1-12جامعه آماری……………………………… 14

 

1-13 روش نمونه گیری………………………….. 14

 

1-14 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات…………………. 14

 

 

 

فصل دوم :مبانی نظری پژوهش

 

2-1 تاریخچه تحقیق……………………………. 17

 

2-2 مقدمه…………………………………… 18

 

2-3 توضیح مختصری از بازاریابی ………………… 20

 

2-4 نام و نشان تجاری…………………………. 27

 

2-5 ارزش ویژه نام و نشان تجاری………………… 32

 

2-6 مدل های ارزش نام تجاری……………………. 34

 

2-7 رفتار مصرف کننده…………………………. 50

 

2-8 مدل های ارتباط بین نام و نشان تجاری و رفتار خرید مصرف کننده…………………………………………… 53

 

2-9 تحقیقات انجام شده در ایران………………… 59

 

2-10 تحقیقات انجام شده در جهان………………… 60

 

2-11مدل نظری تحقیق…………………………… 61

 

فصل سوم : روش شناسی

 

3-1مقدمه……………………………………. 67

 

3-2.  نوع تحقیق……………………………… 67

 

3-3. جامعه ی آماری…………………………… 69

 

3-4. نمونه………………………………….. 69

 

3-4-1. روش نمونه گیری………………………… 70

 

3-4-2. تعیین حجم نمونه……………………….. 70

 

3-5. پرسشنامه……………………………….. 71

 

3-6. ویژگیهای فنی ابزارهای گردآوری داده‌ها………. 72

 

3-6-1. روایی ……………………………….. 73

 

3-6-2. پایایی……………………………….. 73

 

3-7. مقیاسهای مورد استفاده……………………. 74

 

3-8. روش گردآوری داده ها……………………… 75

 

3-9. تجزیه و تحلیل داده ها……………………. 75

 

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

 

4-1مقدمه…………………………………… 79

 

4-2- آمار توصیفی…………………………….. 80

 

4-2-1- ترکیب سن اعضای نمونه…………………… 81

 

4-2-2 ترکیب جنسیت اعضای نمونه…………………. 81

 

4-2-3- ترکیب تحصیلات اعضای نمونه……………….. 82

 

4-2-4- وضعیت تاهل اعضای نمونه…………………. 83

 

4-3- آمار تحلیلی…………………………….. 83

 

4-3-1- مراحل عمومی آزمون فرض آماری…………….. 83

 

4-3-2- آزمون نرمال بودن متغیرهای پژوهش…………. 85

 

4-3-3- ضرایب همبستگی پیرسون بین متغیرهای پژوهش….. 86

پایان نامه و مقاله

 

 

4-3-4- مدل سازی معادلات ساختاری………………… 87

 

4-3-5-1- آزمون برازش الگوی مفهومی……………… 89

 

4-3-5-2- ارزیابی بخش اندازه گیری مدل…………… 90

 

4-3-5-3- ارزیابی بخش ساختاری مدل………………. 98

 

4-3-5-4آزمون فرضیات تحقیق…………………….. 102

 

 

 

 

 

 

 

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

 

1-5. شرح مختصری از پژوهش……………………… 107

 

 

2-5. نتایج حاصل از پژوهش……………………… 108

 

 

5-2-1. نتایج فرضیه 1…………………………. 109

 

 

5-2-2. نتایج فرضیه 2…………………………. 109

 

 

5-2-3. نتایج فرضیه 3…………………………. 109

 

 

5-2-4. نتایج فرضیه 4…………………………. 110

 

 

5-2-5. نتایج فرضیه 5…………………………. 110

 

 

5-2-6. نتایج فرضیه 6…………………………. 111

 

 

5-2-7. نتایج فرضیه 7…………………………. 111

 

 

5-3) بحث درباره نتایج………………………… 111

 

 

5-4. پیشنهادات ……………………………… 114

 

 

5-4-1. پیشنهادات مبتنی بر پژوهش……………….. 115

 

 

5-4-2. پیشنهادات به پژوهشگران آتی……………… 116

 

 

5-5. موانع ومحدودیتهای تحقیق………………….. 117

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چکیده:

