اسید فایتیک …………………………………………………………………………………………………………………………… 7

 

2-1-1- ساختار اسید فایتیک …………………………………………………………………………………………………… 7

 

2-1-2- اسید فایتیک در گیاهان ………………………………………………………………………………………………. 8

 

 

  • اثرات نامطلوب اسید فایتیک ……………………………………………………………………………………………………. 10

 

2-2-1- اثرات زیست محیطی ……………………………………………………………………………………………….. 10

 

2-2-2- قابلیت استفاده از مواد معدنی ……………………………………………………………………………………… 11

 

2-2-3- قابلیت هضم پروتئین ………………………………………………………………………………………………… 12

 

2-2-3-1- فیتاز میکروبی و بهره وری پروتئین ………………………………………………………………………….. 14

 

2-2-3-2- اثرات منفی فیتات بر بهره وری پروتئین ……………………………………………………………………. 15

 

2-2-3-2-1- کمپلکس های پروتئین-فیتات ……………………………………………………………………………. 16

 

2-2-3-2-2- تشکیل کمپلکس های دوگانه پروتئین-فیتات ……………………………………………………….. 16

 

2-2-3-2-3- تشکیل کمپلکس های سه گانه پروتئین-مواد معدنی-فیتات………………………………………. 18

 

2-2-3-2-4- اثر فیتات بر آنزیم های گوارشی …………………………………………………………………………. 19

 

2-2-3-2-5- فیتات و هدر رفت اسیدهای آمینه با منشاء داخلی …………………………………………………… 20

 

 

  • عوامل مؤثر در واکنش های متفاوت پروتئین به فیتاز …………………………………………………………………….. 21

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

 

2-4-   هضم و بهره وری فیتات ………………………………………………………………………………………………………….. 23

 

2-4-1- منابع آنزیم فیتاز …………………………………………………………………………………………………….. 24

 

2-4-1-1- فیتاز روده ای حیوان …………………………………………………………………………………………… 24

 

2-4-1-2- فیتاز داخلی مواد گیاهی ………………………………………………………………………………………. 25

 

2-4-1-3- فیتاز میکروبی ……………………………………………………………………………………………………. 27

 

2-5-   عوامل مؤثر بر هیدرولیز فیتات………………………………………………………………………………………………….. 29

 

2-5-1- منبع و اندازه ذرات خوراک …………………………………………………………………………………….. 29

 

2-5-2- نوع اجزای خوراک جیره ………………………………………………………………………………………… 31

 

2-5-3- فرآیند کردن خوراک …………………………………………………………………………………………….. 31

 

2-5-4- مواد معدنی جیره ……………………………………………………………………………………………………. 32

 

2-5-5- شرایط فیزیکی واکنش آنزیمی …………………………………………………………………………………. 34

 

2-5-6- اثرات فیبر خوراک ………………………………………………………………………………………………… 34

 

2-5-7- سن پرنده ……………………………………………………………………………………………………………… 35

 

2-5-8- ژنوتیپ پرندگان ……………………………………………………………………………………………………. 36

 

2-5-9- اسیدیته دستگاه گوارش ………………………………………………………………………………………….. 36

 

2-6-   بهبود قابلیت هضم …………………………………………………………………………………………………………………. 38

 

2-6-1- روش های کاهش میزان فیتات گیاهی ………………………………………………………………………… 38

 

2-6-1-1- تولید گیاهان با فیتات کمتر …………………………………………………………………………………… 38

 

2-6-1-2- تحریک فعالیت فیتاز با جوانه زدن ………………………………………………………………………….. 38

 

2-6-1-3- خیساندن …………………………………………………………………………………………………………… 39

 

2-6-1-4- پیش تیمار آنزیمی خوراک های گیاهی ………………………………………………………………….. 39

 

2-6-1-5- انتقال ژن به گیاهان ……………………………………………………………………………………………… 40

پایان نامه و مقاله

 

 

2-6-2- افزایش قابلیت هضم به کمک افزودنی های جیره ای …………………………………………………….. 41

 

