1-1-5-بررسی آماری تولیدات پرورشی ماهی قزل آلا………………………………………………….. 12

 

1-2-پروبیوتیک چیست؟……………………………………………………………………………………….. 13

 

1-2-1-ضرورت استفاده از پروبیوتیک در آبزی پروری………………………………………………… 14

 

1-2-2-خطرات مصرف آنتی بیوتیک ها……………………………………………………………………. 16

 

1-2-3-نحوه ی عمل پروبیوتیک ها…………………………………………………………………………. 16

 

1-2-3-1-تولید ترکیبات ممانعت کننده…………………………………………………………………….. 16

 

1-2-3-2-رقابت بر سر مکان های اتصال…………………………………………………………………. 17

 

1-2-3-3-رقابت جهت جذب و مصرف مواد مغذی……………………………………………………. 17

 

1-2-4-معیارها و روشهای انتخاب پروبیوتیک……………………………………………………………. 18

 

1-2-4-1-جمع آوری اطلاعات زمینه ایی…………………………………………………………………. 19

 

1-2-4-2-تهیه پروبیوتیک…………………………………………………………………………………….. 19

 

1-2-4-3-ارزیابی توان پروبیوتیک در جهت خارج سازی سویه های بیماری زا………………….. 19

 

1-2-4-4-ارزیابی امکان بیماریزایی پروبیوتیک…………………………………………………………… 19

 

1-2-4-5-ارزیابی اثر پروبیوتیک بر میزبان………………………………………………………………… 20

 

1-2-4-6-تولید انبوه ، ارزیابی سود اقتصادی……………………………………………………………… 20

 

1-3- سیستم ایمنی در ماهیان………………………………………………………………………………….. 21

 

1-3-1-ایمنی غیر اختصاصی………………………………………………………………………………….. 21

 

1-3-1-1-ایمنی غیر اختصاصی (ترکیبات مایع )………………………………………………………… 22

 

1-3-1-1-1-لیزوزیم…………………………………………………………………………………………… 23

 

1-3-1-1-2-سیستم عامل مکمل (کمپلان ) در ماهیان………………………………………………….. 23

 

1-3-1-2-ایمنی غیر اختصاصی ( سلولی )……………………………………………………………….. 23

 

1-3-1-2-1-لنفوسیت ها……………………………………………………………………………………… 23

 

1-3-1-2-2-نوتروفیل ها……………………………………………………………………………………… 24

 

1-3-1-2-3-ائوزینوفیل ها……………………………………………………………………………………. 24

 

1-3-1-2-4-مونوسیت ها…………………………………………………………………………………….. 24

 

1-3-2-ایمنی اختصاصی……………………………………………………………………………………….. 24

 

1-3-2-1-ایمنی همورال……………………………………………………………………………………….. 25

 

1-3-2-1-1-ایمنوگلوبولین M (IgM)……………………………………………………………………. 25

 

1-3-2-2-ایمنی با واسطه ی سلولی ……………………………………………………………………….. 25

 

1-4-اهمیت مطالعات خون شناسی در ماهیان……………………………………………………………… 26

 

1-4-1-شاخص های خونی……………………………………………………………………………………. 26

 

1-4-1-1-گلبول های سفید (لکوسیت……………………………………………………………………… 26

 

1-4-1-2-گلبول های قرمز (اریتروسیت ، هموسیت )………………………………………………….. 26

 

1-4-1-3-شاخص های گلبول قرمز یا اندیس های خونی……………………………………………… 27

 

1-4-1-4-هماتوکریت………………………………………………………………………………………….. 27

 

1-4-1-5-هموگلوبین…………………………………………………………………………………………… 27

 

1-5-شاخص های بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………. 27

 

1-5-1-پروتئین کل پلاسما و آلبومین……………………………………………………………………….. 27

 

1-5-2-گلوکز…………………………………………………………………………………………………….. 28

 

1-5-3-گلوتامیک پیرویک ترانس آمیناز……………………………………………………………………. 28

 

1-6-رابطه عوامل محیطی و میکروفلور دستگاه گوارش………………………………………………….. 28

پایان نامه

 

 

1-7-باکتری های اسید لاکتیک (LAB)…………………………………………………………………….. 29

 

1-7-1-رده بندی علمی………………………………………………………………………………………… 30

 

فصل دوم: سابقه ی تحقیق

 

2- سابقه ی تحقیق……………………………………………………………………………………………….. 32

 

فصل سوم: مواد و روش ها

 

