دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد: بررسی ترکیبات اسانس آویشن در مراحل مختلف فنولوژی در منطقه قرق |
- پراکنش جغرافیایی آویشن………………………………………………………………………………..19
1-5-1- پراکنش جغرافیایی آویشن در جهان……………………………………………………….. …19
1-5-2- پراکنش جغرافیایی آویشن در ایران………………………………………………………… …20
1-5-3- جایگاه سیستماتیک گیاه آویشن ……………………………………………………………. …20
1-5-4- گونههای آویشن.موجود در ایران…………………………………………………………… …20
- تاکسونومی و گونههای آویشن…………………………………………………………………………….21
- ویژگیهای گیاهی آویشن شیرازی…………………………………………………………………….22
- نیازهای اکولوژیک آویشن شیرازی……………………………………………………………………23
- سابقه تاریخی گیاه آویشن………………………………………………………………………………..25
1-9-1- مصارف آویشن در طب سنتی………………………………………………………………. …27
1-9-2-آویشن در طب نوین…………………………………………………………………………… …27
1-9-3-مصارف خوراکی………………………………………………………………………………… …28
- متابولیت ثانویه ………………………………………………………………………………………….28
1-10-1- ماهیت اسانس و متابولیت ثانویه…………………………………………………………… …29
1-10-1-1- متابولیسم اسانس در بدن انسان………………………………………………………… …30
1-10-1-2- محل تولید و ترشح اسانسهای گیاهی ………………………………………………. …31
1-10-1-3- بیوسنتز اسانسها…………………………………………………………………………… …32
- روشهای مختلف اسانسگیری…………………………………………………………………………33
1-11-1- تقطیر با آب……………………………………………………………………………………. …33
1-11-2- تقطیر با آب و بخار………………………………………………………………………….. …34
1-11-3- تقطیر با بخار مستقیم…………………………………………………………………………. …34
1-11-4-روش آنزیمی……………………………………………………………………………………. …34
1-11-5- روش فشردن در حرارت معمولی…………………………………………………………. …35
1-11-6- استخراج به کمک حلال……………………………………………………………………… …35
1-11-7- استخراج به کمک گازها……………………………………………………………………….. …35
1-11-8- تقطیر تجزیه ای……………………………………………………………………………….. …35
1-11-9-روش گاز کروماتوگرافی و جرم سنجی…………………………………………………… …36
1-11-9-1- روش کروماتوگرافی گازی………………………………………………………………. …36
1-11-9-2-طیف سنج جرمی…………………………………………………………………………… …38
1-12-برخی از ترکیبهای سازنده اسانس آویشن و خواص درمانی آنها……………………. …39
1-12-1-کارواکرول……………………………………………………………………………………….. …40
1-12-2- تیمول……………………………………………………………………………………………. …41
1-12-3- بورنئول………………………………………………………………………………………….. …43
1-12-4- کامفور…………………………………………………………………………………………… …44
1-12-5- ترپینن 1-ایزوپروپیل4متیل سیکلوهگزا 1و4 دین……………………………………… …45
1-12-6- لینالول، لینالیل استات، ژرانیال، نرال، ژرانیول……………………………………………. …45
1-12-7- 1و8 سینئول……………………………………………………………………………………. …46
1-12-8- پاراسیمین………………………………………………………………………………………. …47
فصل دوم: سوابق تحقیق
2-1- سوابق تحقیق داخلی در مورد اسانس گونههای آویشن……………………………………. …49
2-2- سوابق تحقیق خارجی در مورد اسانس گونههای آویشن…………………………………. …59
فصل سوم: مواد و روشها
- برداشت گیاه……………………………………………………………………………………………………..67
3-2- استخراج اسانس…………………………………………………………………………………… …68
3-2-1- مواد و وسایل لازم……………………………………………………………………………… …68
3-2-2- روش کار…………………………………………………………………………………………………….. 68
3-2-2-1- خشک کردن گیاه……………………………………………………………………………… 68
3-3- آنالیز اسانس…………………………………………………………………………………………… 70
3-4- مشخصات دستگاه گاز کروماتوگرافی جهت تعیین مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………………………………………………………………….71
3-5- مشخصات دستگاه طیف سنج جرمی جهت شناسایی مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………………………………………………………………….71
3-6- آنالیز داده ها………………………………………………………………………………………… …73
فصل چهارم: نتایج
4-1- نتیجه اندازه گیری درصد اسانس در گیاه دارویی آویشن شیرازی در منطقه قرق……….. 75