2-6-2-1- ویتامین D …………………………………………………………………………………………………………. 41

 

2-6-2-2- استفاده از فیتاز میکروبی ………………………………………………………………………………………. 42

 

2-6-2-3- افزودن کیلات کننده های مواد معدنی ……………………………………………………………………. 45

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

 

2-7-   اثرات مطلوب تغذیه ای فیتاز بر مواد معدنی ………………………………………………………………………………… 45

 

2-7-1- فسفر …………………………………………………………………………………………………………………….. 45

 

2-7-2- کلسیم ………………………………………………………………………………………………………………….. 46

 

2-7-3- آهن …………………………………………………………………………………………………………………….. 47

 

2-7-4- روی …………………………………………………………………………………………………………………….. 47

 

2-8-   عوامل مؤثر بر عملکرد فیتاز میکروبی ……………………………………………………………………………………….. 48

 

2-8-1- نسبت کلسیم به فسفر جیره و اثرات متقابل مواد معدنی …………………………………………………… 48

 

2-8-2- کوله کلسیفرول ……………………………………………………………………………………………………… 49

 

2-8-3- اسیدهای آلی …………………………………………………………………………………………………………. 50

 

 

 

فصل سوم: مواد و روش

 

3-1- مشخصات محل آزمایش ………………………………………………………………………………………………………….. 53

 

3-2- مشخصات واحد آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………. 53

 

3-3- آماده سازی سالن ……………………………………………………………………………………………………………………. 53

 

3-4- شرایط محیطی پرورش …………………………………………………………………………………………………………….. 54

 

3-5- مواد و حیوانات ………………………………………………………………………………………………………………………. 54

 

3-6- چگونگی توزیع جوجه ها …………………………………………………………………………………………………………. 55

 

3-7- جیره های آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………………. 55

 

3-8- برنامه واکسیناسیون گله تحت آزمایش ………………………………………………………………………………………… 62

 

3-9- شاخص های مورد اندازه گیری …………………………………………………………………………………………………. 62

 

3-9-1- مصرف خوراک ……………………………………………………………………………………………………. 62

 

3-9-2- افزایش وزن بدن ……………………………………………………………………………………………………. 62

 

3-9-3- ضریب تبدیل خوراک ……………………………………………………………………………………………. 63

 

3-9-4- صفات مربوط به لاشه ……………………………………………………………………………………………… 63

 

3-9-4-1- بازده لاشه …………………………………………………………………………………………………………. 63

 

3-9-4-2- وزن نسبی سینه …………………………………………………………………………………………………… 64

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

 

3-9-4-4- وزن نسبی بال ها …………………………………………………………………………………………………. 64

 

3-9-4-5- وزن نسبی پشت ………………………………………………………………………………………………….. 64

 

3-9-4-6- وزن نسبی گردن …………………………………………………………………………………………………. 64

 

3-9-5- اندام های حفره بطنی ………………………………………………………………………………………………. 65

 

3-9-5-1- وزن نسبی چربی………………………………………………………………………………………………….. 65

 

3-9-5-2- وزن نسبی کبد، طحال و قلب ………………………………………………………………………………… 65

 

3-9-6- اجزای دستگاه گوارش ……………………………………………………………………………………………. 65

 

3-9-6-1- وزن نسبی پیش معده …………………………………………………………………………………………… 65

 

3-9-6-2- وزن نسبی سنگدان ……………………………………………………………………………………………… 66

 

3-9-6-3- وزن نسبی روده ها ………………………………………………………………………………………………. 66

 

3-9-6-4- طول ژژنوم و ایلیوم …………………………………………………………………………………………….. 66

 

3-9-7- نمونه گیری و آنالیز های خونی …………………………………………………………………………………. 67

 

3-9-8- تعیین قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ………………………………………………………………………….67

 

3-9-8-1- اندازه گیری اکسید تیتانیوم در نمونه های خوراک و محتویات ایلئوم ……………………………. 68

 

3-9-8-2- تعیین انرژی قابل متابولیسم ظاهری …………………………………………………………………………. 69

 