3-1-مکان و زمان انجام تحقیق……………………………………………………………………………….. 41

 

3-2-مکان پرورش……………………………………………………………………………………………….. 42

 

3-3-ذخیره سازی ، سازگاری و تقسیم بچه ماهیان……………………………………………………….. 43

 

3-4-پروبیوتیک مورد آزمایشLactobacillus plantarum………………………………………. 44

 

3-5-نحوه ی آماده سازی جیره غذایی……………………………………………………………………….. 44

 

3-6-زیست سنجی………………………………………………………………………………………………. 45

 

3-7-نحوه ی غذادهی……………………………………………………………………………………………. 45

 

3-8-بررسی عوامل فیزیکی و شیمیایی آب…………………………………………………………………. 46

 

3-9-بررسی پارامترهای خون شناسی………………………………………………………………………… 46

 

3-9-1-خون گیری و تهیه سرم……………………………………………………………………………….. 46

 

3-9-2-شاخص های خونی……………………………………………………………………………………. 47

 

3-9-2-1-شمارش گلبول های قرمز و سفید………………………………………………………………. 47

 

3-9-2-2-اندازه گیری هماتوکریت………………………………………………………………………….. 48

 

3-9-2-3-اندازه گیری هموگلوبین…………………………………………………………………………… 49

 

3-9-2-4-شاخص های گلبول قرمز………………………………………………………………………… 49

 

3-9-2-5-تشخیص افتراقی گلبول های سفید…………………………………………………………….. 50

 

3-10-فاکتورهای ایمنی…………………………………………………………………………………………. 51

 

3-10-1-شاخص های بیوشیمیایی ایمنی اختصاصی…………………………………………………….. 51

 

3-10-1-1-اندازه گیری ایمنو گلوبولینM (IgM)……………………………………………………… 51

 

3-10-2-شاخص های بیوشیمیایی ایمنی غیر اختصاصی……………………………………………….. 51

 

3-10-2-1-اندازه گیری فعلیت لیزوزیم……………………………………………………………………. 51

 

3-10-2-2-پروتئین کل سرم…………………………………………………………………………………. 52

 

3-11-روش انجام آزمایشات فلور باکتریایی روده در آزمایشگاه……………………………………… 52

 

3-11-1-روش آماده سازی محیط های کشت……………………………………………………………. 52

 

3-11-2-روش آماده سازی رقت های محلول روده و کشت اولیه…………………………………… 53

 

3-11-3-روش شمارش کلنی ها و تقسیم بندی آنها…………………………………………………….. 54

 

3-12-روش محاسبه شاخص های رشد…………………………………………………………………….. 54

 

3-12-1-اندازه گیری طول و وزن……………………………………………………………………………. 54

 

3-12-2-شاخص وضعیت…………………………………………………………………………………….. 55

 

3-12-3-درصد افزایش وزن………………………………………………………………………………….. 55

 

3-12-4-ضریب تبدیل غذایی………………………………………………………………………………… 55

 

3-12-5-ضریب رشد ویژه……………………………………………………………………………………. 55

 

3-12-6-میانگین رشد روزانه…………………………………………………………………………………. 55

 

3-12-7-شاخص کبدی………………………………………………………………………………………… 56

 

3-13-آماده سازی لاشه جهت تجزیه شیمیایی ……………………………………………………………. 56

 

3-14-تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………………….. 56

 

فصل چهارم: نتایج

 

4-نتایج………………………………………………………………………………………………………………. 58

 

4-1-نتایج حاصل از اندازه گیری عوامل محیطی…………………………………………………………… 58

 

4-1-1-دمای آب………………………………………………………………………………………………… 58

 

4-1-2-اکسیژن محلول آب……………………………………………………………………………………. 58

 

4-1-3-pH آب محیط پرورش……………………………………………………………………………… 58

 

4-2-نتایج حاصل از عملکرد رشد بچه ماهیان قزل آلا تحت تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک….. 59

 

4-2-1-اثر بر وزن نهایی……………………………………………………………………………………….. 59

 

4-2-2-اثر بر طول نهایی……………………………………………………………………………………….. 59

 

4-2-3-اثر بر ضریب تبدیل غذایی…………………………………………………………………………… 60

 

4-2-4-ضریب رشد ویژه………………………………………………………………………………………. 60

 

4-2-5-درصد افزایش وزن……………………………………………………………………………………. 61

 

4-2-6-میانگین رشد روزانه……………………………………………………………………………………. 61

 

4-2-7-میزان ضریب چاقی……………………………………………………………………………………. 62

 