4-2- نتیجه اندازه گیری تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه دارویی آویشن شیرازی……………. 76
4-2-1- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق………………………………………………………………………………………………………………………………76
4-2-2- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله گلدهی در منطقه قرق… 78
4-2-3- تجزیه کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن شیرازی در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق……………. …82
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- آنالیز اسانس…………………………………………………………………………………………… 88
5-1-1- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق………………… 88
5-1-2- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله گلدهی در منطقه قرق…………………………. 91
5-1-3- آنالیز اسانس آویشن شیرازی در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق……………………. 92
نتیجه گیری کلی …………………………………………………………………………………………………….. 95
پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………… 97
منابع
منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………… 99
منابع انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………..105
چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………………112
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 1-1-گونههای آویشن جنس تیموس در ایران……………………………………………………. 21
جدول 3-1- مشخصات منطقه جمع آوری گیاه آویشن شیرازی………………………………………. 67
جدول 4-1- ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله قبل از گلدهی منطقه قرق………………………………………………………………………………………………………………………….77
جدول 4-2- ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله گلدهی منطقه قرق……….. 80
جدول 4-3- ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس گیاه آویشن در مرحله تشکیل بذر منطقه قرق….. 83
فهرست نمودارها
نمودار 4-1- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق……. 76
نمودار 4-2- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله گلدهی در منطقه قرق…………….. 79
نمودار 4-3- کروماتوگرام اسانس گیاه آویشن در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق………… 82
فهرست اشکال
شکل 1-1- نمایی از آویشن شیرازی………………………………………………………………… 23
شکل 1-2-نمای کلی دستگاه کروماتوگرافی………………………………………………………… 37
شکل 1-3- نمای کلی دستگاه طیف سنج جرمی……………………………………………………. 38
شکل 1-4- نمونهای از یک کروماتوگرام……………………………………………………………… 39
شکل 1-5- کارواکرول……………………………………………………………………………………. 41
شکل 1-6-تیمول…………………………………………………………………………………………… 42
شکل 3-1- نمایی از عکس هوایی منطقه برداشت گیاه آویشن شیرازی……………………….. 67
شکل 3-2-برداشت گیاه آویشن در منطقه قرق……………………………………………………… 68
شکل 3-3- نمایی از خشک شدن گیاه………………………………………………………………… 69
شکل 3-4- نمایی از مراحل اسانسگیری…………………………………………………………….. 70
شکل 3-5- نمایی از دستگاه GC/MS………………………………………………………………… 72
شکل 3-6- نمایی از کروماتوگرام دستگاه کروماتوگرافی…………………………………………. 72
شکل 4-1- مقایسه درصد اسانس در گیاه دارویی آویشن در سه مرحله رویشی در منطقه قرق……………………………………………………………………………………………………………..75
شکل 4-2- ترکیبهای عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله قبل از گلدهی در منطقه قرق 75
شکل 4-3- ترکیبهای عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله گلدهی در منطقه قرق– 80
شکل 4-4- ترکیبهای عمده تشکیل دهنده اسانس آویشن در مرحله تشکیل بذر در منطقه قرق
………………………………………………………………………………………………………………… 83
شکل 4-5- مقایسه ترکیبهای عمده اسانس در گیاه دارویی آویشن در سه مرحله رویشی در منطقه قرق 85
چکیده
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 07:06:00 ق.ظ ]
|