3-9-8-3- اندازه گیری قابلیت هضم پروتئین ………………………………………………………………………….. 69

 

3-9-8-4- تعیین قابلیت هضم کلسیم …………………………………………………………………………………….. 69

 

3-9-8-5- تعیین قابلیت هضم فسفر کل …………………………………………………………………………………. 70

 

3-10- مدل آماری طرح ………………………………………………………………………………………………………………….. 70

 

 

 

فصل چهارم: نتایج و بحث

 

4-1- مصرف خوراک …………………………………………………………………………………………………………………….. 73

 

4-2- افزایش وزن و وزن پایانی …………………………………………………………………………………………………………. 82

 

4-2-1- افزایش وزن ………………………………………………………………………………………………………….. 82

 

4-2-2- وزن پایانی ……………………………………………………………………………………………………………. 84

 

4-3- ضریب تبدیل خوراک …………………………………………………………………………………………………………….. 98

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

 

4-4- صفات مربوط به لاشه ……………………………………………………………………………………………………………. 107

 

4-4-1- بازده لاشه …………………………………………………………………………………………………………… 107

 

4-4-2- وزن نسبی سینه …………………………………………………………………………………………………….. 107

 

4-4-3- وزن نسبی ران ها ………………………………………………………………………………………………….. 108

 

4-4-4- وزن نسبی بال ها ………………………………………………………………………………………………….. 108

 

4-4-5- وزن نسبی پشت …………………………………………………………………………………………………… 108

 

4-4-6- وزن نسبی گردن ………………………………………………………………………………………………….. 109

 

4-5- اندام های حفره بطنی …………………………………………………………………………………………………………….. 114

 

4-5-1- وزن نسبی چربی ………………………………………………………………………………………………….. 114

 

4-5-2- وزن نسبی کبد …………………………………………………………………………………………………….. 114

 

4-5-3- وزن نسبی طحال ………………………………………………………………………………………………….. 115

 

4-5-4- وزن نسبی قلب …………………………………………………………………………………………………….. 115

 

4-6- اندام های دستگاه گوارش ………………………………………………………………………………………………………. 121

 

4-6-1- وزن نسبی پیش معده …………………………………………………………………………………………….. 121

 

4-6-2- وزن نسبی سنگدان ……………………………………………………………………………………………….. 121

 

4-6-3- وزن نسبی روده ها ………………………………………………………………………………………………… 122

 

4-6-4- طول نسبی روده کوچک ………………………………………………………………………………………. 122

 

4-7- فراسنجه های خونی ………………………………………………………………………………………………………………. 128

 

4-7-1- آنالیز سرم خون ……………………………………………………………………………………………………. 128

 

4-7-1-1- متابولیت های سرم ……………………………………………………………………………………………. 128

 

4-7-1-1-1- اوره …………………………………………………………………………………………………………… 128

 

4-7-1-1-2- کلسترول …………………………………………………………………………………………………….. 128

 

4-7-1-1-3- تری گلیسریدهای خون …………………………………………………………………………………. 129

 

4-7-1-1-4- پروتئین کل …………………………………………………………………………………………………. 129

 

4-7-1-2- فعالیت آنزیمی سرم ………………………………………………………………………………………….. 136

 

4-7-1-2-1- آلکالین فسفاتاز ……………………………………………………………………………………………. 136

 

 

 

فهرست مطالب

 

 

 

4-7-1-2-3- آلانین آمینو ترانسفراز …………………………………………………………………………………… 137

 

4-7-1-2-4- لاکتات دهیدروژناز ………………………………………………………………………………………. 137

 

4-7-2- غلظت مواد معدنی پلاسما ……………………………………………………………………………………… 145

 

4-7-2-1- کلسیم ……………………………………………………………………………………………………………. 145

 

4-7-2-2- فسفر ……………………………………………………………………………………………………………… 145

 

4-7-2-3- منیزیوم …………………………………………………………………………………………………………… 146

 

4-7-2-4- آهن ………………………………………………………………………………………………………………. 146

 