4-3-فلور باکتریایی روده ماهیان تیمار و شاهد…………………………………………………………….. 62

 

4-3-1-میزان باکتریL.p در فلور روده قزل آلا در محیط کشت MRS…………………………… 62

 

4-3-2-توتال کانت باکتریایی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان در محیط کشتTSA ……….. 62

 

4-4-نتایج حاصل از فاکتورهای خونی………………………………………………………………………. 63

 

4-4-1-تعداد گلبول های سفید خون………………………………………………………………………… 63

 

4-4-2-تعداد گلبول های قرمز خون…………………………………………………………………………. 64

 

4-4-3-غلظت هموگلوبین خون………………………………………………………………………………. 64

 

4-4-4-درصد هماتوکریت خون……………………………………………………………………………… 65

 

4-4-5-متوسط حجم گلبول قرمز…………………………………………………………………………….. 65

 

4-4-6-متوسط غلظت هموگلوبین سلولی………………………………………………………………….. 66

 

4-4-7-متوسط هموگلوبین گلبول قرمز……………………………………………………………………… 66

 

4-4-8-درصد لنفوسیت………………………………………………………………………………………… 67

 

4-4-9-مقادیر نوتروفیل………………………………………………………………………………………… 67

 

4-4-10-درصد منوسیت……………………………………………………………………………………….. 68

 

4-4-11-درصد ائوزینوفیل…………………………………………………………………………………….. 68

 

4-5-نتایج فاکتورهای سرم……………………………………………………………………………………… 68

 

4-5-1-میزان توتال ایمنوگلوبولین سرم خون………………………………………………………………. 69

 

4-5-2-میزان IgM……………………………………………………………………………………………… 69

 

4-5-3-میزان لیزوزیم سرم خون……………………………………………………………………………… 70

 

4-6-نتایج آنالیز لاشه…………………………………………………………………………………………….. 70

 

4-6-1-درصد رطوبت لاشه……………………………………………………………………………………. 70

 

4-6-2-درصد پروتئین لاشه…………………………………………………………………………………… 71

 

4-6-3-درصد چربی لاشه……………………………………………………………………………………… 71

 

4-6-4-درصد خاکستر لاشه…………………………………………………………………………………… 72

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

 

5-بحث……………………………………………………………………………………………………………… 74

 

5-1-عملکرد رشد………………………………………………………………………………………………… 74

 

5-2-فلور باکتریایی روده……………………………………………………………………………………….. 77

 

5-3-شاخص های خونی……………………………………………………………………………………….. 78

 

5-4-شاخص های ایمنی خون…………………………………………………………………………………. 81

 

5-4-1-لیزوزیم…………………………………………………………………………………………………… 81

 

5-4-2-ایمنوگلوبین IgM……………………………………………………………………………………… 83

 

5-5-آنالیز لاشه……………………………………………………………………………………………………. 84

 

5-6-جمع بندی…………………………………………………………………………………………………… 86

 

پیشنهادات ………………………………………………………………………………………………………….. 87

 

منابع………………………………………………………………………………………………………………….. 88

 

پیوست………………………………………………………………………………………………………………. 107

 

چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………. 121

 

فهرست جداول

 

عنوان                                                                                                               صفحه

 

جدول 3-1: آنالیز تقریبی خوراک استفاده شده در تغذیه بچه ماهیان مورد آزمون………………….. 44

 

جدول4-1: میانگین دما، اكسیژن محلول و pH آب در مقاطع زمانی مشخص در طول دوره بررسی  58

 

جدول 4-2- میانگین وزن نهایی (گرم)  در بچه ماهیان قزل آلا در تیمارهای مختلف……………. 59

 

جدول 4-3- میانگین طول نهایی (سانتیمتر)  در بچه ماهیان قزل آلا در تیمارهای مختلف………. 59

 

جدول 4-4- میانگین ضریب تبدیل غذایی بچه ماهیان قزل­آلا در تیمارهای مختلف………………. 60

 

جدول4-5- میانگین ضریب رشد ویژه بچه ماهیان قزل­آلا در تیمارهای مختلف……………………. 60

 

جدول4-6- میانگین درصد افزایش وزن بچه ماهیان قزل­آلا در تیمارهای مختلف…………………. 61

 

جدول 4-7- میانگین رشد روزانه بچه ماهیان قزل­آلا درتیمارهای مختلف…………………………… 61

 

جدول 4-8- میانگین میزان ضریب چاقی بچه ماهیان قزل­آلا درتیمارهای مختلف…………………. 62

 

