1-6- جاذب های طبیعی……………………………………………………………………………….. 7

1-7- ضایعات چای………………………………………………………………………………………. 8
1-7-1- آماده سازی ضایعات چای بعنوان جاذب …………………………………………………….. 9
1-8- شبکه عصبی مصنوعی( ANN)…………………………………………………………………. 10
1-8-1 ساختار شبکه عصبی مصنوعی…………………………………………………………….. 11
1-8-2- تشابهات شبکه عصبی مصنوعی و بیولوژیکی…………………………………………… 13
1-8-3- توابع محرک……………………………………………………………………………………. 14
1-8-3-1 تابع محرک خطی……………………………………………………………………………. 16
1-8-3-2 تابع محرک لگاریتمی زیگموئیدی………………………………………………………….. 16
1-8-4 الگوریتم‌های آموزش شبکه‌های عصبی مصنوعی…………………………………………. 19
1-8-5- یادگیری …………………………………………………………………………………………20
1-8-6- الگوریتم لونبرگ مارکواردت…………………………………………………………………… 21
فصل دوم: مروری بر منابع
2-1-  مقدمه…………………………………………………………………………………………… 24
2-2- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد روش استخراج با فاز جامد…………………………. 25
2-3- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد جاذب­های کم هزینه ………………………………… 28
2-4- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد استفاده از ضایعات چای به عنوان جاذب…………. 29
فصل سوم: مواد و روش­ها
3-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………. 33
3-2-  تجهیزات…………………………………………………………………………………………… 33
3-3- مواد مصرفی…………………………………………………………………………………….. 33
3-4- روش آماده سازی جاذب …………………………………………………………………………34
3-5- فرآیند استخراج……………………………………………………………………………………. 34
3-6- مدل شبکه عصبی مصنوعی ……………………………………………………………………..35
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………..40
4-2- مدلسازی با شبکه عصبی مصنوعی………………………………………………………… 40
4-3- بهینه سازی استخراج فاز جامد………………………………………………………………. 41
4-4- آنالیز حساسیت ……………………………………………………………………………….48
4-4- مقایسه دادههای آزمایشگاهی و شبکه عصبی…………………………………………… 50
4-4-1- اثر pH بر استخراج………………………………………………………………………….. 50
4-4-2- اثر مقدار جاذب………………………………………………………………………………… 51
4-4-3- اثر غلظت شوینده بر استخراج………………………………………………………………. 52
4-5- بررسی عملکرد روش…………………………………………………………………………….. 53

پایان نامه

 


4-5-1- منحنی کالیبراسیون………………………………………………………………………….. 54
4-5-2- حد تشخیص……………………………………………………………………………………. 54
4-5-3- فاکتور تغلیظ…………………………………………………………………………………… 55
4-6- آنالیز نمونه های واقعی…………………………………………………………………………. 55
4-6- نتیجه گیری………………………………………………………………………………………… 56
چکیده:
در این پژوهش، استفاده از ضایعات چای به عنوان جاذب ارزان قیمت و فراوان، جهت استخراج منگنز از نمونه­های غذایی مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از اسید استیک 5 مولار منگنز از نمونه­های غذایی استخراج و با اضافه کردن مقدار کمی از ضایعات چای به عنوان جاذب، منگنز آن استخراج شد. سپس با اسید نیتریک به عنوان حلال شوینده واجذب منگنز صورت گرفت. از طیف سنجی جذب اتمی شعله(FAAS) جهت تعیین مقدار یون منگنز استفاده شد. شبکه مصنوعی عصبی (ANN) جهت مدل سازی و بهینه سازی فرآیند استخراج مورد استفاده قرار گرفت. عوامل مؤثر بر استخراج از قبیل pH، مقدار جاذب، زمان استخراج و غلظت شوینده برای شویش منگنز از جاذب، پارامترهای ورودی بوده و پس از آموزش پس انتشار خطا (BP)، مدل ANN قادر به پیش بینی راندمان استخراج منگنز با یک تابع انتقال تانژانت سیگموئید در لایه پنهان و تابع انتقال خطی در لایه خروجی بود. حد تشخیص برای منگنز ng.g-16/0 بدست آمد. سپس از این روش تحت شرایط بهینه، برای تعیین مقدار منگنز در نمونه­های حقیقی استفاده گردید.
فصل اول: مقدمه
1-1- مقدمه
 فلزات سنگین به دو طبقه فلزات واسطه و شبه فلزات تقسیم بندی می­شوند. فلزات واسطه برای عامل زیستی اعضاء در غلظت­های پائین ضروری بوده و در غلظت­های بالا سمی هستند (الصاق،1390).
اندازه­گیری و تعیین دقیق یون­های فلزی در مقادیر ناچیز در نمونه­های گوناگون محیطی، آبی، غذایی و بیولوژیکی بخاطر نقش مهم آنها در زندگی امروز بشر از مهمترین اهداف شیمیدانان تجزیه، به شمار می­رود. جایی که مرز بین ضروری بودن میزان یون­های فلزی و میزان مضر بودن آنها بسیار محدود است، یون­های فلزات واسطه باید با دقت و نیز صحت تجزیه­ای مورد نیاز، به منظور جلوگیری از ایجاد خسارات زیان بار مورد ارزیابی واقع شوند (Afkhami et al., 2011). یکی از زمینه­هایی که امروزه بسیاری از تحقیقات، بویژه در حیطه­ی انواع سرطان­ها مورد توجه قرار گرفته است، بررسی نقش عناصر کمیاب در ایجاد و پیشرفت بیماری­های سرطانی است (مزدک و همکاران، 1387).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...