4-7-2-5- روی ………………………………………………………………………………………………………………. 147

 

4-8- قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ………………………………………………………………………………………………. 155

 

4-8-1- پروتئین ………………………………………………………………………………………………………………. 155

 

4-8-2- انرژی قابل متابولیسم …………………………………………………………………………………………….. 155

 

4-8-3- کلسیم ……………………………………………………………………………………………………………….. 156

 

4-8-4- فسفر کل ……………………………………………………………………………………………………………. 157

 

نتیجه گیری کلی ……………………………………………………………………………………………………………………………. 169

 

پیشنهادات …………………………………………………………………………………………………………………………………….. 170

 

منابع مورد استفاده ………………………………………………………………………………………………………………………….. 172

 

ضمائم …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 187

 

چکیده انگلیسی ……………………………………………………………………………………………………………………………….. II

 

 

 

فهرست جداول

 

 

 

جدول شماره 3-1. درصد اجزای تشکیل دهنده جیره های آزمایشی در دوره 21-7 روزگی …………………………. 57

 

جدول شماره 3-2. درصد اجزای تشکیل دهنده جیره های آزمایشی در دوره 42-21 روزگی………………………… 58

 

جدول شماره 3-3. مقادیر محاسبه شده ترکیبات مواد مغذی مواد خوراکی…………………………………………………. 59

 

جدول شماره 3-4.  ترکیب مواد مغذی جیره های آزمایشی در دوره 42-21 روزگی……………………………………. 60

 

جدول شماره 3-5. ترکیب مواد مغذی جیره های آزمایشی در دوره 42-21 روزگی…………………………………….. 61

 

جدول 3-6. برنامه واکسیناسیون جوجه ها در طول دوره آزمایش …………………………………………………………….. 62

 

جدول شماره 4-1. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر مصرف خوراک هفتگی جوجه های گوشتی…………………………………………………………………………………………………………………………… 77

 

جدول شماره 4-2. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر مصرف خوراک دوره ای جوجه های گوشتی…………………………………………………………………………………………………………………………… 78

 

جدول شماره 4-3. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر افزایش وزن هفتگی    جوجه های گوشتی…………………………………………………………………………………………………………………………… 90

 

جدول شماره 4-4. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر افزایش وزن دوره ای  جوجه های گوشتی…………………………………………………………………………………………………………………………… 91

 

جدول شماره 4-5. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر وزن جوجه های گوشتی در سنین مختلف ……………………………………………………………………………………………………………………………… 95

 

جدول شماره 4-6. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی ……………………………………………………………………………………………………………………….. 102

 

جدول شماره 4-7. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر ضریب تبدیل خوراک  دوره ای جوجه های گوشتی ……………………………………………………………………………………………………………. 103

 

جدول شماره 4-8. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر صفات لاشه جوجه های گوشتی ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 111

 

جدول شماره 4-9. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر چربی حفره بطنی و      اندام های حفره بطنی   جوجه های گوشتی …………………………………………………………………………………………. 117

 

جدول شماره 4-10. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر اندام های دستگاه گوارش جوجه های گوشتی ……………………………………………………………………………………………………………. 124

 

 

 

فهرست جداول

 

 

 

جدول شماره 4-11. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر غلظت متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی ………………………………………………………………………………………………………………… 132

 

جدول شماره 4-12. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی ………………………………………………………………………………………………………………………… 141

 

جدول شماره 4-13. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر غلظت مواد معدنی پلاسمای خون جوجه های گوشتی ……………………………………………………………………………………………………. 151

 

جدول شماره 4-14. اثر جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف اسید سیتریک و فیتاز بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه های گوشتی …………………………………………………………………………………………………………… 166

 

جدول 1. نتایج آنالیز داده های تکرار دار مربوط به مصرف خوراک ……………………………………………………….. 188

 

جدول 2. نتایج آنالیز داده های تکرار دار مربوط به وزن بدن ………………………………………………………………….. 188

 

جدول 3. نتایج آنالیز داده های تکرار دار مربوط به افزایش وزن ……………………………………………………………… 189

