2-1-3. انواع پوست…………………………………………………………………………………………………………………………………. 12

 

2-1-4. خاصیت جذبی پوست……………………………………………………………………………………………………………….. 12

 

2-1-5. بهداشت پوست…………………………………………………………………………………………………………………………… 13

 

2-1-6. نفوذ فرآورده‌های آرایشی به پوست…………………………………………………………………………………………… 14

 

2-1-6-1. عوامل در دو دسته عمده قابل بررسی هستند……………………………………………………………………. 14

 

2-1-7. مزایا و معایب دارو درمانی از راه پوست……………………………………………………………………………………. 16

 

2-2. امولسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17

 

2-2-1. اصول مولکولی امولسیون…………………………………………………………………………………………………………… 17

 

2-3. کرم‌ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18

 

2-3-1. مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 18

 

2-3-2. امولسیفایر……………………………………………………………………………………………………………………………………. 18

 

2-3-3. رئولوژی کرم‌ها……………………………………………………………………………………………………………………………. 19

 

2-3-4. مزایای کرم‌ها بر سایر اشکال داروئی موضعی…………………………………………………………………………… 20

 

2-3-5. انواع کرم‌های پوستی…………………………………………………………………………………………………………………. 20

 

2-3-5-1. انواع کرم‌ها از نظر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی…………………………………………………………………… 21

 

2-3-5-2. انواع کرم‌ها از نظر ویژگی‌های فردی فرمولاسیون………………………………………………………………. 21

 

2-3-5-3. کرم‌های مرطوب کننده و پایه……………………………………………………………………………………………… 21

 

2-3-5-4. کرم‌های محافظت دست و بدن  hand and body protective………………………………………… 21

 

2-3-5-5. کرم‌های محو شونده vanishing creams……………………………………………………………………………. 22

 

2-3-5-6. کرم‌های عمومی all- purposal cream……………………………………………………………………………….. 22

 

2-3-5-7. کلد کرم‌ها و کرم‌های پاک کننده………………………………………………………………………………………… 22

 

2-4. دلایل عدم موفقیت در فرمولاسیون کرم‌ها…………………………………………………………………………………… 22

 

2-5. پرورش شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………….. 23

 

2-5-1. شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 23

 

2-5-2. انواع شترمرغ………………………………………………………………………………………………………………………………. 24

 

2-5-3. تاریخچه کاربرد روغن شترمرغ………………………………………………………………………………………………….. 24

 

2-6. لیپیدها……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 28

 

2-6-1. ترکیب اصلی لیپیدهای خوراکی………………………………………………………………………………………………. 30

 

2-6-2. اهمیت تغذیه‌ای چربی‌ها و روغن‌های خوراکی………………………………………………………………………… 33

 

2-6-3. اعمال غیر تغذیه‌ای چربی‌ها و روغن‌ها…………………………………………………………………………………….. 35

 

2-6-4. اسیدهای چرب…………………………………………………………………………………………………………………………… 36

 

2-6-4-1. خصوصیات فیزیکی اسیدهای چرب……………………………………………………………………………………. 43

 

2-6-4-2. خصوصیات شیمیایی اسیدهای چرب………………………………………………………………………………….. 43

 

2-7. اسیدهای چرب ضروری- امگا………………………………………………………………………………………………………… 44

 

2-7-1. اسیدهای چرب ضروری (Essential Fatty Acids)………………………………………………………………… 45

 

2-7-2. امگا-3 (اسید لینولنیک)…………………………………………………………………………………………………………… 46

 

2-7-3. امگا- 6 (اسید لینولئیک)………………………………………………………………………………………………………….. 47

 

2-7-4. امگا- 9 (اسید اولئیک)……………………………………………………………………………………………………………… 48

 

2-8. منشاء نرمتنان………………………………………………………………………………………………………………………………….. 48

 

2-8-1. حلزون…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 49

 

2-8-2. انواع حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………… 50

مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

2-8-3. تاریخچه کاربرد ترشح حلزون……………………………………………………………………………………………………. 52

 

2-9. ویتامین‌ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 54

 

2-10. پروتئین‌ها……………………………………………………………………………………………………………………………………… 60

 

2-11. اسیدهای آمینه…………………………………………………………………………………………………………………………….. 62

 

فصل سوم: مواد و روش‌ها

 

3-1. نوع مطالعه و مکان انجام آزمایشات……………………………………………………………………………………………….. 65

 

3-1-1. محدودیت‌ها و مشکلات موجود طی این مطالعه……………………………………………………………………… 65

 

3-2. مواد و وسایل (روغن شترمرغ)……………………………………………………………………………………………………….. 65

 

3-2-1. چربی شترمرغ……………………………………………………………………………………………………………………………. 65

 

3-2-2. دستگاه‌های مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 66

 

3-2-3. حلال و معرف‌های بکار رفته در مرحله متیله کردن چربی……………………………………………………. 66

 

3-3. روش کار جهت استخراج چربی…………………………………………………………………………………………………….. 67

 

3-3-1. تهیه چربی مناسب…………………………………………………………………………………………………………………….. 67

 

3-3-2. استخراج چربی از بافت……………………………………………………………………………………………………………… 67

 

3-3-3. متیلاسیون چربی برای تزریق به دستگاه GC/ MASS…………………………………………………………. 67

 

3-3-4. تزریق چربی متیله شده به دستگاه GC/MASS……………………………………………………………………. 68

 

3-4. مواد و وسایل (ترشح حلزون)…………………………………………………………………………………………………………. 68

 

3-4-1. ترشح حلزون………………………………………………………………………………………………………………………………. 68

 

3-4-2. دستگاه‌های مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………….. 69

 

