1-3-1-9- کربوهیدرات‎ها………………………………………………………………….. 14

 

1-3-1-10- شرایط فیزیولوژیکی پایه مادری……………………………………………….. 14

 

1-3-1-11- تاثیر آناتومی ساختمان قلمه بر ریشه‎زایی………………………………………. 15

 

1-3-1-12- تنظیم کننده‎های رشد گیاهی……………………………………………………. 16

 

1-3-1-13- زمان تهیه قلمه در طول سال…………………………………………………… 17

 

1-3-1-14- سن قلمه‎ها و نقش آن در ریشه‎زایی…………………………………………… 17

 

1-3-2- عوامل خارجی موثر بر ریشه‎زایی…………………………………………………….. 19

 

1-3-2-1- ایجاد زخم در انتهای قلمه………………………………………………………. 19

 

1-3-2-2- هرس پایه‎های مادری قبل از تهیه قلمه………………………………………….. 20

 

1-3-2-3- شرایط محیطی جهت ریشه‎دار شدن قلمه‎ها…………………………………….. 20

 

1-3-2-3-1- دما…………………………………………………………………………… 20

 

1-3-2-3-2- اتمسفر………………………………………………………………………. 21

 

1-3-2-3-3- سیستم مه افشانی…………………………………………………………….. 21

 

1-3-2-3-4- محیط کشت…………………………………………………………………. 21

 

1-3-2-3-5- آب………………………………………………………………………….. 22

 

1-3-2-3-6- نور…………………………………………………………………………… 23

 

1-3-2-3-7- تغذیه قلمه‎ها…………………………………………………………………. 24

 

1-3-2-3-8- ضد عفونی قلمه‎ها……………………………………………………………. 24

 

1-3-2-3-9- مواد تنظیم کننده رشد گیاهی…………………………………………………. 25

 

1-4- گونه‎های مورد استفاده در این پژوهش………………………………………………….. 27

 

1-4-1- گل کاغذی………………………………………………………………………… 27

 

1-4-2- شاه‎پسند درختی…………………………………………………………………… 27

 

1-4-3- شیشه‎شور………………………………………………………………………….. 28

 

1-4-4- ختمی درختی……………………………………………………………………… 28

 

1-5- اهداف پژوهش…………………………………………………………………………. 29

 

فصل دوم: مروری بر پژوهش‎های پیشین

 

2-1- پژوهش‎های صورت گرفته در ارتباط با ریشه‎زایی گونه‎های مورد بررسی……………….. 31

 

2-2- استفاده از هورمون‎های رشد در بهبود ریشه‎زایی سایر گونه‎ها……………………………. 33

 

2-3- جمع‎بندی پژوهش‎های انجام شده در ارتباط با اثر هورمون‎های گیاهی بر افزایش ریشه‎زایی قلمه‎ها   40

 

فصل سوم: مواد و روش‎ها

 

3-1‌- محل و سال اجرای آزمایش…………………………………………………………….. 42

 

3-2- طرح آزمایشی و تیمار‌ها………………………………………………………………… 42

 

3-2- نحوه‎ی اجرای آزمایش………………………………………………………………….. 43

 

3-2- اندازه‌گیری صفات مورد مطالعه…………………………………………………………. 44

 

3-3- تجزیه آماری……………………………………………………………………………. 44

 

 

 

فصل چهارم: نتایج و بحث

 

4-1- اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های شاه‎پسند 46

 

4-1-1- درصد ریشه‎زایی…………………………………………………………………… 46

 

4-1-2- تعداد ریشه………………………………………………………………………… 50

 

4-1-3- طول متوسط ریشه…………………………………………………………………. 52

پایان نامه و مقاله

 

 

4-1-4- طول بزرگترین جوانه………………………………………………………………. 54

 

4-1-5- وزن تر ریشه………………………………………………………………………. 56

 

4-1-6- وزن خشک ریشه………………………………………………………………….. 58

 

4-2- اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های گل کاغذی          60

 

4-2-1- درصد ریشه‎زایی…………………………………………………………………… 60

 

4-2-2- تعداد ریشه………………………………………………………………………… 64

 

4-2-3- طول ریشه…………………………………………………………………………. 66

 

4-2-4- طول بزرگترین جوانه………………………………………………………………. 68

 

