2-3-2-3-اسید اسکوربیک… 17

 

2-3-2-4-ترکیبات فنولیک… 18

 

2-3-2-4-1-فنولیک‌های ساده 18

 

2-3-2-4-2-اسید و آلدهیدهای فنولیک… 19

 

2-3-2-4-3-استوفنون‌ها و فنیل استیک اسیدها 20

 

2-3-2-4-4-سینامیک اسیدها 20

 

2-3-2-4-5-کومارین‌ها 21

 

2-3-2-4-6-فلاونوئیدها 21

 

2-3-2-4-6-1-چالکون‌ها 21

 

2-3-2-4-6-2-ارون‌ها 22

 

2-3-2-4-6-3- فلاونوئیدها 22

 

2-3-2-4-6-3-1-فلاوانون‌ها 24

 

2-3-2-4-6-3-2-فلاوانونول‌ها 24

 

2-3-2-4-6-3-3-لکوآنتوسیانیدین‌ها 24

 

2-3-2-4-6-3-4-فلاون‌ها 26

 

2-3-2-4-6-3-4-1-کوئرستینها 26

 

2-3-2-4-6-3-4-2-کتچینها 27

 

2-3-2-4-6-3-4-3-پروآنتوسیانینها 27

 

2-3-2-4-6-3-5-آنتوسیانیدین‌هاو داکسی آنتوسیانیدین‌ها 28

 

2-3-2-4-6-3-6-آنتوسیانین‌ها 29

 

2-3-2-4-6-4-بی‌فلاونیل‌ها 29

 

2-3-2-4-6-5-بنزوفنون‌ها، زانتون‌ها و استیلبن‌ها 29

 

2-3-2-4-6-6-بنزوکینون‌ها، آنتراکینون‌ها و نفتاکینون‌ها 29

 

2-3-2-4-6-7-بتاسیانین‌ها 29

 

2-3-2-4-6-8-لیگنان‌ها 30

 

2-3-2-4-6-9-لیگنین.. 30

 

2-3-2-4-6-10-تانن‌ها 30

 

2-4-ارزیابی توانایی آنتی‌اکسیدانی روغن‌ها و چربی‌های خوراکی.. 30

 

2-4-1-نگهداری در شرایط انبار. 31

 

2-4-2-آزمایش‌های جذب اکسیژن. 31

 

2-4-3-آزمایش‌های نگهداری در گرمخانه 32

 

2-4-4-روش اکسیژن فعال. 32

 

2-4-5-روش فسادسنجی.. 32

 

2-4-6-تجزیه حرارتی تفاضلی.. 32

 

2-5-اندازه‌گیری میزان اکسیداسیون در روغن‌ها و چربی‌ها 33

 

2-5-1-اندیس پراکسید. 33

 

2-5-2-اندیس تیوباربیتوریک(TBA) 33

 

2-5-3-اندیس آنیزیدین.. 34

 

2-5-4-اندیس توتوکس یا عدد اکسیداسیون. 34

 

2-5-5-آزمایش کرایس… 34

 

2-5-6-جذب در ناحیه طیف U.V.. 35

پایان نامه و مقاله

 

 

2-6-استخراج. 35

 

2-6-1- روش‌های استخراج. 35

 

2-6-1-1- روش سوكسله ( استخراج با حلال) 35

 

2-6-1-2- امواج فراصوتی.. 36

 

2-6-1-2-1-مکانیسم تاثیر‌گذاری امواج فراصوت با شدت بالا. 38

 

2-6-2-1-2-1-کاویتاسیون. 38

 

2-6-1-2-2- تاریخچه استفاده از اولتراسوند. 39

 

2-6-1-3-امواج مایکروویو. 44

 

2-7-گیاه گلرنگ… 44

 

2-7-1-گونههای گلرنگ از نظر مورفولوژی و گیاهشناسی و پراکندگی.. 44

 

فصل سوم: مواد و روش ها 46

 

3-1- مواد. 47

 

3-1-1- گیاه گلرنگ… 47

 

3-2- روش ها 47

 

3-2-1- آمادهسازی نمونه گیاهی مورد نیاز. 47

 

3-2-2- استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی.. 48

 

3-2-2-1- روش ماسراسیون. 49

 

3-2-2-2- استخراج با اولتراسوند. 49

 

3-2-2-2-1- نحوه تعیین سطوح pH.. 49

 

3-3- آزمونهای شیمیایی.. 52

 

3-3-1- اندازهگیری مقدار کل ترکیبات فنولیک… 52

 

3-3-2- رسم منحنی استاندارد برای رابطه جذب و غلظت اسید گالیک… 53

 

3-3-3- تعیین فعالیت آنتیرادیكالی.. 53

 

3-3-4-آزمون رنسیمت: 54

 

3-4- روش آماری.. 55

 

فصل چهارم: نتایج و بحث.. 56

 

4-1- انتخاب بهترین مدل. 56

 

4-2- اندازه گیری محتوای ترکیبات فنولی عصاره گیاه گلرنگ… 57

 