 

جدول 4. نتایج آنالیز داده های تکرار دار مربوط به ضریب تبدیل خوراک ……………………………………………….. 189

 

جدول 5. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به بازده لاشه …………………………………………………………………. 190

 

جدول 6. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی سینه …………………………………………………………… 190

 

جدول 7. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی ران ها ………………………………………………………… 190

 

جدول 8. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی بال ها …………………………………………………………. 191

 

جدول 9. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی پشت ………………………………………………………….. 191

 

جدول 10. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی گردن ……………………………………………………….. 191

 

جدول 11. نتایج آنالیز واریانس داده های  مربوط به وزن نسبی چربی حفره بطنی……………………………………….. 192

 

جدول 12. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی کبد ………………………………………………………….. 192

 

جدول 13. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی طحال ……………………………………………………….. 192

 

جدول 14. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی قلب …………………………………………………………. 193

 

جدول 15. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی پیش معده …………………………………………………. 193

 

جدول 16. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی سنگدان ……………………………………………………. 193

 

جدول 17. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به وزن نسبی روده ها …………………………………………………….. 194

 

جدول 18. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به طول نسبی ژژنوم ………………………………………………………. 194

 

 

 

فهرست جداول

 

 

 

جدول 20. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت اوره سرم ……………………………………………………….. 195

 

جدول 21. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت کلسترول سرم …………………………………………………. 195

 

جدول 22. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به تری گلیسریدهای خون ……………………………………………… 195

 

جدول 23. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به پروتئین کل سرم ………………………………………………………. 196

 

جدول 24. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به آنزیم آلکالین فسفاتاز سرم …………………………………………. 196

 

جدول 25. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز سرم ……………………………. 196

 

جدول 26. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز سرم …………………………………. 197

 

جدول 27. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به آنزیم لاکتات دهیدروژناز سرم ……………………………………. 197

 

جدول 28. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت کلسیم پلاسما …………………………………………………. 197

 

جدول 29. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت فسفر پلاسما …………………………………………………… 198

 

جدول 30. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت منیزیوم پلاسما ………………………………………………… 198

 

جدول 31. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت آهن پلاسما ……………………………………………………. 198

 

جدول 32. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به غلظت روی پلاسما ……………………………………………………. 199

 

جدول 33. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به قابلیت هضم پروتئین ………………………………………………….. 199

 

جدول 34. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به قابلیت هضم انرژی قابل متابولیسم ………………………………… 199

 

جدول 35. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به قابلیت هضم کلسیم …………………………………………………… 200

 

جدول 36. نتایج آنالیز واریانس داده های مربوط به قابلیت هضم فسفر کل ……………………………………………….. 200

 

 

 

فهرست شکل ها

 

 

 

شکل 2-1- اسید فایتیک یا اینوزیتول 1، 2، 3، 4، 5، 6- هگزا دی هیدروژن فسفات ……………………………………… 7

 

شکل 2-2- شکل کیلات شده اسید فایتیک (فیتین) ………………………………………………………………………………. 13

 

شکل 2-3- کمپلکس های دو گانه و سه گانه پروتئین-فیتات ………………………………………………………………….. 19

 

شکل 3-1- نمایی از سالن پرورش ……………………………………………………………………………………………………… 53

 

 

 

فهرست نمودارها

 

 

 

نمودار شماره 4-1: اثر جیره های مختلف بر مصرف خوراک هفتگی جوجه های گوشتی ……………………………… 79

 

نمودار شماره 4-2: اثر جیره های مختلف بر مصرف خوراک دوره ای جوجه های گوشتی ……………………………. 79

 

نمودار شماره 4-3: اثر اسید سیتریک بر مصرف خوراک جوجه های گوشتی ……………………………………………… 80

 

نمودار شماره 4-4: اثر فیتاز میکروبی بر مصرف خوراک جوجه های گوشتی ……………………………………………… 81

 

نمودار شماره 4-5: اثر جیره های مختلف بر افزایش وزن هفتگی جوجه های گوشتی …………………………………… 92

