پایان نامه: بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و عبوردهی فیلم نشاسته سیب زمینی و … |
2-1- تاریخچه……………………………………………………………………………………………………………………………12
2-2-سوابق………………………………………………………………………………………………………………………………..12
2-3- فیلمها……………………………………………………………………………………………………………………………….17
2-3-1- تعریف فیلم و پوشش خوراکی…………………………………………………………………………………………18
2-4- کاربرد فیلم خوراکی……………………………………………………………………………………………………………19
2-5- تولید فیلم نشاسته……………………………………………………………………………………………………………….19
2-5-1- روش کاستینگ (روش حلال)………………………………………………………………………………………….19
2-5-1-1- ژلاتینه شدن……………………………………………………………………………………………………………….19
2-5-1-2- خمیری شدن……………………………………………………………………………………………………………..20
2-5-1-3- ترکیدن گرانول ها………………………………………………………………………………………………………20
2-5-1-4- رتروگراداسیون نشاسته………………………………………………………………………………………………..20
2-5-2- روش ترموپلاستیک (اکستروژن دمشی یا غلتکی)……………………………………………………………….21
2-6- معرفی نشاسته و سیب زمینی……………………………………………………………………………………………….21
2-6-1- معرفی نشاسته………………………………………………………………………………………………………………..21
2-6-2- معرفی سیب زمینی…………………………………………………………………………………………………………22
2-6-3- طریقه استخراج نشاسته…………………………………………………………………………………………………..24
2-7- معرفی مرزه……………………………………………………………………………………………………………………….24
2-7-1- طریقه اسانس گیری……………………………………………………………………………………………………….27
2-8- خواص کاربردی فیلمهای نشاستهای……………………………………………………………………………………..28
2-8-1- بازدارندگی نسبت به بخار آب ………………………………………………………………………………………..28
2-8-2- بازدارندگی نسبت به گازها و ترکیبات فرار………………………………………………………………………..28
2-8-3- خواص مکانیکی…………………………………………………………………………………………………………….29
2-8-3-1- ارزیابی خواص مکانیکی فیلم های بیوپلیمری………………………………………………………………..29
2-8-4- رنگ……………………………………………………………………………………………………………………………..30
2-8-5- پلاستیسایزرها………………………………………………………………………………………………………………31
2-8-5-1- مقایسه پلاستیسایزرهای مورد استفاده…………………………………………………………………………31
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- مواد………………………………………………………………………………………………………………………………….34
3-2- تهیه فیلمها………………………………………………………………………………………………………………………..34
3-3- ضخامت فیلمها………………………………………………………………………………………………………………….35
3-4- آنالیز فیلمها………………………………………………………………………………………………………………………35
3-4-1- ویژگی های مکانیکی……………………………………………………………………………………………………..35
3-4-2- رنگ سنجی…………………………………………………………………………………………………………………..37
3-4-3- نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP) ………………………………………………………………………….37
3-4-4- حلالیت فیلم ها (Solubility) ……………………………………………………………………………………..38
3-4-5- ظرفیت جذب آب (WAC) ………………………………………………………………………………………….39
3-4-6- خاصیت ضد میکروبی…………………………………………………………………………………………………….39
3-5- تجزیه و تحلیل آماری…………………………………………………………………………………………………………40
فصل چهارم: نتایج و بحت
4-1- ارزیابی کیفی فیلم های خوراکی…………………………………………………………………………………………..42
4-1-1- بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص ظاهری فیلم های نشاسته سیب زمینی………………………………42
4-2- بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص مکانیکی فیلم های نشاسته سیب زمینی…………………………………42
4-3- بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص فیزیکوشیمیایی فیلم های نشاسته سیب زمینی………………………..45
4-3-1- اندازه گیری حلالیت……………………………………………………………………………………………………….45
4-3-2- اندازه گیری میزان جذب آب (WAC)……………………………………………………………………………46
4-4- بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص ممانعتی فیلم های نشاسته سیب زمینی………………………………….47
4-4-1- تعیین میزان نفوذ پذیری نسبت به بخار آب (WVP) ………………………………………………………..47
4-4-2- نفوذ پذیری نسبت به بخار اکسیژن……………………………………………………………………………………48
4-5- مشخصه های رنگی……………………………………………………………………………………………………………49
4-6- بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص ضد میکروبی فیلم های نشاسته سیب زمینی…………………………..50
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1- نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………….54
5-2- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………54
فهرست منابع
منابع فارسی………………………………………………………………………………………………………………………………..55
منابع انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………………………..57
چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………….60
فهرست جدول ها
جدول 2-1 ترکیبات شیمیایی اسانس مرزه……………………………………………………………………………………..27
جدول 4-1 میانگین ضخامت فیلم های شاهد و نمونه های حاوی اسانس مرزه…………………………………..42
جدول 4-2 پارامترهای رنگ سنجی از فیلم نشاستهای با غلظت های مختلف اسانس مرزه……………………50
فهرست نمودارها
نمودار 1-1 مراحل پژوهش………………………………………………………………………………………………………….10
نمودار 4-1 اثر اسانس مرزه بر مقاومت به کشش فیلم های نشاسته سیب زمینی………………………………….44
نمودار 4-2 اثر اسانس مرزه بر کش آمدگی تا نقطه شکست فیلم های نشاسته سیب زمینی……………………44
نمودار 4-3 اثر اسانس مرزه بر مدول یانگ فیلم های نشاسته سیب زمینی…………………………………………..45
نمودار 4-4 اثر غلظت اسانس مرزه بر میزان حلالیت فیلم های نشاسته سیب زمینی……………………………..46
نمودار 4-5 اثر غلظت اسانس مرزه بر محتوای رطوبت فیلم های نشاسته سیب زمینی………………………….46
نمودار 4-6 اثر غلظت اسانس مرزه بر قابلیت جذب آب فیلمهای نشاسته سیب زمینی…………………………47
نمودار 4-7 اثر غلظت اسانس مرزه بر نفوذ پذیری فیلمهای نشاسته سیب زمینی نسبت به بخار آب……….48
نمودار 4-8 اثر غلظت اسانس مرزه بر نفوذ پذیری فیلمهای نشاسته سیب زمینی نسبت به اکسیژن…………49
نمودار 4-9 سینتیک رشد میکروبی در فیلم نشاسته سیب زمینی با غلظت های مختلف اسانس مرزه………52
فهرست شکل ها
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 07:54:00 ق.ظ ]
|