4-2-1- اثر سه فاکتور دما، زمان و pH بر روی استخراج ترکیبات فنولیک… 58

 

4-2-2-اثر روش استخراج بر مقدار استخراج عصاره استحصالی و مقدار کل ترکیبات فنولیک عصاره برگ گلرنگ… 62

 

4-3-اثرسه فاکتور دما، زمان و pH مختلف بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره 63

 

4-4-1-اثر روش استخراج بر قدرت رادیکال گیرندگی عصاره گلرنگ… 66

 

4-5-بررسی اثر سه فاکتور دما، زمان و  pH بر روی قدرت پایدارکنندگی روغن سویا 67

 

4-5-1-اثر روش استخراج بر روی میزان پایدارکنندگی روغن سویا 70

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری.. 71

 

منابع. 73

 

فهرست جدول ها

 

جدول2-1-واکنش های زنجیره ای اکسیداسیون. 12

 

جدول2-2-طبقه‌بندی ترکیبات فنولیک بر اساس تعداد کربن. 19

 

جدول2-3-لیست مطالعاتی كه از التراسوند به عنوان تكمیل كننده روش استخراج تركیبات غذایی مختلف استفاده شده است: 41

 

جدول 3-1 تجهیزات مورد استفاده 46

 

جدول 3-2- مواد مصرفی. 47

 

جدول 3-3 _تیمارهای طراحی شده در آزمون سطح پاسخ بر اساس مدل باکس بنکن در 3 فاکتور در سه سطح. 50

 

جدول 4-1Sum of squar- 57

 

فهرست شکل ها

 

شکل 2-1 تفاوت هیدروپراکسیدهای حاصل از اتواکسیداسیون و فتواکسیداسیون اسید لینولئیک.. 9

 

شکل2-2- بوتیلید هیدروکسی آنیزول. 12

 

شکل2-3- بوتیلید هیدروکسی تولوئن. 13

 

شکل2-4- ترت بوتیل هیدروکینون. 14

 

شکل2-5-پروپیلن گالات.. 15

 

شکل 2-6- ساختار توکوفرول و توکوتری انول. 17

 

شکل 2-7-ساختار اسید آسکوربیک.. 18

 

شکل2-8-ساختار مولکولی رزورسینول. 18

 

شکل2-9-ساختار مولکولی وانیلین. 20

 

شکل2-10-ساختار مولکولی سینامیک، کافئیک و فرولیک اسید. 20

 

شکل2-11-ساختار مولکولی چالکون و دی‌هیدروچالکون. 21

 

شکل2-12-ساختار مولکولی ارون. 22

 

شکل2-13-ساختار مولکولی فلاونوئیدها 22

 

شكل2-14-ساختار پایه فلاونوییدها 24

 

شکل 2-15-ساختار فلاوونول، آنتوسیانیدین و فلاوان 3ال. 25

 

شکل2-16-ساختار مولکولی کوئرستین و کامفرول. 26

 

شکل2-17-اکسیداسیون کوئرستین طی انجام فرآیند آنتی اکسیدانی. 27

 

شکل2-18-ساختارشیمیایی پروآنتوسیانینها 28

 

شکل 2-19-طبقه بندی تانن ها 31

 

شکل2-20-دامنهامواجصوتیمختلف.. 36

 

شکل 2-21-شمای تشکیل پدیده حفرگی. 37

 

شکل 2-22-گیاه گلرنگ.. 45

 

شکل 3-1 بوته گلرنگ.. 48

 

شکل 3-2 برگ گلرنگ خشک شده 48

 

شکل 3-3 نمونه تحت تاثیر امواج اولتراسوند. 51

 

شکل 3-4 مرحله سانتریفوژ. 51

 

شکل 3-5 حذف حلال توسط دستگاه تبخیر گردان تحت خلا. 51

 

شکل 3-6 حذف نهایی حلال توسط آون تحت خلآ. 52

 

شکل 3-7 دستگاه رنسیمت.. 54

 

شکل4-1- نمودار استاندارد تست فولین بر حسب اسید گالیک.. 57

 

شکل 4-2- اثرمتقابل دو متغیر دما و زمان بر روی میزان استخراج ترکیبات فنولیک.. 58

 

شکل 4-3- اثر متقابل دو متغیر زمان و pH بر روی میزان استخراج ترکیبات فنولیک.. 58

 

شکل 4-4- اثر متقابل دو متغیر دما و pH بر روی میزان استخراج ترکیبات فنولیک.. 59

 

شکل 4-5-desirability for total phenolic. 61

 

شکل4-6- مقایسه مقادیر مشاهده شده با مقادیر پیش بینی شده حاصل از هر تیمار. 61

 

شکل4-7- اثر نوع روش بر بازده استخراج عصاره 62

 

شکل 4-8-اثر روش استخراج بر مقدار کل ترکیبات فنولیک عصاره 63

 

شکل 4-9- اثر متقابل دو متغیر زمان ودما بر روی شاخص IC50 64

 

شکل 4-10- اثر متقابل دو متغیر زمان و pH  بر روی شاخص IC50 64

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...