 

در این پروژه عنوان تحقیق ارزش ویژه نام ونشان تجاری بر رفتار خرید مصرف کنندگان مواد غذایی(مطالعه موردی: ماکارونی مانا در استان البرز) می باشد که ابعاد ارزش نام و نشان تجاری مشتری بر مشتری گرایی آکر از لحاظ کیفیت ادراکی ،ارزش ادراکی هزینه، منحصربه فرد بودن و تمایل جهت پرداخت هزینه اضافی برای مصرف کنندگان ماکارونی مانا با مدل Netmeyer and ET.alبررسی کرده ایم که با توجه به متغییرها و ترکیب سن و جنسیت و تحصیلات و وضعیت تاهل ، ماتریس همبستگی بین متغیرهای مستقل با متغیر وابسته برای برای اندازه نمونه 383 نفری را تحلیل کرده و بعد تاثیر و رابطه متغییرها بر یکدیگر را با ضرایب مسیر و آماره­ی t سنجیده که به نتایجی رسیده که فرضیه های :

 

اول ) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار بسیارقوی کیفیت ادراکی بر تمایلات رفتاری خرید مصرف کننده است.

 

دوم ) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار نسبتاً متوسط کیفیت ادراکی بر تمایل به پرداخت بیشتر است.

 

سوم) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار متوسط ارزش ادراکی بر تمایلات رفتاری خرید مصرف کننده است.

 

چهارم) اثر معناداری  () ندارد، بنابراین فرضیه 4 پژوهش معنادار نمی باشد و رد می شود.

 

پنجم) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار قوی منحصر به فرد بودن بر تمایل به پرداخت بیشتر است.

 

ششم) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار متوسط منحصر به فرد بودن بر تمایلات رفتاری خرید است.

 

هفتم) نشان دهنده اثر مثبت و معنادار ضعیف تمایل به پرداخت بیشتر بر تمایلات رفتاری خرید است.

 

که با توجه به بازار مصرف ماکارونی نشان داده که رابطه این واحد تولیدی با مصرف کنندگان متوسط است که برای مانا ماکارون با این حجم تولید و قدمت و ماشین آلات به روز،فروش به نسبت پایینتری نسبت به دیگر تولید کنندگان ماکارونی دارد که نشان می­دهد فروش و رضایت مانا ماکارون در استان البرز به طور متوسط می­باشد که نیاز به بازاریابی تخصصی بر طبق نیاز مصرف کنندگان دارد ،با توجه به مصرف ماکارونی روز­افزون در ایران و رقبا مانا ماکارون در مقایسه با سایر رقبا عملکرد متوسط ای داشته است.

 

 

 

واژگان کلیدی:

 

ارزش ویژه نام و نشان تجاری،رفتار خرید،مشتری گرایی،مدل  آکر و کلر، کیفیت ادراکی ،ارزش ادراکی هزینه، منحصربه فرد بودن و تمایل جهت پرداخت هزینه اضافی

 

 

 

فهرست جداول

 

عنوان                                                                                      صفحه

 

1-1:(تعریف متغیرهای تحقیق)……………………. 6

 

3-1: رابطه فرضیات تحقیق و سوالات پرسشنامه……….. 71

 

3-2: ضرایب آلفای کرونباخ متغیرها و کل پرسشنامه….. 73

 

جدول 3-3: طیف لیکرت………………………….. 74

 

4-1: آزمون کولموگروف – اسمیرنوف یک نمونه ای…….. 86

 

4-2: ماتریس همبستگی بین متغیرهای مستقل با متغیر … 86

 

4-3: ضرایب آلفای کرونباخ متغیرها و ابعاد آنها در پرسشنامه    87

 

4-4: حد مطلوب شاخص های برازش مدل………………. 90

 

4-5: عناوین مربوط به متغیر مورد نظر در نمودار تحلیل عاملی و معادلات ساختاری…………………………………….. 92

 

4-6: ضرایب مسیر و آماره­ی t …………………… 102

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست نمودارها

 

عنوان                                                                                                           صفحه

 

مدل تحلیلی تحقیق…………………………….. 6

 

