………………………………………………………………….. …35

 

1-11-8- تقطیر تجزیه ای……………………………………………………………………………….. …35

 

1-11-9-روش گاز کروماتوگرافی و جرم سنجی…………………………………………………… …36

 

1-11-9-1- روش کروماتوگرافی گازی………………………………………………………………. …36

 

1-11-9-2-طیف سنج جرمی…………………………………………………………………………… …38

 

1-12-برخی از ترکیب‌های سازنده اسانس آویشن و خواص درمانی آن‌ها……………………. …39

 

1-12-1-کارواکرول……………………………………………………………………………………….. …40

 

1-12-2- تیمول……………………………………………………………………………………………. …41

 

1-12-3- بورنئول………………………………………………………………………………………….. …43

 

1-12-4- کامفور…………………………………………………………………………………………… …44

 

1-12-5- ترپینن 1-ایزوپروپیل4متیل سیکلوهگزا 1و4 دین……………………………………… …45

 

1-12-6- لینالول، لینالیل استات، ژرانیال، نرال، ژرانیول……………………………………………. …45

 

1-12-7- 1و8 سینئول……………………………………………………………………………………. …46

 

1-12-8- پاراسیمین………………………………………………………………………………………. …47

 

فصل دوم: سوابق تحقیق

مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

2-1- سوابق تحقیق داخلی در مورد اسانس گونه‌های آویشن……………………………………. …49

 

2-2- سوابق تحقیق  خارجی در مورد اسانس گونه‌های آویشن…………………………………. …59

 

 

 

فصل سوم: مواد و روش‌ها

 

 

  • برداشت گیاه……………………………………………………………………………………………………..67

 

3-2- استخراج اسانس…………………………………………………………………………………… …68

 

3-2-1- مواد و وسایل لازم……………………………………………………………………………… …68

 

3-2-2- روش کار……………………………………………………………………………………………………..   68

 

3-2-2-1- خشک کردن گیاه……………………………………………………………………………… 68

 

3-3- آنالیز اسانس…………………………………………………………………………………………… 70

 

3-4- مشخصات دستگاه گاز کروماتوگرافی جهت تعیین مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………………………………………………………………….71

 

3-5- مشخصات دستگاه طیف سنج جرمی جهت شناسایی مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………………………………………………………………….71

 

3-6- آنالیز داده ها………………………………………………………………………………………… …73

 

فصل چهارم: نتایج

 

4-1- نتیجه‌ اندازه گیری درصد اسانس در گیاه دارویی آویشن شیرازی در منطقه قرق………..  75

 

4-2- نتیجه‌ اندازه گیری  تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه دارویی آویشن شیرازی……………. 76

 

4-2-1- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق………………………………………………………………………………………………………………………………76

 

4-2-2- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله گلدهی در منطقه قرق… 78

 

4-2-3- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق…………….       …82

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

 

5-1- آنالیز اسانس…………………………………………………………………………………………… 88

 

5-1-1- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق………………… 88

 

5-1-2- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله گلدهی در منطقه قرق…………………………. 91

 

5-1-3- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق……………………. 92

 

نتیجه گیری کلی …………………………………………………………………………………………………….. 95

 

پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………… 97

 

منابع

 

منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………… 99

 

منابع انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………..105

 

چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………………112

 

فهرست جداول

 

           عنوان                                                                                             صفحه

 

جدول 1-1-گونه‌های آویشن جنس تیموس در ایران……………………………………………………. 21

 

جدول 3-1- مشخصات منطقه جمع ‌آوری گیاه آویشن شیرازی………………………………………. 67

 

جدول 4-1- ترکیب‌های تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله قبل از گلدهی منطقه قرق………………………………………………………………………………………………………………………….77

 

جدول 4-2- ترکیب‌های تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله گلدهی منطقه قرق……….. 80

 

جدول 4-3- ترکیب‌های تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله تشکیل بذر منطقه قرق….. 83

 

 

 

فهرست نمودارها

 

نمودار 4-1- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق……. 76

 

نمودار 4-2- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله گلدهی در منطقه قرق…………….. 79

 

نمودار 4-3- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق………… 82

 

 

 

فهرست اشکال

 

شکل 1-1- نمایی از آویشن شیرازی………………………………………………………………… 23

 

شکل 1-2-نمای کلی دستگاه کروماتوگرافی………………………………………………………… 37

 

شکل 1-3- نمای کلی دستگاه طیف سنج جرمی……………………………………………………. 38

 

شکل 1-4- نمونه‌ای از یک کروماتوگرام……………………………………………………………… 39

 

شکل 1-5- کارواکرول……………………………………………………………………………………. 41

 

شکل 1-6-تیمول…………………………………………………………………………………………… 42

 

شکل 3-1- نمایی از عکس هوایی منطقه برداشت گیاه آویشن شیرازی……………………….. 67

 

شکل 3-2-برداشت گیاه آویشن در منطقه قرق……………………………………………………… 68

 

شکل 3-3- نمایی از خشک شدن گیاه………………………………………………………………… 69

 

شکل 3-4- نمایی از مراحل اسانس‌گیری…………………………………………………………….. 70

 

شکل 3-5- نمایی از دستگاه GC/MS………………………………………………………………… 72

 

شکل 3-6- نمایی از کروماتوگرام دستگاه کروماتوگرافی…………………………………………. 72

 

شکل 4-1- مقایسه درصد اسانس در گیاه دارویی آویشن در سه مرحله رویشی در منطقه قرق……………………………………………………………………………………………………………..75

 

شکل 4-2- ترکیب‌های عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق     75

 

شکل 4-3- ترکیب‌های عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله گلدهی در منطقه قرق– 80

 

شکل 4-4- ترکیب‌های عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق

 

………………………………………………………………………………………………………………… 83

 

شکل 4-5- مقایسه ترکیب‌های عمده اسانس در گیاه دارویی آویشن در سه مرحله رویشی در منطقه قرق        85

 

 

 

چکیده

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...