پایان نامه ارشد: تاثیر کاربرد اسیدجیبرلیک و پوتریسین بر ماندگاری و خواص کیفی میوه پرتقال رقم هاملین |
1-14- کشف جیبرلین ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..14
1-15-اسید جیبرلیک……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….14
1-16- مسیر بیوسنتز جیبرلین ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………15
1-17- تاریخچه پلی آمین ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16
1-18- کاربرد پلی آمین ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….18
1-19- مسیر بیوسنتز پلی آمین ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………….19
1-20- هدف از انجام تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20
فصل دوم بررسی منابع
2-1- بازدارنده های بیوسنتز جیبرلین ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………22
2-2- ارتباط مسیر بیوسنتز کاروتنوئیدها با جیبرلین ها………………………………………………………………………………………………………………….23
2-3- کاربرد اسید جیبرلیک در فیزیولوژی پس از برداشت…………………………………………………………………………………………………………….24
2-4- خصوصیات پلی آمین ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….27
2-5- اشکال مؤثر پلی آمین ها در پس از برداشت…………………………………………………………………………………………………………………………..28
2-6- اهمیت پلی آمین ها در فیزیولوژی پس از برداشت………………………………………………………………………………………………………………..29
2-7- رابطه پلی آمین ها و تنش ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………….31
2-7-1- نقش پلی آمین ها در تنش اکسیداتیو……………………………………………………………………………………………………………………………….31
2-7-2- تنش مکانیکی و نقش پلی آمین ها در حفظ سفتی بافت میوه………………………………………………………………………………………..33
2-7-3- نقش پلی آمین ها در تنش سرما……………………………………………………………………………………………………………………………………….34
2-8- ارتباط بین پلی آمین ها، اتیلن و پیری…………………………………………………………………………………………………………………………………..36
2-9- انواع رادیکال های آزاد، نحوه تولید و عمل آنها………………………………………………………………………………………………………………………38
2-10- ارتباط بین جیبرلین ها و پلی آمین ها………………………………………………………………………………………………………………………………..39
فصل سوم مواد و روش ها
3-1- تهیه میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………40
3-2- طرح آزمایشی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41
3-3- تیمار با اسید جیبرلیک……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41
3-4- تیمار با محلول پوتریسین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..41
3-5- تیمار با محلول اسید جیبرلیک و پوتریسین…………………………………………………………………………………………………………………………..41
3-6- آزمون های کیفی میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42
3-6-1- اندازه گیری کاهش وزن میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………..42
3-6-2- تعیین سفتی بافت میوه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………42
3-6-3- تعیین میزان سرمازدگی میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………..42
3-6-4- ارزیابی وضعیت ظاهری و بازارپسندی………………………………………………………………………………………………………………………………..43
3-6-5- تعیین میزان ویتامین ث……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..43
3-6-6- اندازه گیری فنل کل……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………43
3-6-6-1- تهیه محلول کربنات سدیم……………………………………………………………………………………………………………………………………………..43
3-6-6-2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیک……………………………………………………………………………………………………………………………….44
3-6-7-اندازه گیری pH آب میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………44
3-6-8- اندازه گیری اسیدیته قابل تیتراسیون…………………………………………………………………………………………………………………………………42
3-6-9- اندازه گیری محتوای مواد جامد قابل حل آب میوه…………………………………………………………………………………………………………..45
3-6-10- نسبت بریکس به اسیدیته کل آب میوه…………………………………………………………………………………………………………………………..45
3-7- تجزیه و تحلیل داده ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………45
فصل چهارم نتایج
4-1- سفتی بافت میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..46
4-2- درصد کاهش وزن میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………50
4-3- سرمازدگی میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….50
4-4- وضعیت ظاهری و بازارپسندی میوه………………………………………………………………………………………………………………………………………..51
4-5- اسیدآسکوربیک(ویتامین ث)…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..53
4-6- ترکیبات فنلی کل……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………55
4-7- محتوای مواد جامد محلول(TSS)…………………………………………………………………………………………………………………………………………56
4-8- اسیدهای آلی……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………58
4-9- نسبت TSS/TA……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………60
4-10- pH آب میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………62
فصل پنجم بحث
5-1- سفتی بافت میوه، کاهش وزن میوه و بازارپسندی………………………………………………………………………………………………………………….64
5-2- سرمازدگی میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….66