2-1پونتیسکوسکی………………………………. 25

 

2-2)رده بندی 4p……………………………… 27

 

2-3 : ساخت نام و نشان تجاری شرکت………………. 35

 

2-4مدل بسط یافته نام و نشان تجاری برای شرکتهای کوچک و متوسط  37

 

2-5 شناخت نام و نشان تجاری بیرونی……………… 38

 

2-6 تغییرات محیط خارجی و متغیر های خاص…………. 40

 

2-7 تاثیرات استراتژی های مدیریت نام ونشان تجاری روی نقش کارکنان…………………………………………… 41

 

2-8 تاثیر استراتژی های مدیریت  نام و نشان تجاری روی نقش کارکنان در شرکت های خدماتی…………………………… 42

 

2-9خلق ازرزش ویژه نام ونشان تجاری تجلی برای یک نام ونشان تجاری نهایی………………………………………. 44

 

2-10 :مدل پیشنهادی برای اندازه گیری ارزش ویژه نام و نشان تجاری…………………………………………… 45

 

2-11:مرجع و نتایج ارزش ویژه نام و نشان تجاری……. 47

 

2-12: مدل مفهومی در این مطالعه برمبنای چهارچوب نگرش برپایه منابع …………………………………………… 49

 

2-13: چارچوب ارزش ویژه برنداز دیدگاه مشتری کلر….. 50

 

2-14:نگرش اقتصادی رفتاری کاتونا……………….. 52

 

2-15)ابعاد ارزش ویژه برند آکر…………………. 55

 

2-16)-هرم ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتری کلر……. 58

 

2-17)ارزش ویژه برند………………………….. 62

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول

 

كلیات تحقیق

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

 

گذاشتن نام و نشان تجاری  قرن ها به عنوان روشی برای تمایز کالاها از یک تولیدکننده نسبت به سایر تولیدکنندگان وجود داشت، تحقیق درباره برند (نام و نشان تجاری) و ارزش ویژه برند، برای فعالیت بازاریابی و تئوری بازاریابی در سالهای اخیر، اهمیت یافته است.

 

برندها می­توانند ارزش و قدرتی در بازار، ورای آنچه که به وسیله ویژگی­های ذاتی محصول ایجاد می­ شود را فراهم نمایند. یک برند قوی می ­تواند ارزش ویژه برند بیشتری داشته باشد  . یک برند قوی با ارزش ویژه مثبت، مزایای متعددی مانند حاشیه ­های سود بالاتر،   فرصت­های تعمیم برند، اثربخشی ارتباطات قوی­تر، ترجیح و قصدهای خرید بالاتر مصرف کننده دارد.

 

در واقع امروزه ایجاد برند و مهمتر از آن حفظ و ارتقاء ارزش برند، یکی از روشهای قدرتمند تمایز برای سازمان­ها و بنگاه های مختلف اقتصادی محسوب می­ گردد.

 

 

 

1-1بیان مسأله:

 

 

 

همان طور که رکودهای اقتصادی موجب کاهش درآمد اقتصادی مشتریان می شود،توزیع کنندگان به منظور افزایش سود و ایجاد تفاوت و تمایز،ناگهان اقدام به طراحی و ایجاد یک علامت تجاری با برچسب خصوصی می­نمایند (کوئلج و هاردینگ1996،ریچاردسون و همکاران 1996). در فضای رقابتی ارائه محصولات و خدمات قدرت مشتری افزایش می­یابد.در این گونه بازار مشتری از سازمان انتظار دارد که بیشنرین ارزش ها را با مناسب ترین قیمت عرضه کند،سازمان ها نیز مدام به دنبال روش های جدید و ایجاد نو آوری در خلق و ارائه ارزش هستند.

 

 

 

با توجه به اینکه هدف بازاریابی، تامین و بر آورده ساختن نیازها و خواسته­های مشتریان مورد نظراست .بنابراین نحوه انتخاب،خرید،استفاده و مصرف کالاها، خدمات،ایده ها یا تجربیات از سوی افراد گروه­ها و سازمان ها برای تامین نیازها و امیال آنان مساله مهم در بازاریابی است.

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...