پایان نامه ارشد: تولید شیر کم لاکتوز به روش مداوم و بهینه سازی شرایط تولید این شیر … |
1-9-3- مزایای آنزیم های تثبیت شده………………………………………………………………………………………………………..12
1-10- روش های تثبیت آنزیم…………………………………………………………………………………………………………………….13
1-10-1- تثبیت با جذب غیر کوالانسی………………………………………………………………………………………………………13
1-10-2- تثبیت از طریق فعل و انفعالات یونی…………………………………………………………………………………………..13
1-10-3- تثبیت با اتصالات کوالانسی………………………………………………………………………………………………………….14
1-10-4- تثبیت بوسیله اتصال عرضی آنزیم ها …………………………………………………………………………………………15
1-10-5- تثبیت بوسیله به دام انداختن در یک ژل پلیمری یا کپسول …………………………………………………….15
1-11- کپسوله کردن آنزیم و روش محصور کردن …………………………………………………………………………………… 16
1-11-1- مزیت های تثبیت آنزیم در میکروکپسول ها ……………………………………………………………………………..16
1-11-2- تکنولوژی انکپسوله کردن برای کاربردهای غذایی …………………………………………………………………….17
1-12- اتلاف فعالیت آنزیم های تثبیت شده و ویژگی های آن ها …………………………………………………………… 18
1-13- تکنولوژی نوین آنزیم برای کاربردهای غذایی ………………………………………………………………………………….19
1-14- هیدرولیز لاکتوز و مزایای هیدرولیز لاکتوز شیر ………………………………………………………………………….. 20
1-15- هیدرولیز لاکتوز آب پنیر ………………………………………………………………………………………………………………..21
1-16- کاربردهای بالقوه آب پنیر هیدرولیز شده …………………………………………………………………………………….21
1-18- کاربردهای تثبیت آنزیم لاکتازدر صنعت فرآوری موادغذایی …………………………………………………………21
1-19- ویژگی های آنزیم لاکتاز حاصل از منابع مختلف …………………………………………………………………………..23
1-20- فاکتورهای موثر در هزینه فرآیند تثبیت ………………………………………………………………………………………..25
2- مواد و روش ها ………………………………………………………………………………………………………………………………………26
2-1- طرح آزمایش و تجزیه و تحلیل آماری …………………………………………………………………………………………….27
2-2- مواد شیمیایی و تجهیزات مورد استفاده در آزمایش ها ……………………………………………………………………29
2-3- طراحی بیوراکتور و مشخصات ستون بیوراکتور …………………………………………………………………………….. 31
2-4-دیاگرام خط تولید شیر کم لاکتوز برای آزمایش ها ……………………………………………………………………………33
2-5-روش تولید و ساخت شیر کم لاکتوز (غیر مداوم و مداوم ) ……………………………………………………………….34
2-6- روش اندازه گیری درصد هیدرولیز لاکتوز ………………………………………………………………………………………….35
2-7- نحوه تثبیت آنزیم در سدیم آلژینات و رخداد های تثبیت آنزیم در آلژینات …………………………………….35
3- نتیجه گیری ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..38
3-1- درصد هیدرولیز لاکتوز شیر…………………………………………………………………………………………………………………39
3-1-1- آنالیز واریانس مدل ……………………………………………………………………………………………………………………….40
3-2- اثر دما روی آنزیم لاکتاز ……………………………………………………………………………………………………………………..42
3-2-1- اثر غلظت آنزیم تثبیت شده …………………………………………………………………………………………………………..44
3-3- اثر غلظت آلژینات روی کارایی بیوراکتور ………………………………………………………………………………………….45
3-3-1- اثر فلوریت روی کارایی ستون ………………………………………………………………………………………………………46
4- بهینه سازی و نتیجه گیری کلی ……………………………………………………………………………………………………………47
4-1- نتیجه گیری کلی ……………………………………………………………………………………………………………………………….48
4-2- پیشنهادات ………………………………………………………………………………………………………………………………………….49
چکیده انگلیسی …………………………………………………………………………………………………………………………………………….50
پیوست …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..52
منابع
فهرست جداول
جدول 1-1-منابع مختلف آنزیم لاکتاز و عامل های تثبیت کننده …………………………………………………………..24
جدول 1-2- هیدرولیز لاکتوز با تکنیک های مختلف تثبیت ……………………………………………………………………..25
جدول 2- 4 –طراحی آزمایشات ………………………………………………………………………………………………………………… 28
جدول 2-5 – آنالیز واریانس مدل ………………………………………………………………………………………………………………..40
جدول 4-1-مقادیر بهینه جهت تولید شیر کم لاکتوز با هدف حداکثر هیدرولیز لاکتوز و کمینه بودن دبی جریان شیر ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………47
جدول 4-2-مقادیر بهینه جهت تولید شیر کم لاکتوز با هدف حداکثر هیدرولیز لاکتوز و بیشینه بودن دبی جریان شیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..47
فهرست اشکال
شکل 1-1-تصویر سه بعدی آنزیم لاکتاز حاصل از E.Coli …………………………………………………………………………..4
شکل 1-2- لاکتوز اندازه گیری شده به روش نقطه انجماد وکروماتوگرافی مایع ………………………………………….9
شکل 1-3-آنزیم بنزآلدئید لیاز به همراه زنجیره اش از طریق حامل اصلاح شده با نیکل تثبیت شده و تشکیل بنزوئین را کاتالیز می کند ………………………………………………………………………………………………………………..14
شکل 1-4-متراکم شدن و اتصال عرضی آنزیم ها برای ایجاد یک CLA (توده های آنزیمی اتصال عرضی شده ) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………15
شکل 2-1- طراحی Packed Bed Bioreactor ……………………………………………………………………………………31
شکل 2-2 -دیاگرام خط تولید شیر کم لاکتوز ……………………………………………………………………………………………33
شکل 2-3- نحوه تثبیت آنزیم به روش محصور کردن …………………………………………………………………………………36
شکل3-1- کانتورپلات نشان دهنده اثر دما و غلضت آنزیم بر درصد هیدرولیز لاکتوز موجود در شیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..43
شکل 3- 2 – نمودار سطحی نشان دهنده اثر فلوریت و غلظت آلژینات بر درصد هیدرولیز لاکتوز موجود در شیر ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….46
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 05:46:00 ق.ظ ]
|