جدول 4-9-میزان پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس) در روده ماهیان قزل آلا در محیط کشت MRS.. 62

 

جدول4-10-شمارش کلی فلور باکتریایی در روده ماهیان قزل آلا در محیط کشت TSA……… 63

 

جدول 4-11-تعدادگلبول های سفید خونی قزل آلا در تیمارهای شاهد وآزمایشی در پایان60روز  63

 

جدول 4-12-تعدادگلبول های قرمز خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان60روز 64

 

جدول 4-13-  غلظت هموگلوبین g/dl))  خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان60

 

روز……………………………………………………………………………………………………………………. 64

 

جدول 4-14- درصد هماتوکریت % خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز 65

 

جدول 4-15- متوسط حجم گلبول قرمز خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60

 

روز………………………………………………………………………………………………………………….. 65

 

جدول 4-16- متوسط غلظت هموگلوبین سلولی خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان

 

60 روز…………………………………………………………………………………………………………….. 66

 

جدول 4-17- متوسط هموگلوبین گلبول قرمز خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان

 

60 روز…………………………………………………………………………………………………………….. 66

 

جدول4-18- درصد لنفوسیت خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…. 67

 

جدول4-19-درصد نوتروفیل خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز….. 67

 

جدول4-20-درصد منوسیت خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…… 68

 

جدول4-21-درصد ائوزینوفیل خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز… 68

 

جدول4-22-توتال ایمنوگلوبولین سرم خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60

 

روز………………………………………………………………………………………………………………….. 69

 

جدول4-23-میزان IgM  سرم خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز.. 69

 

جدول4-24-میزان لیزوزیم سرم خون قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز. 70

 

جدول4-25-درصد رطوبت لاشه  قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…… 70

 

جدول4-26-درصد پروتئین لاشه  قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…… 71

 

جدول4-27-درصد چربی لاشه  قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…….. 71

 

جدول4-28-درصد خاکستر  لاشه  قزل آلا در تیمارهای شاهد و آزمایشی در پایان 60 روز…. 72

 

فهرست شکل ها

 

عنوان                                                                                                                   صفحه

 

شكل( 1-1) ماهی قزل آلای رنگین كمان ” Oncorhynchus mykiss”…………………………. 13

 

شکل (1-2) رابطه عوامل محیطی و میکروفلور دستگاه گوارش………………………………………… 29

 

شکل (3-1) موقعیت جغرافیایی گارگاه پرورش ماهی سردابی(قزل آلا) اشکرآب سیاهکل……… 41

 

شکل (3-2) نمایی از کارگاه پرورش ماهی سردابی اشکراب سیاهکل………………………………… 42

 

شکل (3-3) نمایی از کانال های بتونی پرورش و تیمار و تکرارها……………………………………. 43

 

شکل(3-4) پودر اولیه حاوی1011-1012…………………………………………………………………… 44

 

شکل(3-5) رقت های مختلف از106-1010………………………………………………………………. 44

 

شکل(3-6) غذای آماده و غنی شده با پروبیوتیک…………………………………………………………. 45

 

شکل (3-7) غذادهی روزانه بر اساس محاسبات روزانه………………………………………………….. 46

 

شکل (3-8) خونگیری از سیاهرگ در محل ساقه دمی…………………………………………………… 46

 

شکل (3-9) دستگاه سانتریفوژ و نحوه ی جداسازی سرم خون………………………………………… 47

 

شکل (3-10) دستگاه سانتریفیوژ هماتوکریت………………………………………………………………. 48

 

شکل (3-11) دستگاه اسپکتروفتو متر نور مرئی و UV…………………………………………………… 49

 

شکل(3-12): دستگاه اسپکتروفتومتر مدل 2100-VIS شرکت Unico آمریکا…………………….. 51

 

شکل(3-13)دستگاه Auto Analyzer  مدلBT- 1500……………………………………………. 52

 

شکل (3-14) نحوه ی آماده سازی محیط کشت TSA و MRS آگار………………………………… 53

 

شکل (3-15) برداشت روده و تهیه رقت های مختلف و کشت در پلت های TSAو MRS…… 54

 

شکل (3-16) نگهداری پلت ها در انکوباتور و شمارش باکتری ها…………………………………… 54

 

شکل (3-17) آماده سازی لاشه جهت تجزیه شیمیایی…………………………………………………… 56

 

چکیده

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...