3-4-3. حلال‌های بکار رفته در مرحله استخراج ویتامین A……………………………………………………………….. 69

 

3-5. روش استخراج ویتامین A……………………………………………………………………………………………………………… 70

 

3-6. روش کار جهت تهیه پایه نیمه جامد …………………………………………………………………………………………… 71

 

3-6-1. برای ساخت پایه نیمه جامد با روغن شترمرغ طبق روش ذیل اقدام گردید………………………… 72

 

3-6-2. برای ساخت پایه نیمه جامد با ترشح حلزون طبق روش ذیل اقدام گردید………………………….. 73

 

3-7. بررسی‌های فیزیکی و شیمیایی……………………………………………………………………………………………………… 74

 

3-7-1. بررسی یکنواختی……………………………………………………………………………………………………………………….. 74

 

3-7-2. آزمایش سیکل حرارتی……………………………………………………………………………………………………………… 75

 

3-7-3. آزمایش تغییرات دما………………………………………………………………………………………………………………….. 75

 

3-7-4. آزمایش سرد و گرم شدن………………………………………………………………………………………………………….. 75

 

3-7-5. تعیین  pHفرآورده…………………………………………………………………………………………………………………….. 75

 

3-7-6. کنترل میکروبی نمونه‌ها…………………………………………………………………………………………………………….. 75

 

فصل چهارم: نتایج

 

4-1. نتایج استخراج چربی………………………………………………………………………………………………………………………. 80

 

4-1-1. نتایج بدست آمده از آنالیزهای شیمیایی انجام شده با روش استخراج گداخت مرطوب ……. 81

 

4-2. نتایج حاصل از استخراج ویتامین A ترشح حلزون……………………………………………………………………… 82

 

4-3. نتایج حاصل از تهیه کرم‌ها…………………………………………………………………………………………………………….. 83

 

4-3-1. نتایج حاصل از آزمایشات فیزیکی بر روی کرم‌ها…………………………………………………………………….. 84

 

فصل پنجم: بحث و پیشنهادات

 

5-1. نتیجه‌گیری………………………………………………………………………………………………………………………………………. 93

 

5-2. پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 98

 

منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 99

 

خلاصه انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………………….. 106

 

فهرست جداول

 

عنوان                                                                                                                                    صفحه

 

جدول 2-1. آمار واحدهای پرورش شترمرغ در کشور…………………………………………………………………………… 26

 

جدول 2-2. طبقه‌بندی لیپیدها………………………………………………………………………………………………………………. 29

 

جدول 2-3. میزان چربی بعضی از اقلام غذایی…………………………………………………………………………………….. 29

 

جدول 2-4. اسیدهای چرب اشباع…………………………………………………………………………………………………………. 40

 

جدول 2-5. اسیدهای چرب غیر اشباع………………………………………………………………………………………………….. 42

 

جدول 3-1. دستگاه‌های مورد استفاده (روغن شترمرغ)……………………………………………………………………….. 66

 

جدول 3-2. دستگاه‌های مورد استفاده (ترشح حلزون)…………………………………………………………………………. 69

 

جدول 3-3. مواد بکار رفته در فرمولاسیون عمومی کرم………………………………………………………………………. 72

 

جدول 3-4. نوع و مقدار مواد بکار رفته در فرمولاسیون کرم (روغن شترمرغ)………………………………….. 73

 

جدول 3-5. نوع و مقدار مواد بکار رفته در فرمولاسیون کرم (ترشح حلزون)…………………………………….. 74

 

جدول 4-1. نتایج GC/MASS………………………………………………………………………………………………………………. 88

 

جدول 4-2. نتیجه تست uv- visible نمونه ترشح حلزون…………………………………………………………………… 89

 

جدول 4-3. مقادیر مواد بکار برده شده در فرمولاسیون‌های 1 تا 9 بر حسب گرم و نتایج مربوط به تعیین pH و پایداری آنها………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 90

 

فهرست نمودارها

 

عنوان                                                                                                                                    صفحه

 

نمودار 4-1. هگزا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………………… 81

 

نمودار 4-2. 9- هگزا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………….. 82

 

نمودار 4-3. n- هگزا دکانوئیک اسیدمتیل استر……………………………………………………………………………………. 83

 

نمودار 4-4. 9-12- اکتا دکا دینوئیک اسید متیل استر……………………………………………………………………… 84

 

نمودار 4-5. 9- اکتا دکانوئیک اسید متیل استر…………………………………………………………………………………… 85

 

نمودار 4-6. اکتا دکانوئیک اسید متیل استر………………………………………………………………………………………….. 86

 

نمودار 4-7. 9- اکتا دکانوئیک اسید متیل استر…………………………………………………………………………………… 87

 

نمودار 4-8. سیس- واسنیک اسید متیل استر……………………………………………………………………………………… 87

 

فهرست اشکال

 

عنوان                                                                                                                                    صفحه

 

شکل 2-1. لایه‌های مختلف پوست……………………………………………………………………………………………………………. 8

 

شکل 2-2. تصویر اولئیک اسید با پیوند سیس و ترانس………………………………………………………………………. 37

 

شکل 2-3. مسیر تغییر مشتقات ویتامین A به فرم فعال آن………………………………………………………………. 55

 

شکل 2-4. انواع مشتقات ویتامین C مورد استفاده در فرآورده‌های آرایشی………………………………………. 56

 

شکل 2-5. ساختمان ویتامین E (آلفاتوكوفرول)……………………………………………………………………………………. 57

 

شکل 2-6. ساختمان ویتامین D…………………………………………………………………………………………………………….. 58

 

شکل 2-7. انواع مشتقات ویتامین B3 مورد استفاده از فرآورده‌های آرایشی………………………………………. 58

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...