2-1-3 رده بندی گیاه نعنا فلفلی 8

 

2-1-4 اسامی مختلف 8

 

2-1-5 ریخت شناسی و مرفولوژی گیاه نعنا فلفلی 9

 

2-1-6 کشت گیاه 11

 

2-1-7 برداشت محصول 12

 

2-1-8 ترکیبات شیمیایی 12

 

2-1-9 اسانس نعنا فلفلی 13

 

2-1-10 مشخصات 14

 

2-1-11 تاریخچه 15

 

2-1-12 خواص درمانی 15

 

2-1-13 فرآورده های دارویی   L.) Mentha piperita)16

 

    بخش دوم آنتی اکسیدان ها، فلانوئید ها، فنل ها واثرات آنها

 

2- 2-1 رادیکال آزاد 18

 

2-2-2 عوامل مؤثر در تشکیل رادیکال آزاد 19

 

2-2-3 انواع رادیکال های آزاد 20

 

2-2-4 رادیکال های آزاد و بیماریها 22

 

2-2-5 ترکیبات آنتی اکسیدانی 23

 

2-2-6 آنتی اکسیدانهای طبیعی و اهمیت آن23

 

2-2-7 نحوه طبقه بندی آنتی اکسیدنها بر حسب عملکرد 24

 

2-2-8 مکانیسم علمکرد آنتی اکسیدانها محافظ 25

 

2-2-9 مکانیسم عملکرد آنتی اکسیدانهای شکننده زنجیره27

 

2-2-10 انواع آنتی اکسیدانها از نظر منشأ 29

 

2-2-11 نقش گیاهان به عنوان منابع آنتی اکسیدانی 30

 

2-2-12 کاربرد آنتی اکسیدان‏ها 31

 

2-2-13 فلاونوئیدها 32

 

2-2-14 پراکندگی فلاونوئیدها در طبیعت 33

 

2-2-15 نقش فلاونوئیدها در طبیعت 34

 

2-2- 16 ا نواع فلاونوئیدها 35

 

2-2-17 خواص فیزیکو شیمیایی فلاونوئیدها 36

 

2-2-18 نقشهای بیولوژیک فلاونوئیدها 37

 

2-2- 19خواص درمانی و صنعتی و اثرات فلاونوئیدها 38

 

2-2- 20منابع مهم غذایی 40

 

2-2-21 ترکیبات فنلی 40

 

2-2-22 ساختار شیمیایی ترکیبات فنلی 41

 

2-2-23 جایگاه ترکیبات فنلی و عملکرد آنها 41

 

   بخش سوم روشهای استخراج مواد موجود در گیاهان

 

2-3-1 تأثیر شرایط اکولوژیک بر مواد و خواص گیاهان دارویی 44

 

2-3-2 زمان برداشت 46

 

2-3-3 روش های خشک کردن گیاهان دارویی 46

 

2-3-4 آسیاب کردن 47

 

2-3-5 عصاره 48

پایان نامه و مقاله

 

 

2-3-6 عصاره تام 48

 

2-3-7 استخراج مواد گیاهی 49

 

2-3-8 روشهای استخراج50

 

2-3-9 روش های تصفیه و جدا سازی عصاره 55

 

2-3-10 روش های مختلف تغلیظ عصاره 56

 

2-3-11 روش محاسبه میزان عصاره براساس در صد 57

 

2-3-12 ارزیابی عصاره های گیاهی 57

 

    بخش چهارم  اسانس و روش های استخراج آن

 

2-4-1 اسانس چیست  59

 

2-4-2 عوامل مؤثر بر کیفیت و کمیت اسانس 59

 

2-4-3 محل اسانس در گیاه 60

 

2-4-4 ویژگی فیزیکی اسانس 60

 

2-4-5 جنس اسانس 61

 

2-4-6 شیمی اسانس62

 

2-4-7طبقه بندی اسانس براساس عامل شیمیایی 63

 

2-4-8 روش های جدا سازی اسانس از گیاه 65

 

2-4-9 کاربرد اسانس ها و اثرات درمانی  67

 

2-4-10 عوارض جانبی اسانس ها 69

 

2-4-11 دلیل استفاده از اسانس ها به جای گیاهان دارویی 70

 

بخش پنجم  متیل جاسمونات

 

2-5-1 هورمون های گیاهی72

 

2-5-2 متیل جاسمونات 72

 

2-5-3 ترکیبات شیمیایی متیل جاسمونات 73

 

2-5-4 محل تولید 73

 

2-5-5 روش های کاربرد 74

 

2-5-6 اثرات متیل جاسمونات در گیاهان 74

 

فصل سوم  مواد و روش ها 

 

   بخش اول   مواد و وسایل لازم    

 

3-1-1 مواد و وسایل مورد نیاز 79

 

3-1-2 تهیه نمونه 80

 