 

نمودار شماره 4-6: اثر جیره های مختلف بر افزایش وزن جوجه های گوشتی ……………………………………………… 92

 

نمودار شماره 4-7: اثر اسید سیتریک بر افزایش وزن جوجه های گوشتی …………………………………………………… 93

 

نمودار شماره 4-8: اثر فیتاز میکروبی بر افزایش وزن جوجه های گوشتی …………………………………………………… 94

 

نمودار شماره 4-9: اثر جیره های مختلف بر وزن جوجه های گوشتی…………………………………………………………. 96

 

نمودار شماره 4-10: اثر اسید سیتریک بر وزن جوجه های گوشتی…………………………………………………………….. 97

 

نمودار شماره 4-11: اثر فیتاز میکروبی بر وزن جوجه های گوشتی…………………………………………………………….. 97

 

نمودار شماره 4-12: اثر جیره های مختلف بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی ……………………………. 104

 

نمودار شماره 4-13: اثر جیره های مختلف بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی ……………………………. 104

 

نمودار شماره 4-14: اثر اسید سیتریک بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی …………………………………. 105

 

نمودار شماره 4-15: اثر فیتاز میکروبی بر ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی …………………………………. 106

 

نمودار شماره 4-16: اثر جیره های مختلف برصفات لاشه جوجه های گوشتی …………………………………………… 112

 

نمودار شماره 4-17: اثر اسید سیتریک برصفات لاشه جوجه های گوشتی ……………………………………….. 113 نمودار شماره 4-18: اثر فیتاز میکروبی برصفات مربوط به لاشه جوجه های گوشتی ……………………………………. 113

 

 

 

فهرست نمودارها

 

 

 

نمودار شماره 4-20: اثر اسید سیتریک بر اندام های حفره بطنی جوجه های گوشتی …………………………………… 119

 

نمودار شماره 4-21: اثر فیتاز میکروبی بر اندام های حفره بطنی جوجه های گوشتی ……………………………………. 120

 

نمودار شماره 4-22: اثر جیره های مختلف بر اندام های دستگاه گوارش جوجه های گوشتی ……………………….. 125

 

نمودار شماره 4-23: اثر اسید سیتریک بر اندام های دستگاه گوارش جوجه های گوشتی ………………………… 126 نمودار شماره 4-24: اثر فیتاز میکروبی بر اندام های دستگاه گوارش جوجه های گوشتی …………………………….. 127

 

نمودار شماره 4-25: اثر جیره های مختلف بر غلظت متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی ………………… 133 نمودار شماره 4-26: اثر اسید سیتریک بر غلظت متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی ……………………… 134

 

نمودار شماره 4-27: اثر فیتاز میکروبی بر غلظت متابولیت های سرم خون جوجه های گوشتی ……………………… 135

 

نمودار شماره 4-28: اثر جیره های مختلف بر فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی ………………………… 142

 

نمودار شماره 4-29: اثر اسید سیتریک بر فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی ……………………………… 143

 

نمودار شماره 4-30: اثر فیتاز میکروبی بر فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی ……………………………… 144

 

نمودار شماره 4-31: اثر جیره های مختلف بر غلظت مواد معدنی پلاسما خون جوجه های گوشتی ………………… 152

 

نمودار شماره 4-32: اثر اسید سیتریک بر غلظت مواد معدنی پلاسما خون جوجه های گوشتی ……………………… 153

 

نمودار شماره 4-33: اثر فیتاز میکروبی بر غلظت مواد معدنی پلاسما خون جوجه های گوشتی ……………………… 154

 

نمودار شماره 4-34: اثر جیره های مختلف بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ………………………………………….. 167

 

نمودار شماره 4-35: اثر اسید سیتریک بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ……………………………………………….. 168

 

نمودار شماره 4-36: اثر فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ………………………………………………… 168

 

 

 

 

 

اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین

 

و عملکرد جوجه های گوشتی

 

 

 

چکیده:

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...