دانلود پایان نامه ارشد:: بررسی روش های مختلف استخراج حلالی (اتانول، آب، اتانول-آب) عصاره گیاه هلپه … |
فصل دوم 10
مروری بر تحقیقات انجام شده 10
فصل سوم 29
مواد و روشها 29
3-1- مواد اولیه 29
3-2- لوازم آزمایشگاهی 30
3-3- تهیه و آماده کردن پودر گیاه هلپه 30
3-4- استخراج عصاره (عصاره گیری بوسیله شیکر(ماسراسیون)) 31
3-5- آماده سازی نمونههای روغن 31
3-6- اندازه گیری ترکیبات فنولی 32
3-6-1- رسم منحنی استاندارد و معادله خط رابطه جذب و غلظت اسید گالیک (منحنی کالیبراسیون) 32
3-6-2- اندازهگیری ترکیبات فنولی روغن کانولای بدون آنتیاکسیدان سنتزی 33
3-6-3- اندازه گیری ترکیبات فنولیک عصاره گیاه هلپه 34
3-7- اندازهگیری ترکیبات توکوفرولی 34
3-7-1- ترسیم منحنی کالیبراسیون 34
3-7-2- اندازهگیری ترکیبات توکوفرولی نمونه روغن بدون آنتیاکسیدان 35
3-7-3- اندازهگیری ترکیبات توکوفرولی عصاره گیاه هلپه 35
3-8- بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره 36
3-8-1- آزمون حذف رادیکال های آزاد DPPH 36
3-8-2- آزمون بتاکاروتن – لینولئیک اسید 37
3-8-3- شاخص پایداری اكسایشی(OSI) 38
3-9- آزمون پایداری روغن 39
3-9-1 شرایط حرارت دهی 39
3-9-2- اندیس اسیدی 39
3-9-3- شاخص پایداری اکسایشی (OSI) 39
3-9-4- اندازگیری عدد پراکسید (PV) 40
3-9-5- اندازگیری عدد کربونیل 41
3-9-6- شاخص رنگی 42
3-9-7- اندازگیری مقدار کل ترکیبات قطبی 42
3-9-7-1- آماده سازی سیلیکاژل 42
3-9-7-2- پر کردن ستون کروماتو گرافی 43
3-9-7-3- تهیه و آماده سازی نمونه وحلال جداسازی 43
3-9-8- اندازهگیری عدد دیان مزدوج (کونژوگه) 43
3-9-9- اندازگیری عدد یدی 44
3-10- تجزیه و تحلیل آماری 44
فصل چهارم 45
نتایج 45
4-1- محتوای ترکیبات فنولیک عصارههای مختلف گیاه هلپه 45
4-2- مقدار توکوفرول به دست آمده از عصاره های گیاه هلپه 46
4-3- نتایج به دست آمده برای فعالیت آنتی اکسیدانی، طبق آزمون های مختلف برای عصاره های گیاه هلپه 47
4-4- بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای گیاه هلپه با غلظت ppm 200 در روغن کانولا 50
4-4-1- تغییرات عدد اسیدی طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 51
4-4-2- تغییرات عدد پراکسید طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 52
4-4-3- تغییرات عدد یدی طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 54
4-4-4- تغییرات عدد کربونیل طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 55
4-4-5- تغییرات عدد کنژوگه طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 56
4-4-6- تغییرات شاخص پایداری اکسایشی طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 57
4-4-7- تغییرات مقدار فنول طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 59
4-4-8- تغییرات شاخص رنگی طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 60
4-4-9- تغییرات مقادیر کل ترکیبات قطبی طی فرآیند حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتیگراد 61
فصل پنجم 63
بحث و نتیجه گیری 63
5-1- شاخص کیفی روغن اولیه. 63
5-2- اندازه گیری محتوای ترکیبات فنولیک عصاره گیاه هلپه. 64
5-3- ترکیبات توکوفرولی عصاره های گیاه هلپه. 65
5-4- بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه هلپه. 66
5-4-1- اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی با درصد مهار رادیکال آزاد DPPH 66
5-4-2- اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی با روش بتا کاروتن- لینولئیک اسید 67
5-4-3- بررسی شاخص پایداری اکسایشی عصاره های گیاه هلپه. 68
5-5- آزمون پایداری حرارتی روغن. 69
5-5-1- تغییرات عدد اسیدی. 69
5-5-2- عدد پراکسید. 70
5-5-3- تغییرات عدد یدی. 70
5-5-4- تغییرات عدد کربونیل. 71
5-5-5- تغییرات عدد کنژوکه. 72
5-5-6- شاخص پایداری اکسایشی. 73
5-5-7- تغییرات ترکیبات فنولی. 73
5-5-8- تغییرات شاخص رنگی. 74
5-5-9- مقادیر کل ترکیبات قطبی. 74
نتیجه گیری کلی. 75