3-1-3 نحوه اسپری نمونه 81

 

3-1-4 جمع آوری و خشک کردن 81

 

3-1-5 پودر کردن  82

 

3-1-6 تهیه عصاره به روش خیساندن(ماسراسیون) 82

 

3-1-7 اسانس گیری83

 

3-1-8 مواد و وسایل لازم برای تهیه اسانس83

 

3- 1-9 روش تهیه اسانس    84

 

    بخش دوم  روش های اندازه گیری

 

3-2-1 روش اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی 87

 

3-2 -2 روش DPPH 87

 

3-2- 3تست DPPH 90

 

3-2-4روش کار تعیین محتوای تام فنلی 93

 

3-2-5 روش کار تعیین محتوای تام فلاونوئیدی94

 

فصل چهارم  تحلیل و آنالیز نتایج

 

4-1 نتایج حاصل از رشد گیاه97

 

4-2 نتایج استخراج اسانس 99

 

4-3 میزان عصاره و درصد عصاره 100

 

4-4 بررسی نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی 100

 

4-5 بررسی نتایج حاصل از محتوای تام فنلی عصاره ها 106

 

4-6 بررسی نتایج حاصل از محتوای تام فلاونوئیدی عصاره ها108

 

فصل پنجم  بحث و پیشنهادات

 

5-1 بحث 112

 

5-2 پیشنهادات 116

 

منابع119

 

چکیده انگلیسی 130

 

ضمائم 131

 

فهرست اشکال

 

عنوان                                                                                    صفحه

 

شکل (1-2) گیاه نعنا فلفلی 9

 

شکل (2-2) گیاه نعنا فلفلی به همراه گل آذین آن 11

 

شکل (2-3) عوامل خارجی در تولید رادیکال آزاد 20

 

شکل (2-4)  ساختار موکلولی گلوتاتیون GS 26

 

شکل (2-5) ساختار فلاونوئیدی 32

 

شکل (2-6) ساختار متیل جاسمونات 73

 

   شکل (3-1) نمونه دریافت شده از مرکز تحقیقات ولنجک 80

 

   شکل (3-2) دکانتور های حاصل از چهار گروه برای تهیه ی عصاره 83

 

شکل (3-3) دستگاه کلونجر 84

 

شکل (3-4) ساختار DPPH 88

 

شکل (3-5)واکنش احیا رادیکال DPPH88

 

شکل(3-6)دستگاه اسپکتروفوتومتر 92

 

شکل (3-7)اثر رادیکال DPPH بر غلظت های مختلف عصاره نعنا  فلفلی92

 

شکل(3-8) اثر فولین –سیوکالیتو بر عصاره گیاه نعنا فلفلی94

 

شکل (4-1) میزان رشد نمونه شاهد با آب 97

 

شکل (4-2) میزان رشد نمونه شاهد با الکل98

 

شکل (4-3) میزان رشد نمونه تیمار 50 میکرو مولار99

 

شکل (4-4) میزان رشد نمونه تیمار 100 میکرو مولار100

 

شکل (4-5) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه شاهد با آب101

 

شکل(4-6) نمودار نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه شاهد با الکل101

 

شکل (4-7) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه تیمار 50 میکرو مولار102

 

شکل(4-8) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه تیمار 100 میکرو مولار102

 

شکل (4-9) مقایسه میانگینIC50 ±STD error در نمونه های مختلف شاهدها و تیمارها103

 

شکل(4-10) نمودار مقایسه میانگین جذب نمونه ها در غلظت مختلف ±STD Error در سطح p*≤0.01104

 

شکل (4-11) نمودارحاصل از منحنی کالیبراسیون استاندارد گالیک اسید106

 

شکل (4-12)نمودارمیانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای تام فنلی±STD Error 107

 

شکل(4-13) نمودار حاصل از منحنی کالیبراسیون استاندارد روتین 108

 

شکل (4-14) نمودار میانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای تام فلاونوئیدی ±STD Error 109

 

فهرست جداول

 

عنوان                                                                                   صفحه

 

   جدول (4-1) میزان اسانس تولید شده99

 

جدول (4-2)میزان عصاره و درصد عصاره100

 

جدول (4-3) میانگین IC50 ±STD error 5 در سطحP*≤0.05104

 

جدول (4-4) میانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای فنلی ±STD error با p*≤0.01105

 

جدول(4-5) نتایج برحسب mg گالیک اسید درگرم نمونه های عصاره 107

 

جدول(4-6) نتایج برحسب mg گالیک اسید درگرم نمونه های عصاره متانولی108

 

جدول (4-7) میانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای فلاونوئیدی ±STD error با p≤0.01110

 

جدول(4-8) نتایج برحسب mg روتین در گرم نمونه های عصاره متانولی110

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...