4-2-5- وزن تر ریشه………………………………………………………………………. 70

 

4-2-6- وزن خشک ریشه………………………………………………………………….. 72

 

4-3- اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های شیشه‎شور 74

 

4-3-1- درصد ریشه‎زایی…………………………………………………………………… 74

 

4-3-2- تعداد ریشه………………………………………………………………………… 78

 

4-3-3- طول ریشه…………………………………………………………………………. 80

 

4-3-4- طول بزرگترین جوانه………………………………………………………………. 82

 

4-3-5- وزن تر ریشه………………………………………………………………………. 84

 

4-3-6- وزن خشک ریشه………………………………………………………………….. 86

 

4-4- اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های ختمی درختی     88

 

4-4-1- درصد ریشه‎زایی…………………………………………………………………… 88

 

4-4-2- تعداد ریشه………………………………………………………………………… 92

 

4-4-3- طول ریشه…………………………………………………………………………. 94

 

4-4-4- طول بزرگترین جوانه………………………………………………………………. 96

 

4-4-5- وزن تر ریشه………………………………………………………………………. 98

 

4-4-6- وزن خشک ریشه………………………………………………………………… 100

 

4-7- نتیجه‎گیری نهایی………………………………………………………………………. 102

 

4-8- پیشنهادات…………………………………………………………………………….. 103

 

منابع

 

منابع فارسی………………………………………………………………………………….. 105

 

منابع انگلیسی………………………………………………………………………………… 107

 

چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………. 114

 

 

 

 

 

فهرست جدول‌ها
جدول 4-1- نتایج تجزیه واریانس اثر موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های شاه‎پسند  47

 

جدول 4-2- مقایسه میانگین اثر متقابل موقعیت قلمه و غلظت IBA بر صفات ریشه‎زایی اندازه‎گیری شده در شاه‎پسند (در هر قلمه) 49

 

جدول 4-3- نتایج تجزیه واریانس اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 61

 

جدول 4-4- مقایسه میانگین اثر متقابل موقعیت قلمه و غلظت IBA بر صفات ریشه‎زایی اندازه‎گیری شده در گل کاغذی (در هر قلمه) 63

 

جدول 4-5- نتایج تجزیه واریانس اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های شیشه‎شور (در هر قلمه) 75

 

جدول 4-6- مقایسه میانگین اثر متقابل موقعیت قلمه و غلظت IBA بر صفات ریشه‎زایی اندازه‎گیری شده در قلمه‎های شیشه‎شور (در هر قلمه) 77

 

جدول 4-7- نتایج تجزیه واریانس اثرات موقعیت قلمه و غلظت هورمون ایندول بوتریک اسید بر ریشه‎زایی قلمه‎های ختمی درختی (در هر قلمه) 89

 

جدول 4-8- مقایسه میانگین اثر متقابل موقعیت قلمه و غلظت IBA بر صفات ریشه‎زایی اندازه‎گیری شده در قلمه‎های ختمی درختی (در هر قلمه) 91

 

 

 

فهرست شکل‌ها
شکل 4-1- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر درصد ریشه‎زایی قلمه‎های شاه‎پسند (در هر قلمه) 48

 

شکل 4-2- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر تعداد ریشه شاه‎پسند(در هر قلمه) 51

 

شکل 4-3- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر طول ریشه شاه‎پسند (در هر قلمه) 53

 

شکل 4-4- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر طول جوانه شاه‎پسند (در هر قلمه) 55

 

شکل 4-5- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر وزن تر ریشه شاه‎پسند (در هر قلمه) 57

 

شکل 4-6- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر وزن خشک ریشه شاه‎پسند (در هر قلمه) 59

 

شکل 4-7- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر درصد ریشه‎زایی قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 62

 

شکل 4-8- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر تعداد ریشه قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 65

 

شکل 4-9- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر طول ریشه قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 67

 

شکل 4-10- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر طول جوانه قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 69

 

شکل 4-11- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر وزن تر ریشه قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 71

 

شکل 4-12- مقایسه میانگین مربوط به اثر موقعیت قلمه (A) و غلظت IBA (پی‎پی‎ام) (B) بر وزن خشک ریشه قلمه‎های گل کاغذی (در هر قلمه) 73

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...