پیشنهادات. 78
فهرست منابع. 79
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 4-1: میانگین مقدار فنول کل عصارهها با روش های مختلف عصاره گیری از گیاه Helpeh 46
جدول 4-2: میانگین مقدار توکوفرول عصاره با روش های مختلف عصاره گیری از گیاه Helpeh 47
جدول 4-3: میانگین درصد مهار رادیکال آزاد DPPH در عصاره های مختلف گیاه Helpeh 48
جدول 4-4: میانگین درصد بی رنگ شدن بتاکاروتن در عصاره های مختلف گیاه Helpeh 49
جدول 4-5: میانگین مقدار شاخص پایداری اکسایشی در غلظت ppm200 عصارههای مختلف گیاه Helpeh. 50
جدول4-6: میانگین تغییرات عدد اسیدی در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 51
جدول4-7: میانگین تغییرات عدد پراکسید در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 53
جدول4-8: میانگین تغییرات عدد یدی در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 54
جدول4-9: میانگین تغییرات عدد کربونیل در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 55
جدول4-10: میانگین تغییرات عدد کنژوگه در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 57
جدول4-11: میانگین تغییرات شاخص پایداری اکسایشی در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 58
جدول4-12: میانگین تغییرات مقدار فنول در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 59
جدول4-13: میانگین تغییرات شاخص رنگی در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 61
جدول4-14: میانگین تغییرات ترکیبات قطبی در عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 طی دوره حرارت دهی. 62
جدول 5-1: ساختار اسید چرب روغن كانولای فاقد آنتی اكسیدان. 63
جدول 5-2: خصوصیات شیمیایی روغن كانولای فاقد آنتی اكسیدان. 64
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل 3- 1- دستگاه شیکر. 31
شکل3-2- منحنی استاندارد غلظت اسید گالیک در برابر میزان جذب خوانده شده درطول موج ٧۶٥ نانومتر. 33
شکل 3-3- منحنی كالیبراسیون میزان آلفا- توكوفرول در برابر میزان جذب خوانده شده در طول موج 520 نانومتر. 35
شکل 3-4- دستگاه اسپکتروفتومتر. 38
شکل 3- 5- دستگاه رنسیمت مدل 743. 39
شکل3-6- منحنی كالیبراسیون غلظت آهن ш در برابر جذب خوانده شده درطول موج 500 نانومتر 40
شکل 4-1: مقایسه میانگین مقدار فنولیک عصارههای گیاه هلپه. 46
شکل 4-2: مقایسه میانگین مقدار ترکیبات توکوفرولی عصارههای گیاه هلپه. 47
شکل 4-3: مقایسه میانگین درصد مهار رادیکال آزاد DPPH در عصاره های مختلف گیاه هلپه در غلظت ppm 200. 48
شکل 4-4: مقایسه میانگین درصد بی رنگ شدن بتاکاروتن در عصاره های مختلف گیاه هلپه در غلظت ppm 200. 49
شکل 4-5: مقایسه میانگین شاخص پایداری اکسایشی در عصاره های مختلف گیاه هلپه در غلظت ppm 200. 50
شکل 4-6: مقایسه میانگین تغییرات عدد اسیدی عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 52
شکل 4-7: مقایسه میانگین تغییرات عدد پراکسید عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 53
شکل 4-8: مقایسه میانگین تغییرات عدد یدی عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 54
شکل 4-9: مقایسه میانگین تغییرات عدد کربونیل عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 56
شکل 4-10: مقایسه میانگین تغییرات عدد کنژوگه عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 57
شکل 4-11: مقایسه میانگین شاخص پایداری اکسایشی عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 59
شکل 4-12: مقایسه میانگین تغییرات مقدار فنول عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 60
شکل 4-13: مقایسه میانگین تغییرات شاخص رنگی عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 61
شکل 4-14: مقایسه میانگین تغییرات ترکیبات قطبی عصارههای مختلف در غلظت ppm 200 در روغن کانولا طی دوره حرارت دهی. 62
چکیده
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 04:23:00 ب.ظ ]
|