5-3- ویتامین ث و فنول کل…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….67
5-4- مواد جامد محلول، اسیدیته کل، نسبت TSS/TAو pH آب میوه………………………………………………………………………………………68
5-5- نتیجه گیری کلی……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..69
5-6- پیشنهادات برای تحقیقات بعدی…………………………………………………………………………………………………………………………………………….71
فهرست منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..72
فهرست شکلها
شکل 1-1- شماتیک اجزاء میوه بالغ مرکبات…………………………………………………………………………………………………………………………………….5
شکل 1-2- ساختار شیمیایی اسید جیبرلیک………………………………………………………………………………………………………………………………….15
شکل 1-3- مسیر بیوسنتز جیبرلین ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………….17
شکل 1-4- ساختمان مولکولی پلی آمین ها……………………………………………………………………………………………………………………………………19
شکل 1-5- مسیر بیوسنتز پوتریسین……………………………………………………………………………………………………………………………………………….20
شکل 1-6- مسیر عمده بیوسنتز پلی آمین ها…………………………………………………………………………………………………………………………………21
شکل 2-1- مسیر مشترک بیوسنتز جیبرلین ها و کاروتنوئیدها……………………………………………………………………………………………………..25
شکل 2-2- مسیر مشترک بیوسنتز پلی آمین ها و اتیلن………………………………………………………………………………………………………………..39
شکل 3-1- منحنی جذب استاندارد اسید گالیک…………………………………………………………………………………………………………………………….45
فهرست نمودارها
نمودار 4-1- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر سفتی بافت میوه پرتقال هاملین……………………..51
نمودار 4-2- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر سفتی بافت میوه پرتقال هاملین……………………52
نمودار 4-3-اثر تیمار اسید جیبرلیک در زمان 90 روز نگهداری بر سفتی بافت میوه پرتقال هاملین……………………………………………52
نمودار 4-4- اثر تیمار پوتریسین پس از 45 روز نگهداری بر کاهش وزن میوه پرتقال هاملین……………………………………………………..53
نمودار 4-5- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان سرمازدگی میوه پرتقال هاملین………….53
نمودار 4-6- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر میزان سرمازدگی میوه پرتقال هاملین………….54
نمودار 4-7- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر وضعیت ظاهری وبازار پسندی میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..54
نمودار 4-8- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر وضعیت ظاهری وبازار پسندی میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..55
نمودار 4-9- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان ویتامین ث میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..56
نمودار 4-10- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان ویتامین ث میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..56
نمودار 4-11- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر میزان ویتامین ث میوه پرتقال هاملین……….56
نمودار 4-12- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان فنل کل میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..57
نمودار 4-13- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان فنول کل میوه پرتقال هاملین………….58
نمودار 4-14- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر میزان فنول کل میوه پرتقال هاملین………….58
نمودار 4-15- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان مواد جامد محلول میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..59
نمودار 4-16- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان مواد جامد محلول میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..59
نمودار 4-17- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر میزان مواد جامد محلول میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..60
نمودار 4-18- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان اسیدهای آلی میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..61
نمودار 4-19- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان اسیدهای آلی میوه پرتقال هاملین……61
نمودار 4-20- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 90 روز نگهداری بر میزان اسیدهای آلی میوه پرتقال هاملین……61
نمودار 4-21- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان نسبت بریکس به اسیدیته کل میوه پرتقال هاملین…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….62
نمودار 4-22- اثر ساده اسید جیرلیک در زمان 45 روز نگهداری بر میزان نسبت بریکس به اسیدیته کل میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..63
نمودار 4-23- اثر ساده پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان نسبت بریکس به اسیدیته کل میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..63
نمودار 4-24- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان قبل از نگهداری بر میزان pH میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..64
نمودار 4-25- اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین در زمان 45 روز نگهداری بر میزان pH میوه پرتقال هاملین………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..64
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 06:10:00 ق.ظ ]
|